Ministrul Apărării,Mircea Duşa inspectează la Carei stadiul pregătirilor pentru 25 octombrie,Ziua Armatei

• publicat la: 9 octombrie 2014
Ministrul Apărării,Mircea Duşa  inspectează la Carei stadiul pregătirilor pentru 25 octombrie,Ziua Armatei

Joi, 9 octombrie, în municipiul Carei a fost prezentă o delegaţie din partea Ministerului Apărării Naţionale, condusă de către ministrul Mircea Duşa în persoană, pentru a pregăti manifestările ample ce vor avea loc în data de 25 octombrie 2014, de Ziua Armatei Române.

La data de 25 octombrie, municipiul Carei aniversează 70 de ani de la eliberarea ultimei braze de pământ românesc de la graniţa de nord-vest  prin jerfa ostaşilor români, dar şi 50 de ani de la inaugurarea celui mai important monument de for public, Monumentul Ostaşului Român.

Preţ de câteva ore, municipiul Carei va deveni capitala României, organizatorii anunţând manifestări de înaltă ţinută la care vor lua parte cele mai înalte oficialităţi statului. Fiind an electoral,se presupune că vor fi prezenti si câţiva dintre candidaţii  înscrisi în cursa pentru Cotroceni.

Ministrul Duşa a  venit  însoţit de prefectul dr.Eugeniu Avram, de vicepreşedintele CJ, Mircea Govor, de generali şi cadre militare din MApN. În Carei a fost întâmpinat de primarul Kovacs Eugen şi de Bogdan Georgescu, directorul Direcţiei de Cultură din cadrul primăriei Carei.

Oaspeţii s-au deplasat la Monumentul Ostaşului Român pentru a constata la faţa locului stadiul lucrărilor de restaurare ce au fost posibile datorită bunăvoinţei preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, ce a preluat  obiectivul de la primăria locală care a refuzat mereu alocarea de fonduri în acest scop.

Radu Ardelean, directorul adj. al Muzeului Judeţean Satu Mare, în calitate de restaurator si  responsabil al lucrărilor deschise la monumentul careian, a prezentat distinşilor oaspeti etapele parcurse de la preluarea monumentului în custodie şi a oferit asigurări că în decurs de cel mult o săptămână lucrările vor lua sfârşit.

 

Pentru ceremoniile ce vor avea loc pe data de 25 octombrie 2014, Monumentul Ostaşului Român de la Carei va fi  primenit şi pregătit pentru aniversarea celor 50 de ani de la dezvelirea lui.

După inspectarea monumentului, delegaţia de oficiali s-a deplasat în parcul castelului şi în incinta acestuia tot pentru detalii organizatorice legate de manifestările dedicate   Zilei Armatei Române.

Din cele prezentate pe parcursul vizitei, am aflat că pe B-dul  25 Octombrie din oraş, va avea loc o paradă militară la care va participa şi Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, unitate emblematică a Armatei României.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a oferi şi alte surprize plăcute pentru cei care vor opta  să ia parte la importantele manifestări din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei.

De la castel, s-a făcut o deplasare pe jos până la noul sediu al primăriei Carei care avea ca termen de finalizare sfârşitul  anului 2011, potrivit contractului 1679/09.02.2010 .  Nu mai fac referire la faptul că în acel contract este  stipulat că dacă beneficiarul, Primăria Carei, nu plăteşte lucrările conform graficului, penalizările să fie de 0,2%/zi, în timp ce penalizările pentru executant în caz de nepredare la termen să fie de doar 0,1%/zi , dar  nu mai mult de 10% din valoarea lucrării. Oricum ele nu au fost respectate pentru că banii careienilor nu sunt prioritatea principală a primariei Carei.

Până la găsirea persoanei care să deschidă intrarea principală din clădirea încă în curs de renovare ce va adăposti noua primărie, oaspeţii au avut ocazia să remarce cum arată sediul Judecătoriei Carei.

