Infracţiuni rutiere

• publicat la: 10 noiembrie 2014
Infracţiuni rutiere

Duminică noaptea poliţiştii Serviciului Rutier au fost solicitaţi să intervină la faţa locului la un eveniment rutier produs pe DN 19 F,  în afara localităţii Apa. Din cercetările efectuate a rezultat s-a stabilit că Mihai M. , din localitatea Negreşti Oaş  a condus autoturismul marca Skoda , iar pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum a pierdut controlul autoturismului intrând în şanţul din partea stângă a direcţiei de mers. În urma evenimentului a rezultat accidentarea gravă a conducătorului auto. Tânărul de 25 de ani, a fost transportat la unitatea medicală pentru a i se acorda îngrijiri medicale , de asemenea i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Infracţiuni rutiere

La data de 09 noiembrie a.c. ora 00.20 poliţiştii Secţiei Petreşti au identificat în trafic, pe raza localităţii Sanislău, un bistriţean  de 37 de ani, care conducea autoturismul marca Opel. Bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică diminieaţă poliţiştii rutieri sătmăreni au depistat în trafic pe Levente S., care conducea autoturismul marca Renault , pe strada Liviu Rebreanu din municipiul Satu Mare. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situaţii conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolicăde peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

Ieri, în jurul orei 19.00, poliţiştii din Batarci au identificat în trafic pe raza localităţii, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, care conducea mopedul marca Aprilia . În urma controlului efectuat s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În toate situaţiile amintite persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

În cadrul acţiunilor desfăşurate  duminică  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere au fost  aplicate  70  contravenţii  în valoare de 5900 lei.

Lasati un comentariu