PSD recunoaşte alianţa cu UDMR împotriva PNL Carei

• publicat la: 21 octombrie 2014
PSD recunoaşte alianţa cu UDMR împotriva PNL Carei

Proiect de hotărâre privind modificarea H.C.L.,nr93/2014 cu privire la desemnarea reprezentanţilor Consiliului local în consiliul de administraţie a unităţilor de învăţământ în anul şcolar 2014-2015  părea că va trece absolut neobservat  prin filtrul voturilor aleşilor locali, dar nu a fost să fie aşa. Astfel, orgoliile nemăsurate ale  unor consilieri din noua alianţă formată  în campania electorala  actuală, au iscat  reacţii contradictorii în sânul adunării  ce s-a dorit a fi o şedinţă de Consiliu Local.

Urmare a unui Ordin de ministru, având nr. 4619 din 22.09.2014, în unităţile de învăţământ cu mai mult de 30 de clase de studiu, se suplimentează numărul consilierilor ce fac parte din Consiliul de Administraţie. În municipiul Carei, Şcoala Gimnazială nr.1 şi nr. 3  întrunesc aceste condiţii şi deci se impune  delegarea a încă unui consilier local în CA ale acestora.

La şedinţa precedentă, consilierii desemnaţi pentru  anul şcolar 2014-2015,  au fost :

Reprezentanţii Consiliului local

Şcoala Gimnazială nr.1 U.D.M.R. – Müller Ioan
P.N.L – Rusu Marius
 
Şcoala Gimnazială nr.3 U.D.M.R. – Poósz Szabolcs
P.S.D. Ciucoş Marius
 

 

Grupul UDMR a venit cu propunerea Adrian Roman pentru Şcoala Gimnazială nr.1, pentru Şcoala Gimnazială nr.3, consilierul PSD Ionuţ Oneţ l-a propus pe Păuşan Bujor de la PLR, iar Ilie Ciută l-a propus pe Dan Bontea de la PNL.

Dacă la şedinţa trecută, din 25 septembrie, votarea consilierilor propuşi a face parte din CA ale şcolilor şi grădinitţlor careiene a fost făcută prin vot deschis, pentru fiecare nume în parte, la această şedinţă  au fost întocmite liste pentru votul secret al numelor propuse.

În două şedinte de CL consecutive, cu acelaşi proiect de hotărâre, modalitatea de votare se tratează în moduri total diferite.Ceea ce ne aduce aminte că suntem totuşi la Carei, unde legea se aplică după bunul plac al primarului.

În urma voturilor  secrete, după ce în prealabil a fost solicitat acceptul persoanelor nominalizate, Adrian Roman a întrunit unanimitate de voturi,adică 19, Păuşan Bujor a adunat  cele 15 voturi ale UDMR, PSD şi PLR, iar Dan Bontea pe cele 4 ale liberalilor.

Marius Rusu a caracterizat această situaţie ca un joc de culise al alianţei UDMR-PSD şi şi-a înaintat demisia din CA al Şcolii Gimnaziale nr.1.

„După UDMR, formaţiunea cu cei mai multi consilieri este PNL, dar vă deranjează  şi încercaţi să faceţi să dispară din oraş. Din acest motiv, îmi dau demisia din CA. La acest punct a funcţionat o mânărie a UDMR cu mâna PSD pentru PLR”.

Am constatat de mult că vă deranjăm,  dar nu ne cerem scuze pentru aceasta. Confirm cele spuse de colegul Rusu. Conduceţi discreţionar, cu pumnul în gură şi vă înaintez şi demisia mea din CA de la Liceul Teoretic. Poate aveţi oameni mai pregătiţi decât suntem noi”   a adăugat în continuare consilierul Ciută.

Considerând că cea mai bună armă de apărare este atacul, consilierul Oneţ Ionuţ apreciază cele afirmate de colegii săi ca un atac la adresa alianţei din care recunoaşte în mod oficial că face parte, folosindu-se de expresii folosite până nu cu mult timp în urmă de primarul Kovacs..

