Evenimente rutiere

• publicat la: 16 octombrie 2014
Evenimente rutiere

Miercuri, în jurul prânzului poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe DN 19A, pe raza localităţii Supuru de Jos.

Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit faptul că un adolescent , în vârstă de 16 ani, din localitate ar fi traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure fiind accidentat de autoturismul marca Citroen condus regulamentar de către Alexandra A., de 30 de ani, din judeţul Sălaj. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a adolescentului.  Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ,i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Ieri , la ora 18.45 poliţiştii rutieri sătmăreni au intervenit la faţa locului la un eveniment rutier produs pe bulevardul Henri Coandă din municipiu. Din verificările efectuate s-a stabilit că Ioan N. a condus autoturismul marca VW  iar pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers a intrat în coliziune din spate cu autoturismul marca Dacia , care circula regulamentar în faţa sa, proiectându-l pe acesta pe sensul opus de circulaţie unde a intrat în coliziune cu semiremorca marca Schmitz , tractată de autotractorul marca Mercedes, care circula regulamentar din sens opus. Din fericire în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti ci doar avarierea autovehiculelor implicate. Conducătorii celor 3 autovehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest , în cazul bărbatului care a provocat evenimentul aparatul a indicat o concentraţie de 1,08mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celorlalţi 2 rezultatele fiind negative. Lui Ioan N. i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz oamenii legii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevde obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice , are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.                                            

                           Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au identificat în cursul zilei de ieri în urma activităţilor specifice desfăşurate, un sătmărean în vârstă de 46 de ani pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de către Judecătoria Satu Mare, având de executat 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Robert T. a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi urmează a fi transferat în penitenciar unde îşi va ispăşi pedeapsa.

                                            Incident cale ferată Botiz 

La data de 15 octombrie a.c ora 16.45 acarul Eugen P. a sesizat poliţiştilor faptul că în urmă cu o jumătate de oră, la trecerea la nivel cu cale ferată fără barieră a drumului DJ 194 C Botiz la punerea în mişcare a semnalului pentru trenul care circula din direcţia Satu Mare în direcţia Halmeu  a observat că firul de cale ferată de pe partea dreaptă a sensului de mers Satu Mare- Halmeu era torsionat spre interior, pe o distanţă de aproximativ 3 metri . Traficul feroviar a fost deviat pe o linie secundară, iar traficul rutier a fost închis şi  redirecţionat spre municipiul Satu Mare,  în intervalul 19.30-22.50,timp în care angajaţii SNCFR au înlocuit firul afectat de cale ferată cu un alt cupon.

La finalizarea  lucrărilor efectuate traficul rutier şi cel feroviar au fost reluate fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

Se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc incidentul şi a cauzei producerii acestuia.

5 conducători auto au rămas fără permise de conducere  în cadrul acţiunilor desfăşurate  în miercuri pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere. Permisele au fost reţinute pentru consum de alcool(4) si pentru neprezentarea în termenul legal de 24 de ore la unitatea de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare  privind  evenimentul  rutier soldat cu pagube materiale în care  a fost implicat  conducător ul auto  . De asemenea   au fost aplicate  173  contravenţii  în valoare de   lei.

Lasati un comentariu