Gaura neagră din primăria Carei. Guvernul alocă bani dar nu urmăreşte modul de cheltuire a lor

• publicat la: 11 noiembrie 2014
Gaura neagră din primăria Carei. Guvernul alocă bani dar nu urmăreşte modul de cheltuire a lor

Din 2011 încoace se chinuie primăria să se mute în noul sediu ce înghite sume importante pentru o renovare dar fără finalitate. Executantul care a semnat contractul cu beneficiarul primăria Carei, a cumpărat cazane de încalzire Ferroli fără pompe de recirculare iar birourile se încălzesc cu radiatoare,şi vorbim de o  clădire  recent inaugurată. Cele 6 pompe au fost comandate recent de pe internet şi se aşteaptă sosirea şi  montarea lor.Manager de proiect este Veres Toma.

Gaura neagră a primăriei Carei,care înghite an de an sume importante, este sediul noii primării de pe strada 1 Decembrie 1918. Contractul de lucrări semnat  în 2010 având ca finalizare data de noiembrie 2011 este mai mult o carte de poveşti bună de arătat celor ce vin in controale doar pentru a constata culoarea coperţii şi faptul că există,nicidecum de a verifica dacă cele din interior  corespund realităţii.

Pentru a da un plus de savoare poveştii şi a realiza  poza de familie nelipsită din astfel de situaţii,primăria Carei a organizat o ceremonie de tăiere a panglicii inaugurale a noului sediu,profitând de prezenţa unor membri  ai Guvernului sosiţi pentru manifestările de la 25 octombrie,deşi lucrările nu sunt încheiate.

Oaspeţii au dat turul de onoare al clădirii,pe un traseu dinainte stabilit,evident fără a avea cunoştinţe despre situaţia reală a  istoricului lucrărilor de la acest imobil.

Contractul de lucrari 1679  a fost semnat la data de 9 februarie 2010 si avea ca termen de finalizare luna noiembrie anul  2011.Contractul este întocmit net in favoare executantului şi defavorizează institutia Primariei.

Astfel, este stipulat că dacă beneficiarul,Primăria Carei nu plăteşte lucrările conform graficului,penalizările să fie de 0,2%/zi în timp ce penalizările pentru executant în caz de nepredare la termen să fie de doar 0,1%/zi  dar  nu mai mult de 10% din valoarea lucrării.

Primăria Carei  nu a avut până în prezent nici o tentativă de punere în aplicare a condiţiilor din contractul 1679/9.02.2010.

Clădirea trebuia  predată la cheie în noiembrie 2011 iar eşalonarea plăţilor  era până in 2015.(aici)

Administraţia locală a tipărit chiar şi un pliant  cu ocazia bilanţului anual,din 2013,unde a menţionat că gradul de realizare al lucrărilor este de 80% dar …”se lucrează în prezent la consolidarea structurii de rezistenţă” ! la doi ani de la expirarea termenului de finalizare.

In ce priveste  achizitionarea de cazane de încălzire nefunctionale,Francisc Rakovski afirma că „cei păcăliti au fost constructorii care au primit cazanele fara pompe….”      Cine o fi semnat receptia si ce profesie avea cel care se ocupa de acest gen de lucrari daca nu stie cum functioneaza un cazan de incalzire si ce dotari sunt necesare pentru a fi functional?  La Carei situatia nu este  una  singulară,doar si la Casa de Cultură recent inaugurată  de Kelemen Hunor  doar in prezenţa etnicilor maghiari,lipsesc cazanele de încălzire.

În plină campanie electorală fiind, “Primăria Carei va primi din partea Guvernului Ponta 1,4 milioane lei pentru finalizarea noului sediu, cel mai frumos sediu de primărie din judeţ” după spusele  vicepreşedintelui  Consiliului Judeţean,Mircea Govor,ignorându-se cu bună ştiinţă gaura neagră ce este sediul ..noua primărie Carei.