Odată intraţi în viitorul sediu al primăriei,am constatat că încă mai este  serios de lucru până  la recepţia finală care se tot anunţa cu surle şi trâmbiţe, evident susţinute finaciar de  administraţia locală.

Faţada  a fost recondiţionată deja de nenumărate ori,chiar înainte de recepţie. aici

Deşi termenul de predare a fost depăşit de ani de zile,nimeni nu este interesat de încheierea lucrărilor,în conditiile în care pentru sediul actual al primăriei se plăteşte o chirie lunară de peste 12.000 lei.Puteţi urmări aici  evoluţia lucrărilor de la renovarea clădirii. aici,aici,aici.

Delegaţia oficială din MApN,însoţită de oficialii judeţeni a străbătut apoi  la pas oraşul ,îndreptându-se  spre mijloacele de transport cu care au făcut deplasarea,pentru a se reîntoarce în municipiul reşedinţă de judeţ.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 9 octombrie 2014 - 17:29

I-am văzut defilãnd azi prin oraș, pe la Szarvas Fogadău. Culmea, nu l-am remarcat pe prrimaș, l-am remarcat in trecere doar pe vicepreșul CJ. Probabil fiindcă primașul era mascat cu ochelari fumurii și cu o pălărie de gábor înfundată peste urechi. Doamne feri să-i plouă în gură.

de SUAREZ ZZZ la 9 octombrie 2014 - 19:34

bine ca esti tu usor observabil, horica. Cu coafura alba ca varu =)))

de roland la 9 octombrie 2014 - 19:46

primasu era masodnapos si nu stia cum sa scapa de acolo ca sa poate vorbi cu mircsa despre contractele de la cartierele care au facut in bataie de joc dar au bagat banii la buzunar si acum incearca sa scape si de bolovanul cu traficul de tigari cu masina primariei

de Horia Mărieș la 9 octombrie 2014 - 21:18

@SUAREZ ZZZ la 9 October 2014 – 19:34

M-ai observat, mãnca-mi-ai? M-am mascat și eu, mi-am pus peruca albă și cheală.

de careian la 9 octombrie 2014 - 21:23

observ aceiasi tinuta de vacar la primarul nostru mereu cand este in preajma oficialilor romani.
la fel a fost imbracat si cand a sosit principele nicolae al romaniei!
dar cand au venit grofii infometati si imbracati de la caritas sa vezi cum a stiut sa se traga la costum jenica a nost’ cel mereu datornic.
oare cum va suporta el panglica tricolora de 25 octombrie???
sau va fugi la cumparaturi in debrecen ca si cand au venit la sedinta de consiliu ianculestenii de zicea ca e bolnava nevasta si trrebuie sa fuga…mancand pamantul direct la forum

de asistentul la 9 octombrie 2014 - 21:31

„uite amice..eu iti dau de la consiliu o galeata de bani de 1milonjumate si tu termini ce ai inceput la sarvas fogadau ca oricum ai bagat in cladire ca pentru 2 noii si facem banii pe din doua. tu iti termini cu finisajele la debrecen iar eu mai vad pe unde ii indes”…parca asa era dialogul din poza 6 dupa moacele celor doi din stanga de la umbra brazilor…..orice asemanre cu personajele care se simt in cauza e pura intamplare…..da banii is reali si bine directionati la personaje.

de SUAREZ ZZZ la 9 octombrie 2014 - 22:48

@horica

du-te coaie in america si lasa-ne in pace

de emil la 9 octombrie 2014 - 23:58

zumzăit zzzz 22:48

iar delir de multiplicare? pe cine „lasă-ne în pace”? vorbește în numele tău, că nu ești mai mulți! de când stabilești cine unde să plece, cine să rămână? vei fi cumva vreun grof pe pământul tău? ți s-a urcat la meninge injecția de ungarită? Vezi că suntem în România, nu în Ungaria lui horthy! Urarea lui Emil pentru horthyști. Ca supliment, autonomuie!

de Horia Mărieș la 10 octombrie 2014 - 06:02

@SUAREZ ZZZ la 9 October 2014 – 22:48

O să mă duc, cretanule, n-ai nici o grijă, atunci când o să vreau și atunci cãnd o să-mi convină mie, dar de lăsat în pace, nu te voi lăsa. Îmi sunt foarte dragi dobitocii.

