Spectacol de Ziua României la Carei

• publicat la: 28 noiembrie 2014
Spectacol de Ziua României la Carei

 

Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a găzduit vineri 28 noiembrie 2014 de la ora 18.00 spectacolul omagial dedicat Zilei Naționale a României, susținut de Corurile Crenguța (dirijor Vlad Pașca), ASTRA  Careiană (dirijor Mariana Vulcan), Corul Protopopiatului Ortodox Carei (dirijor Mariana Vulcan) și Corul Bisericii Ortodoxe Sf. Dumitru (dirijor Florentina Roșca).

Spectacolul a debutat cu intonarea imnului național, după care prezentatorul Adrian Ștefănuți a evocat semnificația zilei de 1 Decembrie.

În deschidere membrii formației Club Dance, coordonați de prof. Cătălina Curceanu au susținut două momente de dans din folclorul stilizat și un dans clasic.

Dan Coșarcă și Claudian Șiman, membrii ai Cercului de Teatru Amator din cadrul Centrului Cultural Carei, Roxana Mihaly, Tania Gabor și Darius Duțescu elevi a Liceului Teoretic Carei au recitat mai multe poezii, care au completat reprezentațiile pline de emoție ale corurilor.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiționalul „La Mulți Ani”.

 

După concert, toți cei prezenți au putut vizita expoziția de fotografie „Personalități ale culturii românești”, realizată de Direcția de Cultură Carei. Expoziția cuprinde fotografii cu scriitori de seamă, muzicieni, actori, pictori și sculptori, care prin activitatea depusă în domeniul pe care îl reprezintă, au adus o contribuție la reprezentarea cu onoare a țării noastre.

 

Evenimentul a fost organizat de către Direcția de Cultură a municipiului Carei.

 

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor continua și în data de 1 decembrie, atât la Monumentul Ostașului Român,cât și la fostul club 9 Mai:

 

Luni, 1 Decembrie 2014 , ora 12.00 Monumentul Ostașului Român

 

Moment Solemn, Te Deum și depunere de coroane și flori în cinstea eroilor neamului, urmate de o degustare de sarmale

 

    Luni, 1 Decembrie 2014, ora 17.00 Casa Comunitară Sf. Ladislau din Carei CONCERT EXTRAORDINAR DE FOLCLOR dedicat Zilei Naționale a României

 

Vor participa: Ansamblul Ceatăra

 

Invitați: Ana Holdiș Pop și Veta Biriș.

 

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Organizatori: Direcția de Cultură a Municipiului Carei, Centrul Cultural Carei cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Carei.

 

 


Lasati un comentariu