Fanii maghiari au ajuns în România: primele incidente

• publicat la: 11 octombrie 2014
Fanii maghiari au ajuns în România: primele incidente

Suporterii maghiari au intrat, in noaptea de vineri spre sâmbătă, in România, pentru a asista la meciul programat pe National Arena.

Aproximativ 800 de suporteri maghiari se afla in trenul ce are ca destinatie gara Obor din Bucuresti. Trenul care ii transporta pe fanii ungurilor abia a pornit din gara si deja s-au inregistrat primele incidente. Aceștia se află deja în drum spre București și, după cum se poate vedea în imagini, sunt pregătiți mai degrabă pentru război decât pentru a-și susține favoriții. Fanii din ţara vecină au apel la scandări dure: ”Transilvania nu e România”.

De asemenea, huliganii  au legat de tren mai multe mesaje cu conţinut xenofob: ”Mergeţi înapoi pe pământul vostru!” şi  ”Ţinutul Secuiesc nu e România”.Presa de la Budapesta a scris că suporterii au plecat spre România înarmaţi cu topoare şi cuţite.

La plecare, suporterii maghiari au aprins sute de torte si au aruncat cu petarde, pe langa injuraturile adresate romanilor.

Unul dintre suporteri nu va ajunge insa in Romania, dupa ce o petarda i-a explodat in mana si a fost transportat de urgenta la spital.

Aproximativ 3.000 de suporteri maghiari sunt asteptati la meciul de maine seara.

UPDATE 12:18 – Traficul este restrictionat, incepand cu ora 12:00, pe urmatoarele artere: str. Tony Bulandra, str. Maior Coravu, intre sos. Mihai Bravu si intrarea in stadionul National Arena; str. Vatra Luminoasa, intre sos. Mihai Bravu si str. Pierre de Coubertin; bd.Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si bd. Chisinau; str. Pierre de Coubertin, intre sos. Iancului si rondul de la intrarea in stadionul National Arena; str.Serg. Vasile Serbanica cat si pe strazile ce acced in str.Vatra Luminoasa si in str.Maior Coravu; Rutele ocolitoare sunt urmatoarele: bd. Unirii – sos. Mihai Bravu – bd. Baba Novac – bd. N. Grigorescu si sos. Mihai Bravu – sos. Iancului – sos. Pantelimon;

UPDATE 12:07 – Fanii maghiari au oprit trenul de mai multe ori, tragand semnalul de alarma. Potrivit ProSport, Jandarmeria a cerut intariri de urgenta si ia in calcul varianta sa-i tina pe fanii maghiari pe stadionul Dinamo  pana la ora inceperii meciului.

UPDATE 11:28 – Autoritatile s-au mobilizat cu toate fortele pentru a evita incidentele grave de anul trecut. Astfel, aproximativ 9.500 de jandarmi si politisti vor veghea in Bucuresti si in orasele prin care trec fanii maghiari. In medie, fiecare fan maghiar va fi supravegheat de 3 politisti sau jandarmi.

UPDATE 11:20 – Unul dintre fanii maghiari din tren: „Daca vom castiga, vom petrece si vom bea doua zile si doua nopti!”

UPDATE 10:58 – Cel mai important cotidian de sport din Ungaria, Nemzeti Sport, prezinta Bucurestiul folosind imaginea de mai jos:

UPDATE 10:20 – La Curtici si Arad, fanii maghiari au aruncat cu cutii si sticle de bere in cetatenii aflati pe peron, potrivit Mediafax.

Fanii maghiari au fost asteptati la Curtici de aproximativ o suta de jandarmi si politisti. Vecinii nostri au fost extrem de galagiosi, strigand „Ungaria! Ungaria!”.
De asemenea, dupa ce au intrat in Romania, fanii maghiari au inceput sa arunce cu petarde in tren.

Intalnirea dintre România si Ungaria se va disputa sambata, de la ora 19:00, si va fi transmisa in direct de Ziare.com.

Primele doua clasate din fiecare grupa merg direct la EURO 2016, in timp ce ocupantele locurilor trei joaca baraj.

sursa ziare.com

comentarii

de castel la 11 octombrie 2014 - 16:16

Si-a trimis Ungaria elitele in Romania ! Bravo lor se vede pe cine au trimis sa-i reprezinte. „Cinste” ungurilor din Romania aveti niste rude de care trebuie sa fiti tare mandri. Pe astia ii adorati; pentru voi romanii sunt niste inapoiati. La nici un meci din strainatate nu a vazut lumea din partea romanilor un asemenea comportament, dar din partea poporului „superior” maghiar care si-a trimis oamenii care de fapt ii reprezinta vezi surprize de acest fel.

” Presa de la Budapesta a scris că suporterii au plecat spre România înarmaţi cu topoare şi cuţite.” Daca nu ar fi reprezentantii lor care ii caracterizeaza nu-i lasau sa vina, ei cei din Ungaria.
Sa fiti tare mandri ca sunteti din acelasi neam.

de emil la 13 octombrie 2014 - 15:00

Și impotentele autorități românești ce au făcut până acum? I-au reținut pe vandali pentru distrugere? Au fost recuperate pagubele produse? A fost cineva snacționat în vreun fel, a dică amendă, reținere, conducere la secția de poliție, întocmire de acte constatatoare pentru contravenții sau infracțiuni? Răspunsul meu este „NU”! Dacă mă contrazice cineva, ok, dar cu probe. Prin urmare, fanii unguri își fac de cap în România pentru că li se permite. De ce li se permite? E prețul pentru rmdiszno la guvernare? Are cineva un plan de desființare a României? Căci războiul mediatic deja l-am pierdut. Urmează să-l pierdem pe celălalt, cel real. „Succesuri”, guvernanți! Și pe urmă o să ne cereți să mergem să murim ca să recuperăm ceea ce am pierdut din vina voastră!

Lasati un comentariu