Dar, remember, există o „plasă de păianjen” numită World Wide Web (sau WWW sau W3, sau Web, sau și mai simplu, pentru imbecili ca tine: Web, sau Internet) din care nu vei scăpa niciodată, oricàt de departe aș fi de tine!

de Alexandru la 10 octombrie 2014 - 06:35

Cei 70 de ani de la eliberare se pot sarbatori si datorita celor care sunt ingropati in Cimitirul Eroilor sau padurea ecuatoriala.
A fost domnul ministru si cu judetenii sa vada cum arata? Sau e numai campanie electorala sarbatoarea si eroii nu mai conteaza.

de Horia Mărieș la 10 octombrie 2014 - 06:50

@asistentul la 9 oct. 2014, 21:31

Aveți perfectă dreptate in ce privește vorbele de iubire pe care și le șopteau cei doi:

http://www.buletindecarei.ro/wp-content/uploads/2014/10/dusa-govor-kovacs.jpg

Citesc in presa de ziare:

„Bani de la Guvernul Ponta pentru dezvoltarea Sătmarului”….”Vicepreşedintele Mircea Govor a anunţat că …..Primăria Carei va primi din partea Guvernului Ponta 1,4 milioane lei pentru finalizarea noului sediu, cel mai frumos sediu de primărie din judeţ, a adăugat vicepreşedintele Consiliului Judeţean”

Kovacs Jenö ăsta a făcut în mod cert în scăldătoare atunci când a fost mic. Ce noroc chior poate să aibă omul ăsts cu pomana electorală (sau cu pomana porcului) oferită Po(a)nta, sau cu prietenia de o viață care-l leagă de fostul ospătar, azi vice-preș al CJ-SM. Are pile mari covaciul ăsta.

Altfel, dădea din nou faliment, de data asta administrand nu propriile firme private ci Primaria Careiului. Că la falimente, are o mână foarte bună. Să speăm că banii ăstia, cei 1,4 mil. lei, primiți pomană, nu-i va băgă pe toți în jeb și că o parte vor folosi și la finalizarea Szarvas Fogadău. Nu știu câte szarvak adică coarne poartă primașul aș vrea să știu însă dacă am câștigat sau nu pariul pe care l-am pus cu lumea larga, tot pe aic, pe la comentarii in BdeC, în sensul că suma ce va fi cheltuită cu renovarea Szarvas Fogadăului va depăși 2 (două) milioane de euro. Abia aștept să văd socoata finală.

Dar credeți oare că o va da Kovacs publicității ? Aiurea!
Că doar nu-i atăt de bolund ca săi vadă toată lumea furtișagurile făcute de el pe afacerea Fogadău cu concursul SC Dominium SRL Satu Mare si al altora!

de jilu la 10 octombrie 2014 - 07:06

dapoi tigara la tigara trage si paduche la paduche si evazionist la evazionist ajuta/

de marian la 10 octombrie 2014 - 08:19

domnule govor nu are rost sa va impaunati cu merite care nu va revin! pana nu a fost preluat de muzeu monumentul din carei nici nu ati stiut ce probleme sunt la noi in oras.fie ca va place fie ca nu singurul care a fost mereu aproape de careieni este adrian stef care face mai mult decat se lauda!!
sunt careieni care au stat la usa lui stef pana cand a fost de acord sa dea bani pentru repararea monumentului asa ca nu pozati in ce nu sunteti ca monumentul din carei nu e manastirea din scarisoara ca sa se darime dupa bunul plac al unor politicieni!

