Ansamblul folcloric condus de prof. Vasile Chioran a impresionat la Festivalul Naţional de interpretare a Cântecului Instrumental şi Vocal ,,Lăutarul’’ de la Drăgăşani

• publicat la: 9 octombrie 2014
Ansamblul folcloric condus de prof. Vasile Chioran a impresionat la Festivalul Naţional de interpretare a Cântecului Instrumental şi Vocal ,,Lăutarul’’ de la Drăgăşani

În  perioada  2 şi 3 octombrie 2014, a avut loc la Drăgăşani cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de interpretare a muzicii lăutăreşti „Lăutarul”. Festivalul Naţional „Lăutarul” a fost dedicat interpretului şi dirijorului de excepţie Paraschiv Oprea.

Desi Festivalul si-a lasat cortina,mai razbate încă ecoul ce aminteşte despre doinele şi cântecele de joc, sau de dragoste, interpretate cu talent şi emoţie de unii dintre cei mai iscusiţi interpreţi ce identifică spaţiul de unde au venit la festival. Concurenţii acestui festival  au participat la secţiunile: solişti vocali, solişti instrumentişti şi tarafuri, fiind sosiţi din judeţele: Argeş, Cluj, Harghita, Suceava, Vâlcea şi Satu Mare.

Formaţia instrumentală a Şcolii de Artă din Satu Mare ,,Contralăii Codrului’’, condusă de prof. careian Vasile Chioran a impresionat atât prin piesele interpretate,cât şi prin ţinută. Domnul prof. Vasile Chioran a avut un recital extraordinar cu Orchestra ,,Rapsodia vâlceană’’. De asemenea, remarcabilă a fost şi prezenţa tinerei sătmărence Daria Berende, care a adus un plus de vibraţie şi culoare prin repertoriu, calităţile vocale şi ţinuta absolut autentică.

Formaţiei instrumentale ,,Contralăii Codrului’’ din Satu Mare,, condusă de prof. Vasile Chioran i-au fost aduse mulţumiri şi felicitări pentru modul cum s-au  implicat în păstrarea şi valorificarea acestei nestemate a sufletului românesc, arta interpretativă şi vocală, expresii nepieritoare ale creativităţii populare autentice, mai ales prin  costumele populare ce completează imaginea spaţiului etnofolcloric codrenesc  pe care îl reprezintă.

Evenimentul  a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, în parteneriat cu Primăria municipiului Drăgăşani şi Casa Municipală de Cultură ,,Gib Mihăiescu’’ Drăgăşani.

 

AnaMaria Roman

Lasati un comentariu