Ministrul Muncii german: Ne bucurăm de forţa de muncă românească

• publicat la: 2 octombrie 2014
Ministrul Muncii german: Ne bucurăm de forţa de muncă românească

Ministrul federal al Muncii din Germania, Andrea Nahles, a declarat joi, la Bucureşti, că românii care lucrează în Germania sunt bine integraţi pe piaţa muncii şi în societate, demnitarul adăugând că „ne bucurăm” de prezenţa acestei forţe de muncă, pentru că ajută la stabilizarea pieţei muncii, transmite MEDIAFAX.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a declarat joi, după întâlnirea pe care a avut-o la Guvern cu omologul german, că 287.000 de români trăiesc şi muncesc în Germania, contribuind astfel la economia acestei ţări.

„Am observat că în Germania există un număr de muncitori din România care sunt foarte bine integraţi pe piaţa muncii de acolo şi în societatea germană. Doresc să reconfirm acest aspect. Sigur că există în Germania o serie întreagă de probleme demografice, fapt pentru care ne bucurăm de prezenţa forţei de muncă din România, care ne ajută activ să stabilizăm piaţa forţei de muncă”, a spus demnitarul german.

În opinia ministrului german al Muncii, libera circulaţie a forţei de muncă este benefică pentru întreaga Europă, iar problemele care apar din această cauză sunt, de fapt, izolate.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu