Autoturism împrumutat şi apoi nerestituit

• publicat la: 2 octombrie 2014
Autoturism împrumutat şi apoi nerestituit

Miercuri poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat  activităţi specifice în urma cărora a rezultat faptul că un sătmărean , de 24 de ani este bănuit că în perioada 03.04- 27.09 a.c  ar fi comis infracţiuni de înşelăciune, abuz de încredere şi furt calificat. Astfel tânărul ar fi împrumutat la data de 03 aprile 2014 un autoturism marca Mercedes de la Robert K. pe care nu l-a mai restituit.

Mai mult decât atât tânărul s-a deplasat în municipiul Baia Mare unde a oferit acest autoturism la schimb cu un alt autoturism lui Gheorghe S, înducându-l pe acesta în eroare cu privire la provenienţa autoturismului. Apoi în cursul lunii iulie sătmăreanul Darius D. ar fi luat de la un alt sătmărean un autovehicul marca Fiat Punto invocând existenţa unei datorii după care a refuzat să-l mai restituie. Tot în cursul lunii iulie bănuitul folosindu-se fără drept de cheile autoturismului ar fi sustras de pe strada Ostrovului din municipiu un autoturism marca Seat, neînmatriculat ce aparţinea lui Ionuţ D. În sfârşitul lunii septembrie tânărul l-ar fi ajutat pe Vasile C. La tractarea unui autoturism marca Ford Escort , care era defect până în zona unde tânărul. i- ar fi indicat  proprietarului o adresă la care ar funcţiona un atelier auto, Vasile C. a  lăsat cheia în contact  şi actele autoturismului în auto . Din cercetările efectuate a rezultat că tânărul a refuzat apoi restituirea autoturismului , iar ulterior ar fi încercat să-l vândă în municipiul Alba Iulia. Sătmăreanul a fost reţinut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare  cu propunerile legale care se impun în acest caz.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, abuz de încredere şi furt calificat.

A condus fără a deţine permis

Ieri dimineaţă , în jurul orei 08,30 poliţiştii rutieri negreşteni  au identificat în trafic un tânăr în vârstă de 25 de ani care conducea motocicleta marca Honda . În urma controlului efectuat a rezultat faptul că tânărul nu poseda permis de conducere de nici o categorie. Marius G . a fost depistat conducând motocicleta pe strada Victoriei din Negreşti Oaş. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

   Infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat miercuri un sătmărean în vârstă de 26 de ani care deţinea în mod ilegal în autoturismul său un pistol cu gaze,  marca Lady K  , calibru 8 mm. În acest caz se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supune autorizării . Arma a fost ridicată în vederea expertizării. Persoana este cercetată în stare de libertate.

4 conducători auto au rămas fără permise de conducere în cadrul acţiunilor desfăşurate miercuri   pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere . Permisele au fost reţinute pentru consum de alcool, neacordare prioritate vehicule şi depăşire neregulamentară. Totodată au fost aplicate    230  contravenţii  în valoare de  21000  lei .

Lasati un comentariu