Susţine şi tu Educaţia pentru Viitor a copiilor defavorizaţi

• publicat la: 20 octombrie 2014
Susţine şi tu Educaţia pentru Viitor a copiilor defavorizaţi

În perioada 20 – 31 octombrie 2014 Asociaţia STEA invită toti sătmărenii cu suflet mare la o serie de acţiuni care marchează sfârşitul de sezon al Caravanei Educalternativa: activități educative și socio-culturale, acțiuni de responsabilitate civică, curațenie în spații publice, pregătirea unui carnaval care permit continuarea rezultatelor deosebite obţinute în doar câteva luni în direcţia susţinerii accesului la educaţie al copiilor din medii sociale defavorizate.

Caravana Educalternativa, organizata de Asociatia STEA, s-a deplasat în perioada februarie – octombrie 2014 în zone defavorizate din municipiul Satu Mare pentru a realiza o gamă diversificată de activităţi socio-educative cu copii şi tineri provenind din familii sarace, in scopul integrarii lor in sistemul educational.

Din dorinta de a-i ajuta în continuare pe acești copii, echipa şi voluntarii Asociaţiei Stea vor fi din nou prezenţi în perioada următoare în parcuri, spaţii publice si licee din Satu Mare, unde vor organiza activitati de curatenie in comunitate, pentru a-i forma pe copii in spiritul educatiei civice.

Asociatia Stea invita pe toti sătmărenii care doresc sa participe ca voluntari impreuna cu copiii la aceste actiuni, sa li se alature, sub îndemnul “Implică-te alături de noi pentru a da o şansă copiilor din medii defavorizate la o viaţă mai bună prin educaţie”.

Deși pe perioada iernii Caravana Educalternativa va fi intrerupta, Asociaţia Stea îşi propune să continue munca cu cei peste 150 de copii şi tineri care au participat pana acum la activitatile organizate si care astăzi frecventează grădiniţa sau şcoala în ciuda multor dificultăţi cu care se confruntă familiile lor. Aceşti copii au mare nevoie să fie susţinuţi astfel încât prin educaţie să aibă o şansă reală la un viitor mai bun.

Satmarenii care doresc sa se implice ca voluntari pe timpul iernii, pot participa la activitatile care vor continua la centrul de zi: programe educationale si de alfabetizare, consiliere pentru igiena, ateliere de creatie, educatie civica, etc.

De asemenea, pentru a marca finalul proiectului, Asociaţia Stea va organiza un bal mascat la care vor participa copiii si tinerii care au beneficiat de serviciile oferite de Caravana Educalternativa.

Desfasurarea„Caravanei Educalternativa” de catre Asociatia Stea în perioada februarie – octombrie 2014 este posibilă prin proiectul „Educaţie pentru viitor”, iniţiat şi coordonat de Andrei Henciu, angajat Orange. Acest proiect a fost selectat în cadrul concursului „Susţine un ONG”, organizat de Fundaţia Orange, care oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţii Orange România, program ce a oferit în 2014 finanţări de peste 125.000 lei.

Valoarea totală a proiectului „Educaţie pentru viitor” este de 53.274 lei, din care 30.260 lei sunt oferiți de Fundația Orange. Implementarea proiectului este posibilă şi datorită co-finanţării pe care Asociaţia STEA o primeşte din partea partenerilor Grenoble Isere Romania şi Solidarité Enfance Roumanie (Franţa), Popica Onlus (Italia) şi Consiliul Local Satu Mare prin Serviciul Public de Asistenţă Socială.

Pentru a asigura continuitatea activităţilor Caravanei Educalternativa echipa Asociaţiei Stea are nevoie de voluntari, de aceea mobilizarea comunităţii locale este foarte importantă.

Persoanele doritoare să participe ca voluntari la acţiunile noastre ne pot contacta la e-mail: asociatiastea@gmail.com, telefon: 0361884330 sau 0743174169, sau personal la centrul de zi din Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr.14 în zilele lucrătoare de la ora 8.00 la 17.00.

Lasati un comentariu