Regret că s-a ajuns aici, dar trebuie să raspund la atac.A adus lucruri bune la Carei alianţa UDMR cu aportul  PSD . Oamenii nu mai vor atacuri şi certuri că suntem aici pentru oraş”, a afirmat consilierul Oneţ,susţinut îndeaproape de  primarul Kovacs …,,drum bun consilierilor liberali”.

Discuţiile au continuat cu replica liberalilor care au afirmat că ,,dacă adevărul înseamnă atac, atunci percepţia voastră e diferită de realitate. Domnule Onet, sunteţi pe undeva prin tunelul timpului, aţi uitat că aţi ajuns consilier pe alte liste decât cele ale UDMR. Noi am depus un jurământ pentru binele comunităţii nu al nostru personal, dar de unde staţi aveţi poate alt unghi de vedere asupra faptelor”.

În urma discuţiilor aprinse, consilierii liberali şi-au anunţat retragerea din toate CA ale şcolilor din care făceau parte,  iar primarul Kovacs, fericit, a trasat sarcina secretarei juridice  Sroth  ca pentru şedinţa viitoare să pregătească un nou material  prin care să fie înlocuiţi din CA toţi liberalii.

Alianţa recunoscută oficial la această şedinţă a funcţionat de ani de zile la nivelul municipiului Carei,  unde se duce o adevarată vânătoare de vrăjitoare împotriva consilierilor liberali care nu au putut fi ademeniţi şi şantajaţi de administraţia locală pentru eludarea legilor şi complicitate la ilegalităţi.

Deşi toată lumea ştie dar puţini o recunosc în mod public, şi schimbările de directori  din august-septembrie la nivelul municipiului Carei s-au făcut pe principiul eliminării oricărui liberal sau simpatizant liberal rămas în conducerea unităţilor de învăţământ. Unii au rămas chiar fără  catedră, deşi sunt absolvenţi de institute superioare de renume, de  pe vremea când diplomele nu se obţineau în urma cumetriilor sau alianţelor electorale în orice oraş  care are o catedră şi o ştampilă aprobată. Cu alte cuvinte, în an electoral, competenţele cadrelor didactice sunt stabilite în funcţie de culoarea politică.

redactia

comentarii

de csanalosu la 21 octombrie 2014 - 14:53

da ionut are servici sau dupa ce lo zburat de la bcr si volsbank nu mai are nevoie de fonduri?????si voi vreti sa fie la usl cand jeno da la ei post sa aiba din ce trai saraciii

de castel la 21 octombrie 2014 - 15:55

CE VA MIRATI DE ATACURILE ADUSE DE ionut o (nu merita sa-i fie scris numele cu litere mari) este ESTE UN ROMAN DE CARE NE ESTE RUSINE SI LA CATA CULTURA ARE NU ESTE DE MIRARE CA ESTE ALIATUL ungurilor DOAR ARE NEVOIE DE EI PT….A SE HRANI IAR IM LEGATURA CU VOTUL DAT PT…pausan bujor BIETULN TREBU IA SA AJUNGA IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE A UNEI SCOLI PT…

de castel la 21 octombrie 2014 - 16:10

PS. BAIETASUL LUI pausan FARA INFLUENTA POLITICA A LUI taticu VA TERMINA LICEUL PESTE VREO 20 DE ANI ASCHIA NU ZBOARA DEPARTE DE TAIETOR VOTATI MAI DEPARTE ACESTI OAMENI COMPETENTI FELICITARI psd &plr

de tigareta la 21 octombrie 2014 - 16:58

pt iudemeristii careieni e bun oricine nu are scoala ca sa poata fi manevrat dupa cum canta traficantii de la primarie…
primaria carei are de dat un comunicat despre masina primariei si traficul de tigarete prin vama maghiara si despre care politistti tac la fel ca si finutul kovacist care scrie despre politistii careieni pe banii careienilor dar uita de soferul fotbalistului cu cartieru la ponyvass!!!
alianta perfecta conduce primaria carei–-traficanti din toate formatiunile careiene uniti-va !!!1 e noua lozinca covacista!!!

