Careiul în beznă la trecerea dintre ani. La mulţi ani!

• publicat la: 31 decembrie 2014
Careiul în beznă la trecerea dintre ani. La mulţi ani!

UPDATE:

La ora 11,50,in municipiul Carei inca nu a fost remediata defectiunea in urma careia mai mult de jumatate din oras a ramas fara curent electric. Frigiderele se decongeleaza,cazanele de incalzire nu functioneaza si toate acestea pentru ca   nimeni nu a dorit ca circuitele de curent,intreaga retea „obosita”  si depasita moral sa fie innoita. Potrivit cititorilor care suna mereu la redactie, aceste probleme au fost semnalate de mai mult timp deorece in preajma sarbatorilor,cand consumul este sporit,apar mereu astfel de probleme. Facturile de curent continua insa sa vina la timp,fara intarziere si fara  sa faca rabat in caz de probleme financiare ale consumatorilor dar cand vine vorba de respect pentru serviciul platit…societatea de furnizare a energiei electrice schimba macazul.

Nici un comunicat nu a sosit pe adresa redactiei pentru a oferi amănunte despre situatia din municipiul Carei. Lipsa de transparenţă  si evitarea constientă  a dialogului cu cetăţenii ce caracterizeaza primăria Carei a fost insusită la final de an 2014 si inceput de an 2015 si de către societatea SC Electrica SA.

/

După 25 de ani de la Revolutie sau ce o fi fost  în decembrie 1989,municipiul Carei sărbătoreşte Revelionul în beznă. Dacă  cu o seară înainte avusesem parte de o pană  de curent de o oră, iată că în seara în care multi dintre noi aveau cumparate bilete la localuri din oras pentru a sarbatori intrarea in Noul An,avem parte de o nouă pană de curent.

Potrivit celor declarate de persoane din cadrul SC Electrica, în cel mai fericit caz vom avea din nou curent electric în cursul dimineţii de 1 ianuarie 2015.

În municipiul Carei,intrarea în Anul 2015 va fi una de neuitat,luminată doar de focurile artificiilor de la Monumentul Ostaului Român.

La Spitalul Municipal Carei, au intrat in  funcţiune generatoarele de curent. Pe adresa redacţiei am primit sesizări în ce priveşte incidentele din gospodăriile careienilor ca urmare a deselor întreruperi de curent  şi a variaţiilor de tensiune. Unii se plâng că li s-a stricat centrala de apartament,altora li s-au stricat televizoarele dar cert este că majoritatea careienilor am rămas fără încălzire şi fără posibilitatea de a urmări vreun program de Revelion la televizor.

SUCURSALA DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE TRANSILVANIA NORD CLUJ-NAPOCA ,prin agentia Satu Mare,a  oferit careienilor un minunat cadou in preajma Anului Nou. Defecţiunea apărută, ce a cauzat pana de curent din noaptea de Anul Nou este urmare a neglijării constante a investiţiilor în reţeaua de curent electric care depăşeşte  vârsta de 35 de ani iar consumul a crescut exponenţial în ultimii 15 ani. Important este că factura de curent se măreşte de la un an la altul.

Sărbători Fericite tuturor!

comentarii

de one citizen la 1 ianuarie 2015 - 03:56

Daca in conditiile in care am avut parte de vreme buna se intampla asta,ma intreb ce s-ar fi intamplat daca aveam parte de ceva ninsori ca in zona de est, ceva viscol….oare cat de rau ar fi stat situatia?…si cand ma gandesc ca iarna e abia la inceput,ma intreb de cate momente de genul asta vom avea parte in noul an? La Multi Ani ! Felicitari Buletin de Carei pentru ca luati atitudine indiferent de zi si ora,La Multi Ani si voua.

de Samy Maran la 1 ianuarie 2015 - 06:11

Aștept cu interes demisiile celor responsabili. Este ora 06:05, se fac 10 ore de când nu este curent și ce-i de la Electrica ne spun că nu stiu când vor putea remedia problema. Începem să înghețam de frig în casă. Oare chiar atât de neputincioși să fie acum în sec. 21 când există atâta tehnologie??? „Felicitări” Electrica…s-auzim de bine de voi!

de Horia Mărieș la 1 ianuarie 2015 - 08:47

@ACL

Bre, Don Tiberio, nu mai fi chiar atât de prost!
Pe vremea lui Ceașescu nu erau gazete private, deci nu putea scrie nimeni, nimic.
Sau ai uitat binefacerile societății socialiste multilateral dezvoltate? Dacă ai uitat, inseamnă că te-ai ramolit chiar de tot.

