Care este diferenţa dintre o turmă de oi şi grupul parlamentar Fidesz?

• publicat la: 19 decembrie 2014
Care este diferenţa dintre o turmă de oi şi grupul parlamentar Fidesz?

Încă de la preluarea puterii în Ungaria de către partidul lui Viktor Orban, în ţara vecină a început să circule un banc: „Care este diferenţa dintre o turmă de oi şi grupul parlamentar Fidesz? Oile mai gândesc şi singure”. Se pare că liderii Fidesz vor să demonstreze valabilitatea bancului şi după câştigarea unui nou mandat, în 2014.

Doi parlamentari din cadrul Fidesz (conservator, la putere) au fost amendaţi fiecare cu suma de 100.000 de forinţi (320 de euro) pentru că au votat împotriva formaţiunii şi au privat-o de majoritatea de două treimi, transmite MTI, preluată de MEDIAFAX.

Liderul grupului parlamentar Fidesz Gyorgy Balla a declarat pentru MTI că Janos Bencsik şi Danko Bela au fost „penalizaţi” pentru un vot care a avut loc luni şi că „regulile” partidului prevăd obligaţia de a urma linia partidului în cazul voturilor care necesită o majoritate de două treimi.

De asemenea, fiecare parlamentar Fidesz are „dreptul” să-şi prezinte în avans opinia în faţa membrilor grupului „şi chiar în public”, a declarat Balla.

Liderul grupului parlamentar a mai spus că această regulă a fost aprobată cu unanimitate la începutul legislaturii.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 19 decembrie 2014 - 20:12

Pe cine interesează oare care-i diferența?

Lasati un comentariu