De ce nu vrea Ponta dezbatere cu Iohannis la TVR 1

• publicat la: 10 noiembrie 2014
De ce nu vrea Ponta dezbatere cu Iohannis la TVR 1

În cadrul unei emisiuni la o televiziune de ştiri, unul dintre principalii comunicatori ai PSD şi ai premierului a dezvăluit de ce Victor Ponta nu acceptă invitaţia TVR, care a propus o dezbatere între candidaţi înaintea turului II de scrutin.

Ce a spus Georgică Severin

Georgică Severin, senator PSD, preşedinte al Comsiei de cultură a Senatului, a precizat luni după-amiaza de ce Victor Ponta nu agreează o dezbatere cu candidatul ACL, Klaus Iohannis, la TVR 1. Reamintim, directorul general al SRTV, Stelian Tănase, a lansat o a doua invitaţie celor doi candidaţi pentru o dezbatere în faţa naţiunii înainte de turul II de scrutin al prezidenţialelor.

Două sunt motivele pentru care Victor Ponta nu vrea dezbatere la TVR 1. „Nu poate avea loc o dezbatere la TVR 1, din cauză că, recent, directorul general al instituţiei, Stelian Tătase, a atacat Guvernul, a atacat PSD şi l-a atacat pe premierul Ponta”. Care a fost atacul lui Tănase am aflat tot de la Georgică Severin: „A inventat o fantasmagorică politizare a TVR”. Care este al doilea motiv? „Stelian Tănase a fost numit de PNL (greşit, a fost propus de PNL şi votat de întreg parlamentul – n.a.) director general la TVR”.

Unde a spus Severin ceea ce a spus

Acestea sunt deci motivele pentru care Victor Ponta nu doreşte o dezbatere la TVR 1 şi, venind din partea lui Georgică Severin, care este unul dintre principalii comunicatori ai PSD şi ai premierului (Severin este prezent la toate cele 5 televiziuni centrale de ştiri), este sunt credibile.

Interesant este însă unde a dezvăluit Georgică Severin cele două motive: în platou la Antena3. Adică la o televiziune care zilnic aruncă cu lături în contracandidatul lui Victor Ponta, adică în Klaus Iohannis. Culmea, după ce Severin a spus care sunt cauzele pentru care se evită TVR 1, vizibil jenată, moderatoarea emisiunii i-a atras atenţia că „acestea nu sunt motive pentru refuzarea unei dezbateri”.

Afirmaţiile lui Georgică Severin pot fi privite şi din alt unghi: Klaus Iohannis poate fi blamat pentru că nu acceptă să joace după programul impus unilateral de Ponta (câte o dezbatere pe zi la 4 televiziuni de ştiri – n.a.) şi să apară la două televiziuni care îl toacă mărunt de dimineaţa până la miezul nopţii (Antena 3 şi România TV), dar este firesc ca Victor Ponta să refuze TVR pentru un atac existent doar în închipuirea celor din PSD – politizarea TVR este criticată de toată lumea de mai bine de 10 ani.

De asemenea, celor din PSD li se pare normal ca Victor Ponta să refuze TVR pentru că este condusă de un manager propus de PNL (dar, repetăm, votat şi de PSD în Parlament), dar nu li se pare normal ca Iohannis să refuze o televiziune (România TV) patronată de un un deputat PSD şi pe deasupra amic intim al premierului Ponta. Este vorba de Sebastian Ghiţă./sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu