Kelemen Hunor: Prin alegerea lui Klaus Iohannis, dezideratele maghiarilor sunt discreditate

• publicat la: 20 noiembrie 2014
Kelemen Hunor: Prin alegerea lui Klaus Iohannis, dezideratele maghiarilor sunt discreditate

Alegerile de duminică 16 noiembrie 2014 continuă să ţină capul de afiş  atât  pentru presa  natională cât si pentru cea internatională.

Nu mulţi se aşteptau ca  România,o ţară majoritar ortodoxă,să aleagă fără drept de apel ca  preşedinte un sas,luteran,în conditiile în care contracandidatul său era român ortodox. Si pentru a înlătura orice speculatii sau interpretări maliţioase,prezenţa  la vot a fost una masivă.

Disperarea cu care alianţa  PSD-UDMR  a încercat prin  toate mijloacele să întoarcă rezultatul votului pe care ei îl prevedeau din reacţiile tot mai acustice  din teritoriu, nu a făcut decât să  mai dezvăluie din  hidoşenia feţelor celor instalaţi vremelnic …la butoane, cum se spune.

Poporul nu a mai suportat infatuarea şi atitudinea  baronilor locali,indiferent din ce formaţiune ar face parte şi a votat în consecinţă.

Unii dintre aceştia se erijează în chiar apărători ai unei minorităţi,minoritatea maghiară din Romania,de care se folosesc doar  în prag de alegeri iar în restul timpului speculează sensibilităţile legate de apartenenţa la  cultură şi tradiţii specifice acesteia.

Ce acoperire mai bună şi mai la îndemână pentru aceşti baroni  decât incercările de învrăjbire între etnii, ce constituie paravanul perfect pentru derularea afacerilor lor personale sub umbrela guvernului din care fac parte în proporţie mult mai mare decât  procentajul obtinut la alegeri ?

Vizita din 26 octombrie 2014,la Carei, a preşedintelui UDMR Kelemen Hunor  aflat în plină campanie electorală,a confirmat încă odată  diferentele dintre discursul său şi acţiunile sale din teritoriu.

Dacă  acţiunea de depunere a capsulei timpului la un obiectiv aflat in patrimoniul oraşului,din data de 6 noiembrie 2012,se putea considera ca o scăpare în comunicare a administratiei locale,fiind prezente doar oficiali,persoane publice de etnie maghiară,la evenimentul din data de 26 octombrie nu a mai fost de înţeles giumbuşlucul  pentru ca tăierea panglicii dela un alt obiectiv aflat în patrimoniul întregului oraş multietnic să se facă de aceiaşi manieră,doar în prezenţa unui  anturaj curat maghiar. Până şi aliaţii locali,cei doi consillieri PSD,au rămas pe dinafară.

Anunţata  pentru ora 17,00,tăierea panglicii a fost devansată cu 20  de minute pentru a fi făcută doar in prezenta participantilor la sedinta UDMR de dinaintea  mascaradei de la Casa de  Cultură. Nici graba nu poate fi folosită ca motiv atâta timp cât Kelemen Hunor a rămas mult si bine la programul artistic ulterior şi acela exclusiv  in limba maghiară,cu o formatie adusă  din secuime .

O palmă pe obrazul Casei de Cultură Carei  care are în componenţă si formatii  artistice de limbă maghiară. Gestul nu a rămas netaxat de electoratul decent .La primul tur,Hunor nu a reusit să adune mai mult de 2450 de voturi.

Dacă Kelemen Hunor s-a ferit să declare oficial numele concret al candidatului sustinut in turul 2 al alegerilor de duminica 16 moiembrie,nu la fel a procedat preasedintele UDMR Carei care a adresat îndemnuri multiple nu  numai electoratului  maghiar din Carei sa voteze Ponta ci şi tot electoratului  maghiar din judet. Cât de luate în seamă au fost indemnurile sale,stim cu toţii. Rezultatele sunt deja cunoscute.

Ridică semne de intrebare atitudinea presedintelui Hunor  in urma alegerii lui Klaus iohannis ca presedinte al României,în conditile în care acesta nu a fost sustinut de formatiunea UDMR .Cei care au votat pentru Klaus Iohannis,etnic german din România, au fost etnici maghiari care au ieşit din aria de influenţă a conducerii UDMR si care au judecat după nevoile si aşteptările lor de la preşedintele ţării în care locuiesc.

 

Potrivit  informatiahr.ro, UDMR nu are multe aşteptări de la preşedintele Klaus Iohannis, ales duminică, a declarat pentru MTI Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii. Preşedintele UDMR consideră că odată cu alegerea lui Klaus Iohannis va urma o perioadă lungă de pauză în implementarea drepturilor minorităţilor naţionale.

„Alegerea lui Iohannis ne transmite mesajul că România este un stat model, în care problema minorităţilor naţionale este rezolvată, deoarece alegătorii au votat şi au arătat încredere unui preşedinte din rândul minorităţii germane. Acest lucru desigur nu este adevărat, dar din această cauză dezideratele maghiarilor sunt discreditate”, a arătat Kelemen Hunor.

redactia

comentarii

de honta la 20 noiembrie 2014 - 15:57

hunor bacsi a dat la ponta pe csilluka de la cluj ca sa mai taie ce se poate de la minister cultura romaneasca….huooo pponto ca si cazut dai in poporu roman de unde ai sopt ca si amicu covacila koldusu..jos labele de pe banii romanesti!

de Sorin - Iulian Florut la 21 noiembrie 2014 - 17:17

„Alegerea lui Iohannis ne transmite mesajul că România este un stat model, în care problema minorităţilor naţionale este rezolvată, deoarece alegătorii au votat şi au arătat încredere unui preşedinte din rândul minorităţii germane. Acest lucru desigur nu este adevărat, dar din această cauză dezideratele maghiarilor sunt discreditate”, a arătat Kelemen Hunor.

De ce „acest lucru desigur nu este adevarat”? Mai adevarat decat ca 54% din electorat a votat un candidat minoritar, aratandu-i incredere, nu cred ca poate fi. Desigur, sunt minoritari si minoritari, minoritati si minoritati. Este absolut sigur ca unii minoritari si unele minoritati se bucura de increderea electoratului din Romania.

de nik la 21 noiembrie 2014 - 18:39

hunoru a votat ponta si a indemnat maghiarii la sibiu sa voteze ponta ..un minoritar impotriva altuia ne spune multe despre caracterul lui ; da din ce traieste el ca tot pe la cluj isi face veacu impreuna cu csiluka

Lasati un comentariu