Elevii primesc manuale abia după alegeri: Tipografiile sunt blocate de afişele electorale

• publicat la: 13 octombrie 2014
Elevii primesc manuale abia după alegeri: Tipografiile sunt blocate de afişele electorale

Campania electorala prelungeste criza manualelor scolare, iar elevii ar putea să aibă cărţi pe bănci abia după alegerile prezidentiale, spun editorii.

După ce, în sfârsit, oficialii Ministerului Educatiei au semnat contractul cadru cu editurile care au castigat licitatia pentru tipărirea manualelor, editorii sustin ca tipografiile sunt blocate de campania electorala, scrie Adevarul.

„In doua-trei săptămâni vom tipări manualele si le vom livra inspectoratelor scolare, adica dupa alegeri cel mai sigur, avand in vedere ca e campanie electorala si sunt blocate tipografiile. Cei de la tipografii ne-au spus ca sunt incarcati cu tiparirea de materiale promotionale pentru alegeri”, a declarat Cosmin Malureanu, managerul de la Ascendia Design, unul dintre câştigătorii licitatiei.

Si reprezentanti ai tipografiilor au confirmat ca elevii nu vor avea manuale decat dupa alegerile prezidentiabile.

„Da, intr-adevăr, suntem prinsi cu materialele promotionale pentru campania electorala. Dacă primim comenzi pentru manuale, putem să le dăm prioritate, sa mai adaugam inca un schimb de ture ca sa se lucreze si noaptea, insa conteaza ca furnizorul de hartie sa aiba pe stoc cantitatea de care avem nevoie, e vorba de camioane de hartie.

Poate fi o mică întârziere cu manualele scolare. Daca primim o comanda de 20.000 de manuale, ea e gata in doua-trei saptamani cu tot cu finisaje”, a explicat, la randul sau, directorul comercial de la tipografia Rapidocolor, Bogdan Cristescu.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu