Evenimente rutiere şi captură de câteva pachete de ţigări

• publicat la: 21 decembrie 2014
Evenimente rutiere şi captură de câteva pachete de ţigări

În  data de 18.12.2014, orele 23.00  poliţiştii de ordine publică tăşnădeni,  l-au depistat  pe  P.Ioan  din localitatea Calatele,  judeţul Cluj,  în timp ce transporta cu autoturismul,  cantitatea de 78 brazi  fără a poseda acte de proveniență,  fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei,  iar pomi de Crăciun au fost ridicați în vederea confiscării și predați la Ocolul Silvic Tăşnad .

În  data de 19.12.2014 poliţiştii  Secției de Poliție 9 Negrești Oaș au organizat o acțiune pe linia combaterii comerțului ilegal cu pomi de Crăciun, ocazie cu care a fost depistată  B. Ana de 50 ani din  Bixad, care oferea spre vânzare 11 pomi de Crăciun, în centrul comunei Bixad,  fără a poseda acte de proveniență fapt pentru care a fost sancționată contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei,  iar pomi de Crăciun au fost ridicați în vederea confiscării și predați la Ocolul Silvic Negrești Oaș.  

În  data de 19.12.2014, orele 12.00 , pe bulevardul Henri Coanda din Satu Mare , O.Grigore de 38 ani , din  Tarna Mare,  conducând autoturismul marca VW Golf, pe fondul nepăstrări distantei corespunzătoare de mers faţă de autoturismul  Skoda  care se deplasa  regulamentar  în faţa sa, a intrat in coliziune cu acesta.  În urma evenimentului a rezultat rânirea uşoara a numitei J.Maria de 24 ani din Apa, pasageră în autoturismul Skoda. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii .În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot  în  data de 19.12.2014,   în jurul orei 08.00,  numitul K. Viorel  de 35 ani, din  Baba Novac, a fost depistat în trafic de către poliţiştii rutierişti din Ardud , în timp ce  conducea autoturismul prin localitatea Madaras, cu numere de circulaţie provizorii a căror  valabilitate era expirată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie  sau conducarea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat .

În data de 19.12.2014, ora 16.22 , la intersecţia DN 1 C, cu strada Iugher, din localitate Iojib, P. Erika de 25 ani, din Livada, conducând autoturismul, pe fondul efectuări unei manevre de mers înapoi fără să se asigure a accidentat  uşor pe I. Maria de 51 ani din Iojib, care circula cu bicicletă . Conducătoarea auto a fost testata cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, iar în cazul biciclistei rezultatul a fost de 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat, totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.  În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În data de 19.12.2014, poliţiştii  Biroului investigaţii criminale  din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare,  în colaborare cu poliţiştii Postului de poliţie comunal Sărmăşag din  judeţul Sălaj,  au identificat şi prins pe numitul C. Jozsef de 35 ani, din  Sărmăşag, stabilind în sarcina acestuia  faptul că este autorul a două furturi din locuinţe comise pe raza municipiului Satu Mare,  în perioada noiembrie – decembrie 2014. Faţă de acesta Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 30 zile. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 20 %.

La data de 19.12.2014, ora 17.45, pe strada Înfrăţiri, din Odoreu , B. Alexandru de 62 ani  din Odoreu, circulând pe bicicleta, la intersecţia cu strada Republicii, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului, condus regulamentar pe drum prioritar de A. Ramona de 32 ani, din Satu Mare. În urma evenimentului a rezultat rânirea uşoara a biciclistului. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ,  totodată atât conducătoarei auto cât şi biciclistului le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 19.12.2014, în jurul orei 17.30, poliţiştii Serviciului rutier l-au depistat în trafic,  în zona staţiei de carburanţi MOL de pe strada Aurel Vlaicu, din Satu Mare,  pe C. Nicolae de 30 ani, din sat Rediu, judeţul Botoşani,  conducând autoturismul în timp ce avea o concentraţie alcoolica de 0,96 mg/l alcool pur in aerul expirat, totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge , în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza se fac cercetări sub aspectul savârşirii iinfracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o concentraţie alcoolica peste limita legală .

