Prima confruntare Iohannis – Ponta

• publicat la: 11 noiembrie 2014
Prima confruntare Iohannis – Ponta

Klaus Iohannis, a anunţat că va participa, marţi seară, de la ora 20.00, la dezbaterea televizată organizată de Realitatea TV, cu Victor Ponta.

Candidatul ACL la prezidențiale a făcut anunțul pe Facebook.

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat marți că nu este „străin de agricultură și de animale”, deși nu se „vede” în postura de fermier.

Iohannis a fost întrebat de jurnaliști, la o fermă din județul Călărași, dacă s-ar vedea în postura de fermier.

„Personal, nu mă văd în postura de fermier. Asta nu înseamnă că nu trebuie să se vadă mulți alții în postura de fermier. Eu mă văd, mai degrabă, în postura de președinte. (…) Nu știu ce impresie aveți despre mine, dar nu sunt străin de agricultură și de animale. Mi-am petrecut multe vacanțe de vară la țară, la bunicii mei. Sunt confortabil cu agricultura, ca să spun așa”, a răspuns Iohannis, citat de Agerpres.

Întrebat fiind ce s-ar pricepe să facă la o fermă, Klaus a spus că „nu știe”, dar că ar învăța „destul de repede”.

„La o fermă în ziua de astăzi, nu știu la ce m-aș pricepe, dar cred că aș învăța destul de repede”, a afirmat acesta.

Klaus Iohannis a subliniat că agricultura trebuie să reprezinte o parte mult mai însemnată din economie.

„Agricultura, la noi, trebuie să devină mult mai performantă și să reprezinte o parte mult mai însemnată din economia românească. Avem exemple foarte bune de întreprinzători în domeniul agrar, dar, în ansamblu, situația este total nesatisfăcătoare pentru România. Dacă ne gândim că, din anii 30, România a fost o țară care a exportat enorm de mult, a alimentat zone semnificative din Europa și, în ziua de astăzi, importăm aproape 70% din produsele agricole de consum trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Avem nevoie de mii și mii de întreprinzători în domeniul agriculturii românești”, a mai spus Iohannis.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu