Triplă aniversare la 25 octombrie 2014. Pregătiri

• publicat la: 18 septembrie 2014
Triplă aniversare la  25  octombrie 2014. Pregătiri

Joi,18 septembrie,a fost prezentă în municipiul Carei o delegaţie din partea Ministerului Apărării Naţionale în vederea pregătirii evenimentului ce va avea loc la data de 25 octombrie 2014. Vom aniversa nu numai ziua Armatei Române ci şi 70 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc de sub ocupaţia fascisto-hortistă şi 50 de ani de la dezvelirea Monumentului Ostaşului Român din Carei.

Membrii delegaţiei ,insoţiţi de prefectul Eugeniu Avram  şi de primarul Kovacs Eugen au inspectat stadiul lucrărilor ce se desfăşoară pentru reabilitarea ansamblului monumental,după care au făcut o deplasare la Castel şi în parcul înconjurător.

Sugestiile venite din partea delegaţiei din MApN,de amplasare a unei expoziţii de tehnică de luptă în parc şi de efectuare a unor atractive exerciţii, sperăm să găsească sorţi de izbândă la primarul Kovacs,după ce acesta a refuzat amplasarea bustului regelui Ferdinand al României pe aleile parcului pe motiv că urmaşii grofilor nu şi-au dat consimţământul.

La  manifestările  din data de 25 octombrie 2014 va fi prezent şi premierul Victor Ponta.

Vremea favorabilă a permis un ritm susţinut al lucrărilor de reabilitare a monumentului ,astfel ca la data de 25 octombrie să putem  întâmpina aniversarea semicentenarului existenţei sale în straie de sărbătoare. Lucrările  au loc datorită bunavoinţei şi disponibilităţii Consiliului Judeţean Satu Mare,care prin preşedintele Adrian Ştef a făcut posibilă transferarea monumentului în patrimonial Muzeului Judetean din subordinea sa  în vederea alocării de fonduri pentru întreţinere şi restaurare. Administraţia locală a municipiului Carei,unde sunt contribuabili şi etnicii români,a refuzat să se implice în  lucrări de întreţinere pentru acest obiectiv. Cei doi primari UDMR şi consilierii locali UDMR Carei s-au opus în şedinţa de CL şi pentru  amplasarea  în Carei a bustului lui Ion I.C. Brătianu,personalitate marcantă pentru istoria României si istoria Europei.

Daniela Ciută

comentarii

de romanul la 19 septembrie 2014 - 18:44

vreau carnaval cu daniela

de emil la 21 septembrie 2014 - 16:12

rmdisznok sunt predestinați să se ocupe de …. disznosag-uri.

Lasati un comentariu