La data de 20.12.2014, orele 09,00 poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petreşti, cu ocazia unei acţiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, au efectuat mai multe controale la localurile din Sanislău, ocazie cu care au fost depistate:  P.Varvara de 53 de ani din Carei, care deţinea un nămăr de 9 (nouă) pachete  ţigarete sigilate şi  M.Ioan de 83 de ani, din localitatea  Horea, care  deţinea 8 (opt) cartușe şi  3 (trei) pachete țigarete sigilate. Deoarece  cele două  persoane nu au putut prezenta acte de provenientă  a pachetelor de  ţigarete deţinute, le-au fost confiscate şi în ambele cazuri se fac  cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “contrabandă cu țigări”  .

În data de 20.12.2014, la ora 12.15, poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare, au fost sesizați prin  Serviciul Apeluri de Urgență 112, de către numitul S. Levente de 41 ani, din Odoreu, despre faptul că numitul R. Petru de 63 ani, din Odoreu, pe fondul unor neînțelegeri, i-a aplicat cu un par mai multe lovituri în zona membrelor superioare și a capului, În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii ,,Lovire sau alte violente”.

Nu intotdeauna faptul ca esti presedinte de CJ iti aduce avantaje. Daca pentru absolut toate persoanele mentionate in comunicatele de presa ale IJP,nu se face cunoscut numele lor in cazul evenimentelor de orice fel,pentru presedintele CJ Satu Mare se face o exceptie si cazul in sine se trateaza diferit fata de oricare alt cetatean.

În data de 20.12.2014, ora 13.15, pe strada General Averescu din Satu Mare, Ştef Adrian, preşedintele Consiliului Judeţean, conducând autoturismul marca Audi, nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier ,,Oprire”,  intrând in coliziune cu autoturismul marca BMW condus regulamentar de P.Iosif, de 31 ani, din Satu Mare, autoturism ce a fost proiectat în autoturismul marca Renault, care era parcat regulamentar pe str. G. Coşbuc. În urma evenimentului a rezultat avariere acelor trei autoturisme. Ştef Adrian  a anunţat organele de poliţie  despre evenimentul rutier.  Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Faţă de conducătorul auto responsabil de producerea evenimentului rutier s-au luat măsurile legale conform OUG 195/2002,  inclusiv  măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pe o perioadă de 60 de zile.

La evenimentul cu ranire de persoana,se pare ca nu mai prezinta interes numele soferului  vinovat. La data de 20.12.2014, în jurul orei 13.00, pe strada Bujorului din Satu Mare, M.GABOR de 31 ani, din Agriş,  conducând autoturismul marca VW,  pe fondul nerespectării semnificaţiei indicatorului ,, Cedează trecerea” a intrat în coliziune cu autoturismul marca Mercedes condus regulamentar de A. Caba  de 37 de ani, din Satu Mare. În urma evenimentului a rezultat rănirea numitului M. Gabor. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi  le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 20.12.2014, în jurul orei 17.30, poliţiştii  rutierişti careieni,  l-au depistat in trafic pe numitul V.SZILARD  de 28 ani, din localitatea Sanislău, care conducea pe D.N. 19, în localitatea Piscolt autoturismul cu numere de circulaţie provizorii a căror  valabilitate era expirată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie  sau conducarea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat .

Tot la data de 20.12.2014,orele 18.25, poliţiştii  rutierişti negreşteni l-au depistat în trafic, pe Aleea Trandafirilor din Negreşti Oaş  pe S.Vasile din Negreşti Oaş,  care  conducea  autoturismul,  având o alcoolemie de  0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, la testarea cu aparatul alcooltest . Din verificările efectuate s-a stabilit că  permisul de conducere al conducătorului auto a fost reţinut în luna iunie 2014, fiindu-i retrase şi numerele de înmatriculare din lipsă asigurării obligatorii auto. Conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor  biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.   În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de refuz recoltare probe biologice,  conducerea pe drumurile  publice a unui autovehicul de către o persoană cu permisul  de conducere suspendat şi punere în circulaţie  sau conducarea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat .

În data de 20.12.2014 orele 22.40,  am fost sesizati prin Serviciul Apeluri de Urgenţă 112,  de catre numitul S. Voicu  din Satu Mare, care reclama faptul că numitul C. Mihai de 50 ani din Satu Mare, distrus geamul uşii de la scara blocului unde domiciliaza. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

În cadrul acţiunilor desfăşurate  în acest week-end   pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere au fost  aplicate  68  contravenţii  în valoare de 7950 lei. Au fost aplicate  84 contravenţii  în valoare de 26060 lei pentru fapte prevăzute de Legea 61/1991.


Lasati un comentariu