Felicitarea agramată şi otrăvită de la Primăria Carei

• publicat la: 23 decembrie 2014
Felicitarea agramată şi otrăvită de la Primăria Carei

În clasicul stil oneros,primăria Carei trimite de Crăciun felicitări cu iz politic careienilor,implicând două din formaţiunile  politice din Consiliul Local.

În prag de sărbători,când toţi încearcă să îşi primenească sufletul în aşteptarea Crăciunului,primarul şi viceprimarul UDMR din municipiul Carei bagă din nou băţul prin gard şi  trimit felicitări semnate ca reprezentanţi ai administraţieri locale cu includerea doar a consilierilor formaţiunilor  din care ei fac parte.

Lăsând la o parte faptul că includ greşeli gramaticale şi de exprimare , aceştia încearcă să gâdile orgoliul careienilor prin mulţumiri pentru contribuţia la susţinerea proiectelor de modernizare , uitând că proiectele nu au fost supuse dezbaterilor publice.

Mai mult,în cadrul Consiliului Local,toti consilierii au votat în favoarea acestor proiecte deci şi consilierii  PNL şi PSD şi totuşi pe ei nu i-aţi  trecut alături de ceilalţi consilieri. A contat din nou pentru primari doar intersul personal şi cel de grup,de această dată al grupului politic UDMR şi FDG şi nu în folosul cetăţeanului careian!

Climatul de normalitate din oraşul nostru,domnilor primari se va instaura când nu veţi mai face diferenţieri între careieni pe baze etnice şi când veţi respecta legea şi normele de conduită civilizată.

Până când aprobaţi numai etnicilor maghiari amplasarea de statui şi busturi, până când nu purtaţi eşarfa tricoloră aferentă unui primar de localitate din România şi nu veţi respecta originea etnică a fiecărui careian cu tot ce include aceasta , nu aveţi dreptul să vă adresaţi careienilor  în calitate de primar ci doar de preşedinte de partid, adică formaţiune UDMR.

Sărbătoarea Naşterii Domnului Isus Cristos este una sacră pentru acest popor şi nu aveţi dreptul să o confiscaţi în numele unor formaţiuni politice.

Recentul discurs al preşedintelui României,domnul Klaus Iohannis,de la investirea sa din cadrul Parlamentului, ar trebui să vă fie model şi să vă dea de gândit, să îl aveţi ca temă de meditaţie în această perioadă de sărbătoare şi poate că veţi reuşi să-i înţelegeţi  tâlcul.

„”Momentul în care clasa politică începe să se ridice la înălțimea așteptărilor nu poate întârzia mult. Și nu frica de dezamăgire trebuie să miște oamenii politici, ci faptul că România se schimbă. Că o națiune de cetățeni cu aspirații, idealuri și valori nu va mai accepta să fie reprezentată decât de o clasă politică pe măsură….

Înțeleg rațiunile politice, înțeleg mecanismele din interiorul partidelor. Dar vă rog, pe cei din partide, să înțelegeți în egală măsură că nu mai putem lua decizii conjuncturale. Că reconstrucția instituțiilor politice nu poate porni de la calcule de partid, de la interese particulare, de la distribuiri de funcții și nici de la strategii pentru următoarele alegeri. Sper că avem cu toții înțelepciunea de a nu repeta erorile din trecut. Dacă există cu adevărat voință politică și nu doar declarații de intenție, atunci vom lua decizii care conduc la o construcție durabilă, dincolo de interese partizane și de moment.

În domeniul statului de drept și independenței justiției, precum și al luptei anticorupție, pașii făcuți până acum trebuie cu necesitate continuați. Garantarea lor și acțiunea în spiritul lor trebuie să devină normalitate în România. …

În domeniul statului de drept și independenței justiției, precum și al luptei anticorupție, pașii făcuți până acum trebuie cu necesitate continuați. Garantarea lor și acțiunea în spiritul lor trebuie să devină normalitate în România. Președintele are un rol important în acest sens, pe care desigur îl voi asuma. Dar este nevoie de înțelegerea clară, la nivelul întregii clase politice, a unui principiu: nu există altă cale pentru România decât aceea a unei țări eliberate de corupție. Mi-aș dori ca la sfârșitul mandatului meu, corupția să nu mai figureze pe agenda publică, instituțiile să funcționeze pentru cetățeni, iar oamenii politici să fi înțeles în mod definitiv că se află în serviciul public, și nu pentru interese personale sau de grup….” afirma Klaus Iohannis,duminică 21 decembrie 2014.