de aurel la 10 octombrie 2014 - 08:45

la carei psd=udmr si mandru ca sunt roman e slogan pentru prostii care nu stiu ca afacerile cu multi bani merg mana in mana la psd cu udmr.
consilierii psd din carei au votat cu udmr impotriva tiparirii cartii tezaur cultural si spiritual careian asa ca despre ce tot vorbim?
politica trece peste toate sentimentele patriotice si chiar peste adevarata identitate a unora numai din dorinta de inavutire personala!

de andrei la 10 octombrie 2014 - 09:09

Și multi politicieni la fel. In dorinta de voturi sau de audiență. Se cauta o solidarizare aiurea impotriva unui dușman fabricat din dezinformari, zvonuri, idei preconcepute, etc. O politica paguboasa, care la un alt nivel (nu ca la noi) a dus la evenimente grave in alte țări. Cultivarea unei anumite intoleranțe față de minoritate le da un fals sentiment de putere. Dar e o iluzie….a unor oameni slabi, dintr-un….. grup slab. Am zis grup ca sa nu zic altfel, ca sa nu jignesc sentimentele nationale ale nimanui. Oameni slabi, ingenuncheați de istorie. Mici, ce se simt mari doar față de cei si mai mici….. Unde va duce asta? La nimic bun.

de henrietta la 10 octombrie 2014 - 09:48

mai ales iluzia ca apartii altui popor daca semnezi cu alt nume nu aduce nimic bun pentru fariseii care umbla pe la comentarii….am mai mazut cazuri in care cu copypaste au fost luate doctorate dapoi atunci cum sa nu puna si comentarii copypaste….

de Horia Mărieș la 10 octombrie 2014 - 15:33

Mi-a plácut mult faptul ca distinsa delegatie a gasit poarta Fogadaului incuiata.
Chestia asta nu i se poate intampla decat unui primas „incuiat”. Nagyon bisztos.

