Beneficiile uleiului de măsline

• publicat la: 24 noiembrie 2014
Beneficiile uleiului de măsline

Pentru a beneficia de protectia cardiovasculara oferita de uleiul de masline este indicat sa se consume zilnic patru lingurite din acest aliment, se arata intr-o cercetare recenta.

Consumat zilnic, pe o perioada de sase saptamani, uleiul de masline ajuta la scaderea riscului de infarct, informeaza Daily Mail.

In cadrul unor teste efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Glasgow s-a observat ca un consum regulat de ulei de masline a imbunatatit semnificativ semnalele chimice din corp asociate cu boala coronariana.

Efectele benefice se vad dupa ce se consuma zilnic patru lingurite de ulei de masline, timp de sase saptamani, spun specialistii.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat 69 de persoane, barbati si femei, care, in mod normal, nu consumau ulei de masline.

Voluntarii au fost impartiti in doua grupe: cei dintr-un grup au consumat zilnic 20 ml de ulei de masline bogat in fenoli, iar ceilalti au consumat aceeasi cantitate de ulei, mai sarac in compusi fenolici.

Acesti compusi prezenti in masline si in alte plante sunt cei care ofera efectul protector uleiului de masline.

In ambele grupe s-au observat imbunatatiri in ceea ce priveste riscul de aparitie a bolii coronariene, asociata cu aparitia infarctului.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu