Profesori universitari refuză „suta de lei” a lui Ponta

• publicat la: 14 noiembrie 2014
Profesori universitari refuză „suta de lei” a lui Ponta

Un grup de profesori universitari de la Universitatea din Bucureşti a trimis vineri o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta şi miniştrilor din Educaţie, Remus Pricopie şi Mihnea Costoiu, potrivit adevarul.ro, prin care îi anunţă că refuză cei 150 de euro (700 de lei) oferiţi ca sumă forfetară pentru activităţi de dezvoltare personală, fără a aduce documente justificative, pe motiv că este o formă de mită electorală.

„Vӑ trimitem aceastӑ scrisoare pentru a vӑ informa cӑ noi, semnatarii ei, nu acceptӑm primirea acestei sume. Aceastӑ acţiune a Guvernului, insuficient pregătită şi fără precedent în mediul universitar, pare mult prea legată de momentul alegerilor şi sugerează mai degrabă dorinţa de a potoli nemulţumirea lucrătorilor din învăţământ decât grija sinceră pentru soarta lor”, arată profesorii în scrisoare, conform sursei citate. ”

Cele mai multe cadre didactice (în special cele tinere) şi personalul auxiliar din învăţământ muncesc în condiţii indecente de salarizare. Nu de demagogie şi de măsuri pompieristice au nevoie, ci de o abordare corectӑ a problemelor din Educaţie, inclusiv a celor salariale”, mai spun aceştia.

 

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 15 noiembrie 2014 - 20:53

@profesor la 15 November 2014 – 20:07

Vreți s-o spun pe aia dreaptă?

Cu exemplele oferite de Dvs., m-ați convins de ce unii profesori de la Universitatea București își permit să aibă atâta „demnitate” incât să-și permită să refuze pomana electorală de 700 de lei a lui Ponta. Păi ăștia își permit, câștigă la fel de mult ca și un judecător inamovibil.

În schimb, să fii eu cuțu dacă articolul m-a putut convinge in vreun fel că un profesor careian, indiferent la ce școală ar lucra și ce funcție ar deține, trebuie să renunțe la cei 700 de lei. Sau hai să o spun altfel. Orice profesor careian poate decide exact ce vrea el să facă cu acei nenorociți de 700 de lei, adică să-i păstreze sau să-i refuze.

Eu dacă aș fi profesor careian, i-aș păstra fiindcă nu sunt banii lui Ponta ci sunt proveniți din bugetul de stat, din bani publici. In conșecință, nu-i datorez nici un bănuț găurit lui Ponta din cei 700 de lei iar de votat aș vota exact cum îmi dictează conștiință, pro sau anti Ponta, fără să țin cont de mizerabila lui pomană electorală. Tot așa i-mituit și pe popi, doar că ăia, lacomi și josnici fiind, au mușcat momeala.

N-aș avea nici un fel de remușcare pentru ca să păstrez cei 700 de lei oferiți ca și pomană electorală și să le cumpăr celor doi copii ai mei câte o bicicletă. Și asta ar îmsemma tot o „sumă forfetară pentru activități personale”.

Lasati un comentariu