Adrian Păunescu,comemorat la Şcola Gimnaziala “Vasile Lucaciu”

• publicat la: 5 noiembrie 2014
Adrian Păunescu,comemorat la Şcola  Gimnaziala “Vasile Lucaciu”

În amintirea marelui poet al ţării noastre, Adrian Păunescu,trecut la cele vesnice acum 4 ani, Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu” Carei a organizat miercuri, 5 noiembrie, în sala festivă a şcolii,  un spectacol de muzică şi poezie  din creatiile acestuia.

Manifestarea a fost deschisă de prof. Nicoleta Mocan, director al Şcolii Gimnaziale “Vasile Lucaciu” din Carei, care a evocat personalitatea lui Adrian Paunescu.

Pentru că în ziua de 5 noiembrie Adrian Paunescu ar fi implinit  71 de ani, elevii Şcolii Gimnaziale ,,Vasile Lucaciu’’ au pregătit un frumos program artistic de muzică şi poezie din creatiile celui   ,,care a reprezentat un fenomen cultural-patriotic al istoriei noastre recente. El a electrizat masele de români prin activitatea cenaclului Flacăra. Deşi s-a născut în Basarabia, În Moldova de astăzi, el a fost un adevărat mareşal al plaiurilor noastre. El a fost,este şi va fi o entitate de lumină inconstestabilă prin opera sa de mare valoare care ne face să ne simţim mândri că suntem români”.

La eveniment au luat parte si  Viorica Fărcaş, fosta directoare a şcolii şi Marta  Lobonţiu,fosta profesoara.

 Iulia Stancu, elevă în clasa a VIII-a B  a realizat o prezentare powerpoint despre viaţa şi activitatea lui Adrian Păunescu, pe care publicul a urmărit-o cu atenţie

Corul şcolii,dirijor prof. Anamaria Ludesher, a pregătit un program muzical pe versurile poetului comemorat,dintre care amintim  ,,Şi totuşi există iubire’’, ,,Punctul pe i’’ si ,,Să fie pace în lume’’.

Alina Deac Creţu, elevă a Şcolii Gimnaziale ,,Vasile Lucaciu’’ a interpretat   cântecul  ,,Nebun de alb’’, pe versurile poeziei cu acelaşi nume a lui Adrian Păunescu, după care a recitat ultima poezie pe care a scris-o poetul pe patul de spital, intitulată ,,De la un cardiac, cordial’’. A urmat eleva Florentina Buze, acompaniată la chitară de Alin Viman care a interpretat cunoscutul cântec ,,Rugă pentru parinti’’, emoţionând asistenţa.

Poezia patriotică ,,Mamă ţară’’ a fost recitată de Marcel Ursan, elev în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu’’, Andreea Mocan a recitat poezia cu versuri creştine ,,Cu noi este Dumnezeu’’, iar Patricia Cocioabă a rostit ,,Rugăciune pentru 1 Decembrie’’, prestatii apreciate de publicul format din elevi, profesori şi mulţi alţi invitaţi.

Elevii au fost pregătiţi de profesoarele  de limba română Gabriela Graţ, Adelaida Abrudean, Nicoleta Mocan, de consilierul educativ Mioriţa Olea, de profesoara de muzică Ludesher Anamaria şi  Johanna Mărcuş.

La finalul frumoasei manifestări culturale,  Viorica Fărcaş, fosta directoare a şcolii careiene ,,Vasile Lucaciu’’ a mulţumit pentru invitatia făcută spunând ,,Mă bucur mult să fiu prezentă aici şi să particip la o manifestare atât de frumoasă. A fost un moment artistic cu un puternic mesaj de iubire, iubire de părinti, de glia româneasca, de ţară! Aţi fost foarte frumoşi şi aţi ştiut să puneţi punctul pe i! Vă felicit si vă multumesc, m-ati emotionat profund! Vă indemn să continuati cu astfel de momente frumoase, să puneti suflet in ceea ce faceti, să studiati, să vă educaţi şi să rămâneti aici, in ţară, ca să  o puteţi schimba cu adevărat!’’

redactia

Lasati un comentariu