de Vikingul la 21 octombrie 2014 - 17:42

Autoturismul primariei a fost recuperat ,doar sta in fata Primariei….
A fost recuperat prin lozinca Magyar testfereim ez a mi fiunk , iar Politia nu are timp sa faca cerrcetari datorita faptului ca sunt foarte ocupati cu propriile lor afaceri: camioane…, terenuri, tigari si diferite constructii.Asemenea oameni nu vor putea face cercetari niciodata.

de tigareta la 22 octombrie 2014 - 08:36

sau poate pe domnul ciuta care nu are retinere pe salar pentru datorii la bugetul de stat sau care are masini personale din banii sai si pentru care plateste impozit nu ca si primarul care si-a cumparat masina din banii fundatiei de promovare a turismului local si pentru care nu plateste el personal impozit dar circula toata familia sa cu masina din banii orasului. sau poate tot pe domnul ciuta care nu este traseist politic si deranjeaza pana la disperare faptul si care angajeaza oameni cu carte de munca si nu ii ascunde prin depozit cand vin controalele de la itm si nici nu se foloseste de batranii tamplari de la camin pe care ii plateste la negru ca si sectia de scaune familiale de pe ecoului pentru care a fost pusa si camera de supraveghere din proiecte transfrontaliere la fel ca la locuinta cuscrilor primari de pe calea mihai viteazu…pnl carei rezista cu brio si va deranjeaza ca niuci acum nu ati reusit sa il daramati pe domnul ciuta ca e nuca tare pentru voi traseistii care nu stiti ce sunt alea primcipii si munca la lumina.
Mai bine sa va ocupati cu plata datoriilor primarului din carei pentru care are retinere pe salar din 2008 cand a pierdut procesul cu ministerul finantelor si mai are unul pentru incompatibilitate dar asteptam si sa ne spuneti ce a facut cu cele 17 miliarde incasate in plus la asfaltarea din 2010 cand a schimbat conditiile din caietul de sarcini peste noapte…..aud ceva raspuns???

de Andrei la 22 octombrie 2014 - 08:37

Respect domnule CIUTA!!!!

de votant la 22 octombrie 2014 - 08:38

ce bine ca s-a curatat PNL Carei de uscaturi si falsi camarazi ce invarteau afaceri cu toata spuma famigliei tulipane

de Horia Mărieș la 22 octombrie 2014 - 23:07

Eu nu mă leg de copiii nimánui, așa cum reproșa cineva foarte revoltat mai sus. Eu citez doar din ziarele sătmărene:

„Întâlnirea de miercuri, 22 octombrie, de la Prefectura Satu Mare, a adus în atenţie publică aspecte ce privesc legile Fondului Funciar, dar şi punctări în ceea ce priveşte despăgubirile pentru anumite imobile solicitate a se retroceda în baza Legilor 112 şi 10.
La această întâlnire au participat printre alţii prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, Mircea Govor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Cosmin Dorle, şeful Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii, jurişti, membrii ai Comisiei Judeţene de Fond Funciar, secretari din comunele Turţ şi Cămărzana, secretarul oraşului Negreşti-Oaş (adică tot PSD-ul), diverse persoane care au avut anumite nemulţumiri şi/nelămuriri cu privire la imobile şi terenuri solicitate în baza diverselor legi.
După ce George Băeşu a felicitat sătmărenii pentru mobilizarea dovedită în finalizarea documentaţiei prevăzute de Legea 165/2013, fiind menţionat faptul că judeţul Satu Mare a fost primul din ţară care s-a achitat implementarea prevederilor acestui act normativ, s-a trecut la discuţii aplicate.”

„George Băeşu a recomandat comisilor locale să retrocedeze terenuri în echivalent pentru a nu greva bugetul statului.”

Întrebare: cànd se va termina infinita tragere de timp, când se vor termina minciunile, când se va termina cu escrocheriile?
I s-au dat sau nu i s-au dat lui Hrebenciuc cele 12.000 hectare pădure pe care le cerea ca șpagă?

Când începe la mirobolanta Primărie a Municipiului Carei retrocedarea de terenuri în natură sau în echivalent, că doar s-a raportat partidului și Guvernului „finalizarea documentației prevăzute de Legea nr. 165/2013” ?????

