Alegeri prezidenţiale 2014: Careienii din străinătate

• publicat la: 16 noiembrie 2014
Alegeri prezidenţiale 2014: Careienii din străinătate

Pentru prima dată după 25 de ani,românii din diaspora sunt mult mai interesaţi  să voteze decât cei rămaşi în ţară. Cozile de la secţiile de vot o dovedesc cu prisosinţă. Printre ei găsim şi careieni de-ai noştri,alungaţi de  lipsa locurilor de muncă şi de dezinteresul  primăriei de a-i atrage înapoi acasă. Prin intermediul reţelelor de socializare am reuşit să luăm legătura cu câţiva dintre ei şi am consemnat declaraţiile lor.

Ioana din Carei,momentan locuieşte la  Dusseldorf , Germania

Toţi românii pe care îi cunosc merg la vot,unii sunt deja la coada imensă.Se stă cel puţin 3 ore la coadă. Am de făcut 100 de km până la secţia de votare dar tot mă duc.

Data trecută am ajuns la 7 seara şi mai aveam 300 oameni în faţa noastră . Să stiţi că nu formularele sunt cele care îngreunează situaţia ci funcţionarii care se mişcă greoi.Cererile se completează rapid dar stai cu ele in mână pentru că nu poţi intra. Dacă nu voi  avea sanse să ajung,voi merge la Bruxeless ca să fiu sigură că voi putea să votez! 

Flavius din Viena

Am fost să votez. Am ajuns la ora 7 la secţia de vot şi abia la ora 14,00 am ajuns să pot vota.După câtă  lume e afară nu cred să ajungă în cabina de vot toţi până la ora 21,00.

Răzvan,Verona, Italia

De  la ora 7 la ora 9 s-a votat normal.După ora 9, coada s-a făcut de 500 m. Este o mobilizare incredibila a românilor din Verona si din toată Italia de fapt,e ceva istoric ceea ce se întâmplă. La Torino,la ora 8 ,erau deja 3.000 de persoane aşteptând să voteze pentru un viitor mai bun,pentru o Românie mai bună. Amicii mi-au spus ca pana la ora 14 au votat  peste 1700 de persoane.

 

comentarii

de puie monta la 16 noiembrie 2014 - 15:28

in danemarca mai precis in ikast de dimineata ora 6 45 au fost peste 300 de persoane.Am stat o jumatate de ora pana ce am reusit sa votez.Acum sunt peste 1200 de persoane si se sta cate 4 ore pentru a se vota.Sunt asteptati aproximativ 600 careieni cu drept de vot la aceasta sectie.
ps. Majoritatea romanilor indiferent de zona din care provin voteaza Romania lucrului bine facut

de Buletin de Carei la 16 noiembrie 2014 - 15:39

Puteti trimite si mesaje pentru careieni daca doriti.Daca aveti si imagini le putem posta.

Lasati un comentariu