Actualul sediu al primăriei Carei  fost retrocedat foştilor proprietari la începutul anului 2000 iar de atunci chiria lunară se ridică la peste 12.000 lei lunar. Să fie vreo legătură între tergiversarea finalizării lucrărilor la noul sediu şi chiria lunară achitată  celor ce au revendicat clădirea ?  Socotiţi câţi bani a plătit primăria Carei pe chirie din noiembrie 2011 termenul de predare al lucrărilor de renovare al noului sediu,şi până în prezent.

Atragem atentia domnului primar care se plânge în ziarul  redactat  de consilierul său personal, de campania dusă de liberali împotriva sa, că  nu consilierii liberali sunt cei care întocmesc aceste documente şi nu sunt responsabili nici de execuţia lucrărilor ci doar trag un semnal de alarmă în ce priveşte cheltuirea banului public careian. La fel ca în cazul linşajului mediatic dus împotriva Buletin de Carei  timp de 13 săptămâni în aceiaşi publicaţie condusă de consilierul său personal, plătit din bani publici .

redacţia

comentarii

de onut la 11 noiembrie 2014 - 15:19

multumim domnu mircea pentru vizita la carei.noi va sustinem si va oferim umarul nostru si o functie de la jeno ca si asa a scos la concurs ceva posturi.

de manuel la 11 noiembrie 2014 - 17:46

si ce fecior era cand comanda articole de presa impotriva celor ce nu luau pozitia ghiocel in fata lui….el cu jena de carei se credeau cei mai feciori cu viata vesnica….

de domino la 11 noiembrie 2014 - 23:12

banii promisi de ponta sunt pentru voturile tulipanilor…minoritarii maghiari sunt impotriva minoritarului neamt si mai si vor sa le mearga bine.

de bine finu la 12 noiembrie 2014 - 13:08

la unio carei au lucrat beko tamas cu ilike contabila si acum consilierul lui kovacs jeno,a mai lucrat dorel oprea si cu petcu emil si cu turnatorul cu studii la stefan gheorghiu,bobinatorul boros erno si el consilier al primarului kovacs,a mai lucrat nevasta lui keizer pe vremea cand el mai alerga dupa balonul rotund.
ciuta ilie presedintele liberalilor careieni a lucrat la ieelif si apoi a fost in stare sa isi faca propria firma de productie,din 1991,care functioneaza si in prezent.
dosar de turnator are lajos si cu kotlou amandoi platiti din bani publici din taxele careienilor.

de dr. Fazekas Gheorghe Zoltan la 13 noiembrie 2014 - 07:14

Stimată redacție,

Sunt dr. Fazekas Gheorghe Zoltan, președintele clubului sportiv Karate Do B.F.K.S.,
am observat cu ocazia articolului http://www.buletindecarei.ro/2014/11/gaura-neagra-din-primaria-carei-guvernul-aloca-bani-dar-nu-urmareste-modul-de-cheltuire-a-lor.html#comment-40991
că cineva, abuziv, se folosește de numele clubului pentru a stârni discuții ne la locul lor, prin care dorește să discrediteze un club sportiv care a adus în cursul anilor numeroase medalii și încearcă să învețe tinerii careieni la respect, să facă sport, motoul fiind ”Mai bine două ore de sport pe zi decât două ore în fața calculatorului”.
Vă menționez faptul că eu, în cazul în care adaug un comentariu la un articol, î-l semnez întotdeauna cu următoarele: cu stimă și respect dr. Fazekas Gheorghe Zoltan.

cu stimă și respect
dr. Fazekas Gheorghe Zoltan

de Horia Mărieș la 13 noiembrie 2014 - 07:22

Stimă și respect Domnule Dr. Fazekas Gheorghe Zoltan.

de Pop Vasile la 13 noiembrie 2014 - 08:08

Apreciez si respect tot ceea ce faceti domnule Fazekas.Din pacate,cei care sunt deranjati de dezvaluirile din Buletin de Carei incearca sa intarite careienii impotriva acestui ziar,prin diferiti postaci.Nu cred ca cei ce vad imaginile cu care sunt sustinute articolele sunt prea bucurosi. Fenomenul comentariilor diversioniste e intalnit si in presa online de Satu Mare deci probabil a venit ca import de acolo.
Conteaza ca dvs.sa antrenati mai departe copii.

Lasati un comentariu