de Sper in bine la 1 ianuarie 2015 - 09:59

@ACL

Esti un prost! Sau o proasta! Iohannis si 6 case………… Tot aici ai ramas? Lasa-ti frustrarile la mamicuta ta in ………… . Intreaba vecinu’! Ca sa vezi ca parca are mai multicica speranta ca se pot schimba lucrurile in Romania. Nu incerca tu prost sau proasta (de Eminovici) sa ne furi speranta. Ales clar?
P.S. Si nu te da ACL, mai bine curvitza rasregulata si totusi inexistenta USL. (vorba lui Maries, „lepra”)

de Horia Mărieș la 1 ianuarie 2015 - 10:05

@Sper in bine la 1 January 2015 – 09:59

Eu sunt ăla: „lepra”? Merci, mă măguliți. 🙂

de vito la 1 ianuarie 2015 - 11:11

Da! Si sa demisioneze toete problemele electrice, scurtcircuitul, frigul, codurile galben, portocaliu dar mai ales cel rosu etc.

de vito la 1 ianuarie 2015 - 11:12

„toate”

de Timoc Tiberiu la 1 ianuarie 2015 - 11:33

Deranjant in toata povestea aceasta este faptul ca toate semnele prevestitoare ale acestei defectiuni s-au facut simtite de cateva luni incoace!!! Erau foarte frecvente caderile de tensiune pana la 160-170 Volti in ultima perioada, era doar o chestiune de timp cand va ceda sistemul…

de gheorghe la 1 ianuarie 2015 - 11:38

mie scarba cand vad aceste comentari rautacioase din partea unora jumatate din oras ingheata de frig iar voi deturnati continutul articolului sa va fie rusine jegosilor sa dea dumnezeu sa inghetati voi in frig

de Horia Mărieș la 1 ianuarie 2015 - 11:39

@vito la 1 January 2015 – 11:11

Ieșiți în stradă dacă sunteți nemulțumiți, dați-i JOS, că de demisionat n-o să demisioneze niciodată atåt timp cât vor fi roșii sau văpsiți! Ez nagyon bisztos! Băgați-vă niscaiva sãnge in instație. Cu pompa. Uneori este cazul!

de gheorghe la 1 ianuarie 2015 - 11:48

intro tara civilizata daca se intampla asta cu curentu iesea primarul cu o declaratie de presa in care cerea scuze pentru ce sa intamplat ne explica din ce cauza nu avem curent dar mai ales cand se va remedia situatia .dar cum nu avem un primar civilizat nu avem la ce ne astepta .PS astept injuraturile pupincuristilor udemeristi

de Horia Mărieș la 1 ianuarie 2015 - 11:49

@gheorghe

„Deturnați, deturnați, deturnați!”” a zis @gheorghe, Lenin și alți ștefangheorghiști incă aflați incă în viață !

Deturnați cârcotașilpr, firea-ți voi ai driakului și mãnca-v-ar franțul!

de Buletin de Carei la 1 ianuarie 2015 - 11:49

comentariile injurioase sunt ale postacului de serviciu deci nu merita bagate in seama.Va rog sa remarcati ca nimeni din presa judeteana nu a considerat important de mentionat ca mai mult de jumatate orasul Carei a ramas fara curent electric de ieri de la,ora 18,00. Presa de casa a primarului Kovacs aloca spatiu pentru ca finul sau sa ne intoxice cu minciuni de genul „Trebuie să ne continuăm treaba, căci facem ceea ce trebuie pentru dezvoltarea Careiului, iar cetăţenii apreciază strădaniile noastre”, ne-a declarat primarul Eugen Kovacs….si asta in timp ce careienii stau in noaptea de Revelion in bezna si in frig. Evident ca locuintele celor doi primari sunt scutite de asemenea incidente…neplacute. Ei au nevoie de lumina pentru a se gandi cum vor rezolva problema angajarii administratorului dorit la Cafeneaua culturala sau cum vor gestiona banii sositi pentru cladirea noii primarii de unde au fost gonite departamentele cu orar de lucru cu careienii de rand.

de soimului la 1 ianuarie 2015 - 13:04

la noi nu a fost schimbat cablul de curent si daca mareu au fost probleme dar langa noi pe ghiocelului sta vicele si acolo se poate pune cablu care sa nu faca probleme cu curentul!!!!!
si de craciun am avut pana de curent si de pasti si tot nu a venit nimeni sa repare zona noastra numAI LA STABI SE POATEE!!!
NERUSINATILOR!!!!

de jofogas la 1 ianuarie 2015 - 13:15

instigatorul de serviciu al PNL, maries horja si redactia FSN = PSD + ACL = PNL + PDL + PSD = prostia romaneasca, v-ati luat teara inapoi, insa la carei nu vrem PNL la conducere. ca nu avem destule case pentru ciute si pentru bucuresteni biciclisti. cate 6 de fiecare, pai ce mai ramane pentru localnici?

jo fogas este aceasta pana de curent pentru propaganda PNL, cel mai odios partid din istoria romanilor,

de penelist la 1 ianuarie 2015 - 13:50

sub diktatura UDMR CAREI orasul este inghetat in bezna fara curent!
inb loc sa faca proiecte care sa inlocuiasca reteaua de curent cu una performanta de care sa beneficieze toti careienii primarii udemeristi fac proiecte pt fantani arteziene si pavaje din care pot fura pe factura sume care sa le permita sa isi faca case prin ungarie numai pt ei si careienii sunt buni la platit darile si la indurat frigul!
sa aveti parte de ceea ce ati oferit careienilor!

de mircea la 1 ianuarie 2015 - 13:54

jofogas toata lumea stie ca imi gindi te plateste ca sa postezi injuraturi dar uita ca sa iti dea pastilelel sa le iei daca familia ta te lasa ca pe cainii maidanezi nesupravegheati!
de la scoala te/au dat afara ca faceai si acolo mult scandal si nimeni nu te suporta dar nu trebuiesti nici la familie si ai ramas singur cu tastyatura numa vezi ca aia nu te aude cand urli singur ca cel turbat.
au ajuns udemeristii sa fie aparati de un nebun cu acte da le vine si lor vremea sa dea socoteala de jaful de la primarie

de revelionu la 1 ianuarie 2015 - 14:03

bine ati distrat de revelion kovas jeno si keizer lajos????
ati putut sa beti si sa mancati paana careienii au stat in frig si intuneric????
ati ras de careienii bine????
a incaput in burtile voastre mancarea de la forumul german ?????

de ACL la 1 ianuarie 2015 - 20:11

@ Horia Maries

Nu era o ofensa, era o parafrazare deoarece acest apelativ „lepra” nu facea parte din dictionarul meu cand ma refeream la „uni”. Nu era o ofensa ca in afara de o exprimare seaca pe care o uzitati des, altceva nu am sa va reprosez. Dar nici macar asta…… Democratie=(si) exprimare libera

de Horia Mărieș la 1 ianuarie 2015 - 21:03

@ACL

Nu m-am simțit ofensat.
Iar atunci când folosesc apelativul de „lepre” îl folosesc doar la adresa celor care-l și merită și care asta și sunt: niște lepre.
Nu vreau de fel să-i jignesc, vreau doar să-i caracterizez într-un mod cãt se poate de plastic.

Da, cunosc: Constituția Romãniei garantează dreptul la libera exprimare.

de Horia Mărieș la 1 ianuarie 2015 - 21:37

@mircea la 1 January 2015 – 13:54

Am și eu o mică curiozitate:

„Jofogas” ăla care a uitat să-și ia pastilele este identic cu „Don Tiberio”?

de Samy Maran la 2 ianuarie 2015 - 09:53

Din data de 31.12.2014, ora 19:00 și până în data de 02.01.2015, ora 00:45 a ținut pana de curent. O bătaie de joc grosolană la adresa noastră, dar care mă tem că va rămâne așa datorită susținerii politice și a lipsei de reacție din partea locuitorilor/consumatorilor. Directorul Electrica Satu Mare și Carei in frunte cu Primarul din Carei ar trebui să-și dea demisia iar apoi să se facă demersurile înlocuirii infrastructurii subterane.

de Samy Maran la 2 ianuarie 2015 - 10:01

În data de 01.01.2015, dimineața, am sunat la Primăria Carei să mă interesez de situație…Răspunsul primăriei a fost „Nu este problema noastră!”. Adică cum??? Nu e treaba lor că mai mult de jumătate din oraș a rămas fără curent electric în seara de Revelion și continuau să rămână încă în beznă plus toate problemele apărute din lipsa de curent??? Dar până la urmă care e treaba Primăriei???

de Mircea la 2 ianuarie 2015 - 10:46

Ii asteptam sa-si ceara scuze careienilor, toti cei care au provocat cosmarul celor 3 zile :fara curent,incalzire si stres.Daca au bun simt o vor face,dar oare functioneaza comunicarea,sau oare le pasa? INTREBARE !!!

de gheorghe la 2 ianuarie 2015 - 10:51

pana la alegeri oricum o sa uitati de acest revelion si o sa votati tot cu udmr asa ca ne meritam soarta

de Dan Tanasa la 2 ianuarie 2015 - 11:27

Incompetența grofului UDMR aflat la conducerea Primăriei Carei a lovit din nou!

Raspunsuri

Lasati un comentariu