de emil la 10 octombrie 2014 - 17:49

andras horthy 09:09

Dușmanul la care mă refer eu, horthysmul, nu este fabricat, este cât se poate de real și lucrează de mai multe decenii la destructurarea României. Pot aduce suficiente probe numai din comentariile postate de „andrei”, dar numărul lor (al probelor) este mult mai mare și mai diversificat. Declarațiile membrilor rmdiszno, cu lideri cu tot, declarațiile unor lideri ai statului ungar, atitudini și comportamente față de anumite evenimente pot sta mărturie că horthysmul merge înainte cu rmdiszno și cu celelalte două partide ungurești. Asta în România. În Ungaria mai sunt și altele. Nu le mai numesc, căci sunt de notorietate. Eu aș fi bucuros – și ca mine mulți români din afara granițelor României – dacă statele respective, printre care și Ungaria, ar manifesta față de minoritatea românească de acolo aceeași intoleranță față de minoritate pe care o manifestă România față de minoritatea ungară de pe teritoriul său. Se poate scrie un articol vast numai despre drepturile pe care România le-a acordat minorităților etnice, drepturi la care minoritarii români din afara granițelor nici măcar nu visează! Așa încât, încearcă la alții cu intoleranța. Nu de alta, dar s-ar putea ca „intoleranții” români să se gândească la un moment dat să aplice reciprocitatea în relațiile cu minoritatea ungară din România. Adică să acorde etnicilor unguri exact acele drepturi pe care le are minoritatea română în Ungaria. În toate domeniile, inclusiv în cel al participării la guvernare. Fii sigur că nu v-ar conveni. Dacă românii sunt atât de intoleranți față de etnicii unguri din România, de ce numărul ungurilor din România a crescut, iar în toleranta, civilizata și europeana Ungarie, numărul etnicilor non unguri, inclusiv al celor români, evident a tot scăzut și scade în continuare de la Trianon încoace, încât în două – trei generații nu vor mai exista etnici minoritari acolo? E o întrebare simplă, la care politicienii rmdiszno nu au răspuns și nici vkkktor orban sau jobbikk. În Ungaria ungurii sunt „Oameni slabi, ingenuncheați de istorie. Mici, ce se simt mari doar față de cei si mai mici….. Unde va duce asta? La nimic bun.” Te-ai gândit să le scrii asta conducătorilor statului ungar? Evident, nu. Vii aici cu povești răsuflate, iar câte unul ca mine îți mai și acordă atenție comentându-ți inepțiile șovine. În loc ca liderii minorității ungare din România și din țările vecine Ungariei să accepte situația de minoritar în aceste țări, să accepte hotărârile unor conferințe de pace și să-și vadă de conviețuirea cu etnia majoritară din țara în care trăiesc, ei dezinformează, agită și caută să solidarizeze minoritatea ungară în jurul unor obiective revizioniste, revanșarde, de modificare a granițelor și de reînființare a Ungariei mari, adică ei zgândăre, lor nu le convine situația, ei protestează permanent pentru că nu au în aceste țări drepturile etniei majoritare. Păi cine e de vină că nu au fost și nu sunt mai mulți decât ceilalți? Cine i-a împiedicat să se înmulțească mai ales că au și avut un timp situația dominantă politic în teritoriile majoritar nonungurești din fostul regat ungar? Și chiar s-au înmulțit forțat dar tot nu a fost suficient ca să-i depășească numeric pe ceilalți. Care e rezultatul acestei opțiuni politice? O minoritate turbulentă care revendică o situație dominantă din vremuri apuse și condamnate de istorie, la care popoarele din statele vecine Ungariei nu mai doresc să revină. Ca urmare, minoritatea ungară prin membri ai săi cere schimbarea granițelor și apoi acuză de intoleranță majoritățile etnice din țările din jurul Ungariei. Ce este absolut necesar de precizat este că această minoritate cere schimbarea granițelor nu în numele principiului democratic al majorității populației, ci în numele unui rasism unguresc cu pretenții civilizatoare asupra populației „înapoiate” de etnie majoritară. Adică să creăm o Ungarie în care ungurii sunt 50% ca să desființăm libertatea națională a românilor, sârbilor, croaților, slovacilor și altora numai pentru că ungurii sunt „mai civilizați”. Este conținută în mentalitatea ungaristă = rasism unguresc ideea că nonungurii nu contează, din moment ce și sunt considerați în acest mod. Fiindcă nu poți să convingi pe nimeni că îl respecți când tu îi spui că indiferent de ceea ce vrea el, tu vrei să faci ceea ce dorești tu, chiar împotriva voinței lui. E ceva de genul „a face binele cu forța” pe care am mai apucat să-l trim câte unii. Numai că în cazul ungarismului, numai despre bine nu e vorba. De aceea, pentru horthyști, perpetuu, urarea lui Emil asezonată cu prietenescul bonus dedicat special lui andras horthy și celor ca el, adică multă, foarte multă autonomuie. Că așa poate nu mai zice că sunt intolerant.

de emil la 10 octombrie 2014 - 17:52

errata

am apucat să-l trăim

de emil la 10 octombrie 2014 - 18:05

andras horthy

Și după ce, la chemarea liderilor săi, minoritatea ungară, prin membri ai săi, se înhamă la acțiuni antiromânești și antistatale, iată că vin liderii și se miră de ce atâta suspiciune și ostilitate față de mielușeaua minoritate ungurească intimidată de fiorosul lup dacic? De ce atâta intoleranță față de o minoritate slabă și mică? De ce nu urmăm exemplul european al oricărui stat în politica față de minorități? Evident, nu al UNgariei.

de podinaioan la 11 octombrie 2014 - 21:58

Ca n Avem coaie la momentul potrivit cum au DANSII ! Acolo sa ne cautam apoi la cap 1 ! La fotbal 1 1 Egal ! Apoi pierdut romaan Ca nu stie sa joace pe teren propriu ! UNA DE din doua Domnisoare iar se baga in subbiect ! Io s roman si s suparat momentan dat i mi trece ! Is educat sportiv ! Am facut asta si am si pierdut ! TRec astea si hai sus Ca doar este un sport !