Aud ceva, sau vorbiți mult prea încet, domnule consilier din partea PSD, d-le Ionuț Oneț?

Că de la prietenul si aliatul Dvs, de la primașul Kovács Jenö stiu foarte bine că n-o să aud niciodată nimic în afară de minciuni, exact așa cum aud mereu de la dãnsul și ianculeștenii DUMNEAVOASTĂ!

Aud ceva, sau nici de la dvs nu pot să aud nimic fiindcă n-aveți vlagă în glas și nici sânge în instalație, cherie musiu-monșer?

de diu la 23 octombrie 2014 - 17:45

ionut asta ii un prost fara pereche in increzut plin de cacat totii analfabetii intra in politica nu stiu sa lege 2 fraze da se dau mariii….prostiiii

de Anton la 23 octombrie 2014 - 18:00

unde lucreaza acest consilier ionut? ce realizari are la varsta aceasta ?am auzit ca a lucrat la doua banci dar oare ce s-a intamplat ????

de sergiu la 23 octombrie 2014 - 19:44

jeno primaru plateste un consilier care nici nu merge la servici si care scrie mereu impotriva romanilor dar traieste din bani romanesti ca nu se descurca din ce primeste pentru soptit asa cum a fost invatat la scoala stefan gheorghiu..la primaria carei cand mai vine dnaul si parchetul in control??? injura laici pe coridoare pe cei de la parchet ca isi permit sa intrebe ce si cum despre masina si soferul primariei de parca din banii lui ar fi cumparat masina si ar fi platit soferul cu tigarile din vama maghiara!

de SCUZE la 24 octombrie 2014 - 06:07

I mi cer scuze de la fam.Pausan pentru amestecarea nefericita
a fiului lor in aceasta rusinoasa balacareala !
“Acela care este fara de pacat
Sa arunce primul PIATRA!”

de votul la 24 octombrie 2014 - 06:46

nici o scuza nu e prea putina pentru a aduce un vot in plus ca doar suntem in campanie……fain mod de ati face reclama… de parca nu ar sti careieni cine ce si cum …..rau ati ajuns daca si de la comentarii cereti voturi…mai bine mereti si platiti datoriile primarului ca va face dde ras si lasati piatra pentru fundatie la vreo capela

de TV Liberă Careianul la 25 octombrie 2014 - 16:18

SEDINTA C.L. Primaria Mun. CAREI, Oct. 2014 Partea I

http://vimeo.com/109996865

de careianul la 25 octombrie 2014 - 21:55

Din cate am citit in acest articol consilierii liberali au renuntat la locurile din Ca al scolilor din simplul motiv ca nu au fost capabili sa accepte rezultatul unui vot democratic.FRatilor sunteti chiar penibili’voi chiar credeti ca totul vi se cuvine si trebuie sa fiti votati cu orice pret?DE ce sunteti narcisisti si de ce va credeti buricul pamantului?aici n-ati demonstrat altceva decat lasitate in a accepta un vot liber exprimat.

de caraian la 25 octombrie 2014 - 23:55

din cate este consemnat in articol,votul se cerea pentru un consilkier fara multa scola propus de psd ca sa faca parte din un CA al unei scoli.
adica pentru cel care nu stie sa scrie bine si nici sa invete pe altii din familie sa invete a fost cerut un vot!
normal ca udemeristii au sustinut propunerea lui ionutuk care de cati ani someaja si mai ales ca nici votantii lui nu au scoala dar pun botu la banii orasului.
jenica nu are nevoie de oameni cu scoala care sa fie mai destepti ca el fratilor ca pe urma trebe sa scape de ei cum a scapat de visnyai

de tzotzou la 25 octombrie 2014 - 23:58

mare frica au de liberali banditii de la primeria…..mai ales de domnu ciuta care nu face afaceri cu statu sdi nici cu primaria si isi plateste impozitele la timp si angajeaza muncitorii cu carte de munca si nu trebuie sa ascunda oamenii prin depozite la controale…..domnu ciuta isi cumpara masini din ce castiga iar primarul din banii fundatiei de turism a orasului si mare baj ca se stie si se scrie de buletinde carei …

Lasati un comentariu