Pentru fiecare candidat o panglică. Pentru Victor Ponta pe 25 octombrie şi pentru Kelemen Hunor pe 26 octombrie

• publicat la: 13 octombrie 2014
Pentru fiecare candidat o panglică. Pentru Victor Ponta pe 25 octombrie şi pentru Kelemen Hunor pe 26 octombrie

Primarul municipiului Carei, a  anunţat cu prilejul conferinţei de presă de luni de la sediul Primăriei că ,, la data de 25 octombrie ne vizitează prim-ministrul Guvernului României, Victor Ponta, cu ocazia aniversărilor de la monument, care încep la ora 12.00 iar  după ce se termină, l-am invitat pe prim-ministrul Ponta la recepţia noii primării, cunoscută sub numele de ,,Cerbul de Aur’’. Este o onoare dacă va accepta această invitaţie.  Ziua următoare, duminică, 26 octombrie, l-am invitat pe Kelemen Hunor, deşi nu mai este ministru al Culturii, la recepţia inaugurării Casei de Cultură. Ştiţi, na, este campanie electorală şi el este preşedintele UDMR”.

Tot într-o perioadă de campanie electorală,mai exact în  6 noiembrie 2012,Kelemen Hunor,preşedintele UDMR a fost prezent la Carei unde a depus o capsulă a timpului la baza Teatrului Municipal,care îngloba  documentele pregătite de edilul oraşului,fără a fi făcut public conţinutul . La acel eveniment nu a fost invitat niciun consilier de etnie română şi nici un director al vreunei instituţii publice. Doar reprezentanţi ai UDMR din judeţul Satu Mare la un obiectiv din patrimoniul oraşului  Carei. Şi pentru ca să fie în ton cu vizita anunţată,culorile alese pentru clădirea Teatrului Municipal  Carei  si ale Centrului Cultural, sunt cele ale uniunii reprezentate de oaspetele Hunor,adică acoperiş roşu cu faţade în alb şi  verde. Oare ce culori va avea panglica inaugurală ?

Potrivit surselor noastre,cu toţi banii primiţi de la Consiliul Judeţean pentru terminarea lucrării de la sediul noii primării,nu se va reuşi finalizarea tuturor lucrărilor în timpul rămas până  la 25 octombrie,fiind în căutare şi un executant   rapid.

Reabilitarea clădirii destinate ca viitor sediu pentru Primărie a fost aprobată în urma unei hotărâri a CL din 2009 iar contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat în februarie 2010.

La acea dată,valoarea reabilitării era de 4 330.024 lei plus TVA (adică 1.171.000 euro),termenul  de executie fiind de 18 luni. In contractul de lucrări semnat de părţi,deci şi de primarul Kovacs, termenele de plată a lucrărilor erau stabilite printr-un  grafic de eşalonare.

Tot in contractul 1679/09.02.2010  este stipulat că dacă beneficiarul,Primăria Carei nu plăteşte lucrările conform graficului,penalizările să fie de 0,2%/zi in timp ce penalizările pentru executant in caz de nepredare la termen să fie de doar 0,1%/zi dar  nu mai mult de 10% din valoarea lucrării.

Primăria Carei  nu a avut până în prezent nici o tentativă de punere în aplicare a condiţiilor din contract.

De atunci,valoarea  contractului  s-a mărit cu peste  300 mii euro,chipurile lucrări necuprinse în contractul initial,iar la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean au mai fost alocaţi acestui obiectiv 340 mii euro,adică 1,4 milioane lei.

Clădirea trebuia  predată la cheie în noiembrie 2011 iar eşalonarea plăţilor  era până in 2015.

Date fiind aceste aspecte,se  pune intrebarea : Ce  grup de interese serveşte Primăria Carei?

Daniela CIUTĂ

comentarii

de Horia Mărieș la 14 octombrie 2014 - 04:33

Este in regulă că Băsescu l-a „desconspirat” azi noapte pe Ponta. Lumea, boborul, trebuie să știe cu cine are de-a face. Evident că Ponta va nega vehement că a fost ofițer SIE iar Băsescu nu va putea prezenta probe scrise.

Este in regulă că Băsescu l-a dat în gât pe Meleșcanu care va ieși din cursa pentru președinție pe ușa din dos.

Nu este în regulă faptul că în afacerea asta apar nume dubioase, cum ar fi senatorul sătmărean Valer Marian care are sigur niscaiva pete pe conștiință sau poate chiar și bube pe creier, ca să nu mai vorbim de principalul actor pe șcena politică a României din ultimii 10 ani și nu numai, l-am numit tocmai pe nenicul Băsescu, al cărui nume ne aduce aminte mereu de flotă, de Nana, de nu știu care vilă, de fiica lui cea mică făcută forțat europarlamentar numai din motive de pupincurism politic, de fratele președintelui numit Mircea cel care a făcut afaceri cu Bercea și care experimentează in prezent pãrnaia, de fiica cea mare care obține câstiguri colosale din activitatea de notar și care se împrumută nonșalant la CEC pentru ca să-l facă pe tăticul ei latifundiar, proprietar peste 300 ha la Nana, de proaspătul ginere, soțul notăriței, băgat intr-o ciudată afacere se retrocedare a unor pământuri ce au aparținut Brătienilor și în care a țepuit statul cu cca 10 milioane de euro, etc., etc., (etc. însemnănd alte multe lucruri despre care acum noi habar n-avem). Cam mare toată menajeria asta, nu-i așa.