de Pălinca la 12 octombrie 2014 - 03:36

@podinaioan

O fu bună horinca?
Că te-a cam luat, te-o dus pe apa Izei!
Și la futbal și la handbal.

de gelu la 12 octombrie 2014 - 08:14

tu podinaioan sa vorbesti in numele tau.
nimeni nu e de vina ca tu nu ai acasa coaie si esti pus sa te exprimi cu dansii da sa nu crezi ca toti am ales pozitia aplecat……
nu e nici o tragedie ca un meci a fost egal mai ale s ca e meci de fotbal si maingea e rotunda…..ai fi si mare fotbalist ca la handbal e mai bine la masa la baba decat pe teren…..

de Felicia la 12 octombrie 2014 - 08:40

La Monumentul Ostasului Roman a fost la inaugurarea sa de acum 50 de ani Leontin Salajan care era atunci ministru al fortelor armate si era din Santau.
Primar era Bereteanu si a fost si atunci plin de generali si lume multa.Ar trebui ca in fiecare an sa fie prezenta armata si sa defileze nu numai cand vin alegerile si toti umbla dupa voturi

de Horia Mărieș la 13 octombrie 2014 - 05:09

Apropo de un articol referitor la „patrioții careieni” apărut azi într-o fetidă publicație sătmăreană.

Dumitale, stimate domnule Szasz Lorand, ți se potrivește foarte bine vorba: „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești.” Doar că toți cei de teapa dumitale merită să le dai foarte tare peste bot, ca să le zbori toți dinții.

Ai uitat vremurile când îți câștigai pâinea cea de toate zilele scriind pe la BdeC, sau altfel spus, muncind pentru familia pe care azi o denigrezi? Ai uitat vremurile când pentru un articol de-al dumitale, critic ce-i drept, scris la adresa primăriei din Carei și a penalei Asociații Equus, cea plină de baștani udmriști locali în frunte cu Kovács și Bekö, numitul Veress ți-a turnat o găleată cu balegă de cal drept în cap, în față Primăriei din Carei? Cine ți-a ținut parte atunci, nu cumva tot aceea familie? Unii, cum sunt și cei care au neuroni foarte puțini, uită repede.

Ai schimbat însă repede macazul, fiindcă interesul poartă fesul, iar acum slujești și lingi de-a dreptul în fund un fost ospătar ajuns bogat prin multiple afaceri dubioase și murdare, asta numai pentru cei doi-trei arginți pe care ți-i aruncă lunar, ca unui câine maidanez. Ca să nu mai vorbim despre faptul că-l lingi mereu în fund, fiindcă ai un caracter josnic de pupincurist, pe primașul care între timp ți-a devenit naș. Fiind și bine plătit de acesta pentru treaba asta, din fonduri numai de el știute, dar care sunt aproape sigur deturnate.

Și ce are sula cu prefectura dacă unii au decis, fiindcă așa le este crezul lor politic, să-i facă campanie electorală „unui neamț”? Pentru Înălțimea Voastră, „nemții” nu sunt oameni, nu sunt cetățeni cinstiți ai acestei țări, oare ei n-au dreptul – corcitură nenorocită ce ești! – să candideze pentru președinția acestei țări? Au tot dreptul, și o să o și facă, poate chiar cu succes, în ciuda împuțitei, deșănțatei și jegoasei campanii denigratoare împotriva „neamțului” pe care dumneata o promovezi în fițuica sătmăreană pe care o redactezi..

În ce-i privește pe ianculeșteni, de ăia nu îți permit eu să te atingi. Am scris deja un serial pe tema nedreptăților la care au fost supuși confiscànduli-se de diverși „jmecheri” o parte din păsunea comunală, eleșteul și întreaga pădure comunală și încă n-am terminat.

Dacă te mai atingi cumva de ei, o să ai de-a face cu mine, lepră ordinară ce ești. Și îti promit solemn că o să te fac zob. Punct.

de careian initial la 13 octombrie 2014 - 05:20

De ce mi s-a sters comentariul?A deranjat? Nu era in acord cu mana de oameni care scrie aici? Atunci purtati fratilor monologuri daca asa va convine. Altii pot injura si chiar ameninta ca tot nu sunt stersi.Asta e,la injuraturi inainte ca la asta va pricepeti!

de asistentul la 13 octombrie 2014 - 07:07

metode bolsevice careianule….ieftina incercare..fumigene cu iz electoral pentru ziarul care nu canta ode pontacului…..psd=udmr la carei si va stie lumea de ce sunteti in stare cadnva ia politia maghiara masina primariei si ies la lumina traficele….

de dacii la 13 octombrie 2014 - 07:08

„patriotii careieni” sunt cei ce lingeau bogracsu in parc cand romanii il comemorau pe avram iancu?

de careienii la 13 octombrie 2014 - 07:16

Dupa logica komunistilor uniti la moscova cu budapeste nici Mitropolia Romana de la Cluj nu e patrioata pentru ca a comemorat sambata 100 de ani de la moartea regelui Carol I al ROMANIEi adica pe un neamt.

de svabul careian la 13 octombrie 2014 - 07:45

am ramas doar cu liberalii ca fdg a trecut in barca udmr si psd

de localnic careian la 13 octombrie 2014 - 08:03

patriotii careieni ai partenerului de afaceri pesedist cu udemeristii sefi careieni unde au fost pana a nu scrie buletin de carei de cimitirul eroilor din carei si unde au fost cand careienii aniversau cu bustul mobil aniversarea a 150 de ani de la nasterea lui bratianu?
e cam cusuta cu ceva fonduri problema si nu tine la oricine..pentru 2 voturi in plus pentru pontacul aducator de udmr la guvernare e bine si asa…
finutu scrie pentru romanii care au adus ministru maghiar la cultura romaneasca domnule maries?

de tilica la 13 octombrie 2014 - 15:34

lorand,ca esti un imbecil o stie toata lumea si ca esti un sovin iar o stie toata lumea.
cunosti f bine pe familia ciuta si stii ca nu e nimic adevarat din ce scrii dar ce nu face omu pt o punga de arginti in plus fata de cei de la primaria lui nasu’.reinfiintarea despartamantului astra de doamna ciuta v-a pus capac,
va deranjeaza doamna ciuta ca reaprinde spiritul romanesc in carei si imprejurimi!
.cat de prost poti sa fii sa crezi ca dom,nu ciuta pleaca din pnl si joaca la doua capete?! deranjeaza pe multi ca are coloana si a ramas in pnl!
te contrazici ca un cretin ce esti in articol ba ca e duplicitar ba ca umple orasul cu johanis.,cat de prosti puteti fi ca sa credeti ca nu se va implica acolo unde a ramas?!
traiasca duhul lui Iancu!
sa nu uiti sa scrii ca societatea avram iancu din judetul satumare si din carei nu a depus coroane de flori nici la festivalul iancului din ianculesti nici la marna si nici la comemorarea lui avram iancu de la carei!!!!

de panseluta la 13 octombrie 2014 - 16:11

mare suparare pe pesedei ca apare johanis prin oras si ca le strica apele cu udemereu!!!!!
primeste jenika de la mircsika un sac de bani ca vin alegerile si trebuie votantii coloranti sa rupa gura targului ce buni is iei da uita ca pesedistii au votat impotriva construirii capelei pentru ianculesteni cu munca voluntara si aproba numai daca pot sifona bani asa cum au luat basnii oamenilor la bagarea gazului in ianculesti cand ciocan a platit totul iar haverii onetisti luau si ultimu leu din batatura romanilor la fel ca si jenika.
au luat si lacul de la moti tot ca sa le dea la udemeristi si e adevarat ca de la societatea patriotica avram iancu nimeni nu a depus coroana de flori ca sa nu se supere jenika coldusu’
da nu scrie gazeta si de masina primariei luata de unguri ca facea soferu naveta cu ea in locuinta din ungaria si mai si cara ceva tigarete…asa de sanchi!
unde au stat ascunsi patriotii pesedisti cand udemeristii nu aprobau bustul regelui ferdianand intregitorul romaniei mari la carei?

