Șansa occidentalizării României – Klaus Iohannis (P)

• publicat la: 23 octombrie 2014
Șansa occidentalizării României – Klaus Iohannis (P)

Sunt momente istorice în care personalităţile unui popor trebuie sa dea exemplu. Un astfel de moment este cel al alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Eu votez cu Klaus Iohannis, cu Alianţa Creştin Liberală, singurii care pot asigura viitorul României într-o Europă civilizată, a bunăstării, a libertăţii, a democraţiei.

Visul, celor ce au murit la Revoluţie, a fost înşelat, în mod sistematic, de către cei care au condus destinele ţării timp de 25 de ani. Am primit libertate fără locuri de muncă. Am obţinut libertatea de a ne mişca, dar fără autostrăzi, fără căi ferate performante, fără mijloace de transport. Ne-am distrus învăţământul, sănătatea şi chiar asistenţa socială făcând “inovatori” din tot felul de incompetenţi. Specialiştii au fost goniți din ţară de sinecuri şi neamuri ale politicienilor, în timp ce universităţile de prestigiu din lume caută studenţi şi cadre şi cadre didactice de la noi. Şi, peste toate se aşterne ca o mâzgă corupţia şi lipsa de bun-simţ, cuplate între ele prin impertinenţa specifică profitorilor.

Iohannis nu va tolera aceste lucruri. El este dascălul care nu vorbeşte în plus şi care pune pe primul plan, ca prioritate naţională, învăţământul şi educaţia ce vor genera noua societate. Dacă se continuă cu aceiaşi politicieni până şi limba româna se va uita.

Iohannis nu îi uita nici pe ţăranii cu gospodării mici, care au susţinut economia României secole întregi. Dezvoltarea unei agriculturi ecologice este mult mai usor de realizat în micile gospodării tradiţionale, cu tehnici moderne, dar şi cu sprijin din partea statului. Şi, aceştia reprezintă peste 50% din populaţie.

Iohannis ne aduce aminte că acea zonă civilizată nu este numai germană, ci este şi Mărginimea Sibiului sau celelalte sate, cu un nivel de educaţie, civilizaţie şi de trai foarte ridicat. De acolo, un alt profesor de fizică, Hermann Oberth, care a pus bazele zborului interplanetar, fiind considerat unul dintre părinţii fondatori ai rachetei şi a astronauticii. Opera lui a contribuit la realizarea programelor NASA pentru zborul pe luna.

Încă o garanţie a capacităţii şi a seriozităţii lui Klaus Iohannis este realizarea şi finalizarea proiectului Sibiu capitala culturala europeana, singurul proiect de anvergură realizat în ultimele două decenii. Votându-l putem avea o ţară, cel puţin la fel de europeană, ca Sibiul.

Nimic, nu ne opreşte să ne decidem singuri soarta votându-l pe Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale, aflat la poziţia 2 pe buletinul de vot. Cu acest vot putem spune STOP corupţiei, hoţiei, sărăciei, mizeriei în care trăim şi mocirlei morale care ne cuprinde.

Eu votez Klaus Iohannis Preşedinte!

Academician, prof, dr. Virgil Enătescu

Lasati un comentariu