Acţiuni pentru prevenirea faptelor antisociale. Evenimente rutiere

• publicat la: 25 decembrie 2014
Acţiuni pentru prevenirea faptelor antisociale. Evenimente rutiere

Ieri acţiunile poliţiştilor pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona hipermaketurilor, pieţelor, gărilor, precum şi în alte locuri aglomerate, au continuat.

Poliţiştii din întreaga ţară au desfăşurat activităţi specifice, în sistem integrat, în care au fost implicate efective de poliţie ale structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, transporturi investiaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În data de 24 decembrie 2014, în judeţul Satu Mare poliţiştii au aplicat 291 contravenţii în valoare de  52.000 lei .Poliţiştii au aplicat, în uma intervenţiilor , 67 sancţiuni contravenţionale  în valoare de 1900 lei pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea public, prevăzute de Legea 61/1991, 7  sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva activităţilor ilicite, de asemenea au mai fost aplicate sancţiuni la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor O.U.G.195/2002 Rep., privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel 195 de amenzi au fost aplicate la regimul rutier,   din care 114 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată ca măsură complementară poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere , din care 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 1 pentru consum de alcool şi 1 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Miercuri, poliţiştii Seviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase în cadrul acţiunilor desfăşurate pe raza municipiului Satu Mare, au identificat o femeie în vârstă de 55 de ani, care oferea spre vânzare în incinta Pieţei alimentare nr.1 din municipiu, cantitatea de 400 bucăţi petarde din categoria II. Din această categorie fac parte  articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni.

Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, iar sătmăreanca este cercetată în stare de libertate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzută la atricolul 37 litera a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive,

articol  care stipulează  că, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Ieri dimineaţă poliţiştii rutieri negreşteni au identificat în trafic pe strada Victoriei din Negreşti Oaş autoturismul marca Audi, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. Bărbatul , în vârstă de 38 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest care, a indicat o concentraţie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la Spitalul Negreşti Oaş Vasile M. a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei .

La data de 24 decembrie a.c. poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe DN 1 C,autoturismul marca BMW, condus de către  un tânăr de 24 de ani, din localitatea Turţ. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au reţinut conducătorului auto permisul de conducere, pe o perioadă de 90 de zile şi l-au sancţionat contravenţional cu amendă de 405 lei în termen de 48 de ore,dacă nu este achitată în acest termen legal, amenda se dublează.

Un alt tânăr a fost identificat de oamenii legii, conducând autoturismul marca BMW, între localităţile Drăguşeni şi Turulung cu viteza de 150 km/h,pe un sector de drum cu limita de 50 km/h.

Şi pe raza localităţii Botiz a fost depistat de către poliţiştii rutieri un bărbat, în vârstă de 50 de ani, care conducea autoturismul marca Audi, cu viteza de 119 km/h   pe un sector de drum cu limita de  50 km/h.

În ambele situaţii poliţiştii Serviciului Rutier au reţinut permisele conducătorilor auto şi le-au aplicat sancţiuni contravenţionale.

 

                               Evenimente rutiere

Miercuri  în jurul orei 17.00, peraza localităţii Trip,  judeţul Satu Mare, a avut loc un accident de circulaţie. Poliţiştii rutieri negreşteni au stabilit împrejurările în care s-a produs evenimentul. Ana F. a condus autoturismul marca Mercedes Benz  şi a accidentat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din localitatea Bixad, care, în calitate de biciclist circula neregulamentar pe sensul opus de circulaţie şi fără a fi echipat corespunzător cu elemente fluorescent reflectorizante. În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a biciclistului.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, atât ei cît şi biciclistului le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii formaţiunii rutiere Negreşti Oaş au intervenit  azi noapte, în jurul orei   01.30, la un eveniment rutier produs la intersecţia cu strada Vămii, pe raza localităţii Tarna Mare. Din primele cercetări s-a constatat că Marian V., de 24 de ani, a condus autoturismul VW nu a acordat prioritate de trecere autoturismului marac Alfa Romeo, care circula regulamentar , pe drumul prioritar. În urma  evenimentului a rezultat rănirea uşoară a unei tinere, de 18 ani, pasageră în autoturismul care circula regulamentar şi a 3 pasageri din autoturismul marca VW.Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul conducătorului auto VW aparatul a indicat o concentraţie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celuilalt conducător auto, rezultatul a fost negativ. Au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei ambilor conducători auto.

În situaţiile menţionate anterior se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Lasati un comentariu