de coriolan la 13 octombrie 2014 - 20:11

Am citit acel articol, la care facea referire d-ul Horia!Am ramas cu un gust deosebit de amar!Chiar l-am compatimit pe acest ins, cand si-a luat galeata de rahat in cap, in fata primariei!….,acum sincer, imi pare rau.
N-am sa critic, pentru ca au facut acest lucru, cei de mai sus! …….DAR! IMI ESTE RUSINE ca, din sanul acestui oras, a putut sa iasa o persoana atat de abjecta, precum acest Szasz Emil Lorand, ca promovat in sef pupincurist de fituica, cu nume de gazeta!…….

de fane la 13 octombrie 2014 - 21:24

a fost nevoie ca politia maghiara sa intervina ca sa opreasca jaful cu masina primariei carei pentru ca in carei nu indrazneste nimeni sa aplice legea?

de viermele la 13 octombrie 2014 - 21:27

nu trafic de influenta se practica la primaria carei si alte cele daca finu primarului scrie la comanda impotriva celor ce demasca abuzurile din primarie????
unde sunt banii din asfaltari pentru care s-au luat credite platite de careieni si care au umflat buzunare particulare? ????

de cartieru la 14 octombrie 2014 - 10:03

govor acuza familia ciuta pe care nu o poate convinge sa intre in jocurile lor murdare da nu spune un cuvant de ce darama manastirea de la scarisoara si de ce sustine udmr la carei.
unde is postacii care il acuzau de sovinism pe domnu ciuta???/
tot nu puteti ingropa adevarul cum nici mizeriile voastre nu le puteti ingropa ca iese afara pana si mirosu de putred’!!!!

de nero la 14 octombrie 2014 - 13:34

da primaria carei e loc de adapost pentru recalcitranti si infractori?????
ba sotul calaretei arunca cu galeata cu balega de cal in ziaristi ba soferu primariei prins cu masina primariei si cu trafic de tigaretele ba se angajeaza numai pe baza de famiglie si rudenie ca zici ca esti in sicilia la mafioti acasa cu ce increngaturi si ramuri de rudenie gasesti ca pana si ginerele primarului a gasit loc de munca la primarie de cum a venit tatasocru care trimite comenzile de scaune pt scoli direct la sectia de pe ecoului la fetita…totul merge ca uns in famiglia udmr din primarie unde pontacul trimite milioanele ca sa se faca casele din hungarika!

de ospatarul la 14 octombrie 2014 - 15:23

mare suparare la alianta udemereului cu pesedeu ca familia ciuta nu sta la banii publici si nu le trebe nici servici de la ei si nici buli nu fac impreuna!
mare suparare ca doamna ciuta reuseste sa faca adunari cu toti care mai simt romaneste si ca face activitati de care auzeam odata ca se faceau! .fotbalistii si ospatarii pot arunca cate un os de ros la taratoare dar tot nu se pot ridica la nivelul celor pe care ii critica pe unde apuca de frustrati si complexati ce is/ de doi ani toti motii sarbatoresc impreuna la carei eroul avram iancu fara cei din societateapatrotica capusa care il tinepe dobrica prin spaniasi italia pe banii motilor!
aici va doare pe voi de doamna ciuta ca nu pune botu la bani si nici nu are nevoie si face ce face dezinteresat!
ii faceti njuuma reclama gratuita ca stie lumea si de taraficu vost si de evaziuni si de caeele de vacanta si cluburile de fite…..

Lasati un comentariu