Culmea slugărniciei față de UDMR

• publicat la: 31 octombrie 2014
Culmea slugărniciei față de UDMR

Pentru Premierul Victor Ponta limba maghiară este limbă de circulație internațională, la fel ca limba engleză sau limba franceză.

Potrivit art. 71 alin. 2 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, legea în baza căreia se vor organiza alegerile din 2 și 16 noiembrie a.c. ”Regia Autonoma „Monitorul Oficial” asigura editarea si tiparirea de brosuri cuprinzand variante actualizate ale reglementarilor legale privind alegerile prezidentiale, inclusiv in limbi de circulatie internationala, precum si alte materiale de informare realizate de Autoritatea Electorala Permanenta”.

Potrivit art. 13 din HG 706/2014 pentru stabilirea masurilor pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru Presedintele Romaniei din anul 2014, emisă de Guvernul Victor Ponta, ”Regia Autonoma “Monitorul Oficial” asigura editarea si tiparirea de brosuri cuprinzand variante actualizate ale reglementarilor legale privind alegerile prezidentiale, tranducerea acestora in limbile engleza, franceza si maghiara, precum si editarea si tiparirea altor materiale de informare realiate de Autoritatea Electorala Permanenta” (textul complet aici).

Un document oficial al guvernului de la București, nu de la Budapesta, stabilește faptul că limba maghiară este limbă oficială de stat. Dacă însă Guvernul Victor Ponta a decis să facă o nouă concesie politică comunității maghiare din România, îi reamintesc Premierului faptul că România recunoaște oficial un număr de 19 etnii, iar pe cale de consecință hotărârea de guvern în cauză este una discriminatorie față de membrii celorlalte comunități etnice din România.

Dan Tanasă

Lasati un comentariu