Pe scurt, nu mi-e rușine nici cu ăstia, cu cei pe care i-am nominalizat mai sus și se poate afirma, fără putință de tăgădă că aproape toată gașca politică din această țără, cu foarte puține excepții, de sus până jos, este putredă, este afectată de lepră sau de pelagră.

Dar ….. asta avem….. asta iubim…. asta votăm.

Până când va exploda din nou mămăliga.

Doar că acele timpuri, în care va exploda din nou mamaliga, ca și in ’89, nu se prea întrevăd la orizont.

de Horia Mărieș la 14 octombrie 2014 - 05:09

Il văd zãmbind pe Kovács Jenă foarte satisfutut într-o poză făcută cu ocazia semnării de către Apaserv a încă două contracte de extindere a reţelelor de apă potabilă şi canalizare în Carei, Căpleni şi Livada. Articol scris de Ioan Aniţaş, la 13 octombrie 2014.
O fi 13 o zi cu ghinion sau nu pentru primaș?

Sunt foarte curios dacă primașul va zâmbi la fel și după șentința de judecată a ICCJ, după recursul pe care-l are vs. ANI, tot în speța Apaserv. Am eu presimțirea (érzem a vizeletemen) că va plãnge de ciudă și cu lacrimi foarte amare. Fiindcă va pierde ciolanul, nu va mai avea pe mână pâinea și cuțitul. Asta dacă până atunci nu-l va înfunda cumva de-a dreptul in pãrnaie DNA-ul de care cârcotașii careieni zic mai nou că-i dă mereu târcoale primașului cel vitéz.

de Horia Mărieș la 14 octombrie 2014 - 05:44

Ce bine că Apaserv va scurma acum in Carei din nou toate strázile, drumurile și toate trotuarele abia făcute pi șentru cu dale bicolore gri-roșiatice și cu piste pentru bicicliști.

De legenda meșteruluimManole s-a auzit oare la CareI?

N-aș crede, fiindcă asta se invață printr-a V-a, iar covacii de pe pe la primășie n-au decãt două clase, ca trenul (gözös).

de careian la 14 octombrie 2014 - 09:37

nu degeaba vin la carei deodata ca sa mai puna la cale alte nenorociri pentru romani…psd=udmr

de bla bla la 14 octombrie 2014 - 10:40

Horea ai probleme grave la mansarda, mosulica

de dacii la 14 octombrie 2014 - 10:54

blabla bla ca va pica falca cand scrie mosulica de maries si va da la gioale de banditi ce sunteti;
da ce se aude cu masina primariei si soferu ce facea cu nevasta ceva trafic de tigarete pe banii careienilor?
tulipanii din carei au dat mana cu pesedistii si fac la poinyvas nebunii si cred ca nu stie lumea….

de Horia Mărieș la 14 octombrie 2014 - 11:00

@bla bla la 14 October 2014 – 10:40

Recunosc pulika lui jenöke, ai dreptate, am ceva la mansardă.
Ceva ce matale îți lipsește cu desăvãrșire. Se numesc neuroni.

Hai, te rog eu frumos, treci mai ușor peste chestia asta, nu te mai oftica, nu mai fi chiar atât de invidios stimabile dom’ prof. ing pensionat recent (de țăcănit ce erai), de la liceul ăla celebru care a avut un singur absolvent cu BAC-ul luat anul ăsta.

de anda la 14 octombrie 2014 - 13:16

mare parada pentru o zi dar nici ponta nu are nerv sa rezolve problema romanilor discriminati in carei de udmr!

de daculcareian la 14 octombrie 2014 - 17:07

…pentru ca articolul este scris ca urmare a aparitiei in buletindecarei a aventurilor soferului primarului in vama maghiara unde a fost retinut cu masina primariei si cu nevasta cu tot pentru ceva trafic si asa am aflat ca facea de 2 ani naveta la locuinta din ungaria cu masina primariei carei…numai doamna ciuta a avut curaj sa scrie si acum a sarit finul primarului la atac pe banii careienilor…nu se poate ierta ca doamna ciuta face evenimente cu participari ale multor iubitori de cultura si traditii romanesti fara bani publici si cu multa munca voluntara si deci nu se mai pot sifona bani cum facea asociatia iancului platita de partidul de governare si deci mare bai este.
cu tot bogracsu facut de udmr ca sa sicaneze comemorarea lui avram iancu a iesit un eveniment deosebit si iar a iesit sifonat si nasu si patronu finutului aburit mereu.
cum se face ca marii patrihoti de la gazeta nu scriu de starea jalnica a cimitirelor romanesti din carei???si cum se face ca uita sa scrie ca nu se permit sa se amplaseze busturi ale personalitatilor romanesti prin careiul nasului de cununie?
doamna ciuta nu are nevoie de loc de munca si nici saci de bani ca sa faca evenimente si asta nu se poate ierta!

de magyar la 14 octombrie 2014 - 17:09

sa nu uitati ca udmr este mereu frate cu psd careiu!!!!
nici pentru noi nu place dar sefii cei mari asa au hotarat!

de Horia Mărieș la 14 octombrie 2014 - 18:07

@roman la 14 October 2014 – 16:41

Cine v-a șoptit că nu s-a scris nimic? S-a scris imediat.

Dar chestia asta oare ce este?

http://www.buletindecarei.ro/2014/10/ministrul-aparariimircea-dusa-inspecteaza-la-carei-stadiul-pregatirilor-pentru-25-octombrie.html/comment-page-1#comment-40368

Plus alte câteva comentarii de același gen, ceva mai jos.

de emil la 19 octombrie 2014 - 19:32

La câte panglici scoate Jenă, ce mai contează încă două!

Lasati un comentariu