Zi de sărbătoare la Liceul Teoretic

• publicat la: 29 noiembrie 2014
Zi de sărbătoare la Liceul Teoretic

Vineri, 28 noiembrie 2014, începând cu ora 12, în Sala Festivă a  Liceului Teoretic din Carei elevi inimoşi, pătrunşi de recunoştinţa  faţă de înaintaşi, cu emoţie în suflet au traversat în sens invers cei  96 de ani de istorie ai ţării noastre, oferind publicului numeros o  inedită lecţie de profundă trăire românească, cu ocazia Zilei  Naţionale a României.

După intonarea Imnului Naţional, prof.Monica Mădăras a prezentat semnificaţia zilei de 1 Decembrie pentru  istoria neamului nostru, dar şi modul în care trebuie să ne raportăm  la ea noi, cei din prezent. A venit apoi rândul elevilor să-şi exprime  preţuirea faţă de efortul pe care generaţia de la 1918 l-a depus  pentru visului de unire.
Au recitat poezii Coşarcă Dan, David Anda, Duţescu Darius, Marincaş   Denisa şi Mihaly Roxana coordonaţi de prof. Liliana Sorian şi  Jungean Giorgiana şi C. Beatrix, îndrumate de dl prof. Adrian Ţineghe.

.
Secvenţele lirice au fost îmbinate cu cele muzicale, susţinute de   corul liceului condus de dl prof. Vlad Paşca, iar în final dansul  codrenesc a intensificat atmosfera de sărbătoare.

Felicitări tuturor  celor care au fost prezenţi şi s-au implicat cu dăruire!
LA  MULŢI  ANI  ROMÂNIA!

 

Lasati un comentariu