Ultima săptămână în care mai poate fi vizitată expoziţia „Aurul şi Argintul Antic al României”

• publicat la: 27 octombrie 2014
Ultima săptămână în care mai poate fi vizitată expoziţia „Aurul şi Argintul Antic al României”

Muzeul Judeţean Satu Mare, aduce la cunoştiinţa publicului vizitatator, că săptămâna 27.10-02.11.2014, este ultima în care mai poate fi vizitată expoziţia „Aurul şi Argintul Antic al României”.  Expoziţia formată din peste 1000 de piese arheologice din metale preţioase, reprezentând colecţiile a 31 de muzee din România a avut un succes deoosebit la Satu Mare, fiind vizitată până în prezent de un număr de peste 6.400 de iubitori de arheologie, istorie şi artă.

Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 10.00-18.00, la Muzeul de Artă – P-ţa Libertăţii nr 21-, preţul biletului fiind de 10 lei, iar cel cu reducere 5 lei.

Încă mai puteţi depune lucrări pentru concursul cu premii „Comorile României – măreţie şi putere”.

Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român – ASTRA, Despărţământul Carei, în colaborare cu Muzeul Judeţean Satu Mare şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare,lansează un concurs de creaţie literară intitulat   „Comorile României – măreţie şi putere”.

Concursul se doreşte a fi o prelungire a unui act cultural de care elevii pot beneficia în perioada 18 septembrie – 2 noiembrie, vizitând expoziţia Aurul şi argintul antic al României, găzduită de Muzeul de Arta  Satu Mare (zilnic între orele 10 – 18, cu excepţia zilelor de luni).

Concursul se adresează atât elevilor din ciclul gimnazial, cât şi celor din ciclul liceal care au avut prilejul să descopere piesele expuse sau urmează să aibă această ocazie unică.

Creaţiile literare (epice sau lirice) vor urmări să surprindă sentimentele şi impresiile pe care tinerii le vor împărtăşi în urma întâlnirii tezaurului României.

Acestea vor fi trimise în format electronic până la data de 30 octombrie 2014, pe adresa Astracarei@yahoo.com.  Vor fi menţionate în final numele elevului, clasa, şcoala de provenienţă şi numele cadrului didactic coordonator.

Evaluarea lucrărilor va fi făcută de către membrii Comitetului de conducere al ASTREI Carei în colaborare cu reprezentanţi ai Muzeului Judeţean Satu Mare şi ai Centrul Judeţean de Promovare a Culturii. Toţi participanţii (atât elevi, cât şi profesori) vor primi diplome de participare, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate în cadru festiv, la Muzeul Judeţean Satu Mare.

Premiul I – 100 ron, Premiul al II-lea- 60 Ron iar Premiul al III-lea – 30 Ron.

Lasati un comentariu