Discursul integral îl găsiţi AICI.

Vă rog să luaţi în considerare şi faptul  că preşedintele Klaus Iohannis nu semnează într-un fel pentru etnicii germani şi cu alt nume pentru români,cum procedează  primarul şi viceprimarul municipiului Carei.  Pe verso-ul felicitării din imaginea de sus,în versiunea din limba maghiară,aceştia apar cu alte prenume. Or fi având două cărţi de identitate,câte una pentru fiecare variantă de prenume ?

 Daniela Ciută

 

Pe viitor,cei care scriu felicitările pentru primari,să aibă în vedere faptul că trebuie făcut un acord între subiect şi predicat. Când este vorba de  o persoană se foloseşte forma  „doreşte”  ( persoana a treia singular)  a verbului a dori dar  când e vorba de două sau mai multe persoane,deci subiect multiplu, atunci verbul trebuie folosit la  plural,deci devine ..doresc.

Referitor la folosirea cuvântului municipalitate,definiţia acestuia este conform DEX:

MUNICIPALITÁTE, municipalități, s. f. Administrația unui municipiu (1); totalitatea organelor de conducere ale unui municipiu; persoanele care alcătuiesc aceste organe; p. ext. oraș municipal; municipiu (1). – Din fr. municipalité.

Deci modernizarea  la care se face referire în felicitare este de fapt a municipiului şi nu a municipalităţii. Numai dacă nu cumva „gura păcătosului adevăr grăieşte”  şi cei doi fac referire la cele modernizări în folosul lor….

 

comentarii

de localnic la 23 decembrie 2014 - 18:33

nu au trimis in numele primariei doar in numele lor personal

de Muri la 23 decembrie 2014 - 19:43

sa mereti si voi sa vedeti ce csoro erau cand au intrat in primarie cu cate datorii dupa ei erau si sa vedeti amu ce de palate au construit pe benii de la proiectele europene…..sau si voi ati lins din ce a picurat de la ei….

de Muri la 23 decembrie 2014 - 19:44

felicitarea este trimisa de primarul municipiului da voi nu stiti citi …

de olga la 23 decembrie 2014 - 19:45

primarul kovacs nu a fost niciodata impartial si nici acum in ceasul al 12 lea nu va invata ca un primar trebuie sa fie primar pentru toti locuitorii orasului!

de coriolan la 23 decembrie 2014 - 21:47

O vorba spune: Oricare pasare, pe limba ei piere! Rusine Primare, rusine viceprimare si restul, ca rest sunt aceea ce voteaza fara coloana vertebrala!

de Regi barat la 23 decembrie 2014 - 22:12

„Iaiiii,astia nu stie sa vorbeste romaneste dapoi sa scrie nici ase …vaiiiii!!!Apoi no fost vreun romanas prin premarie sa i scrie koszonto…iaiaiaii…apam draga !Tat de ras sa fac astie,asa o facut si cu scrisoarea de la prezidentiale scrisa cu mentalitate de regi komunista si fost secretar UTC -pe vremurile apuse.Hat !!!”
Ar fi bine ca pe viitor sa fie mai atenti cei care compun orice,nu de alta da eu sunt maghiar si ma deranjeaza si pe mine dapoi pe romani…?

de localnic la 23 decembrie 2014 - 22:23

@muri
da, era trimis de primar (pt toti careieni) si nici decum de CL unde trebuia inclusa si pe liberali

de localnic la 23 decembrie 2014 - 22:26

@ nu o sa fi in viata ta asa de bogat cum a fost Keizer inainte de intra la primarie. tot ce are acum a avut si inainte. dar ce sa facem invidia mare

de diana la 23 decembrie 2014 - 23:15

apoi si noi stim ca nu au fost in stare cei doi primari sa isi tina afacerile pe roate.
primarul are si acum datorii la bugetul de stat de miliarde si stim ca are salarul tait cu 30 la sute si pana nu plateste datoria la buget nu are nici casa si nici masina si sta in chirie si umbla cu masina de la fundatia de turism local….in viata mea nu imi doresc sa fiu coldus si jerpelit ca el iar kkzer a pierdut la carti moara si merge la america pe banii de la betonul din livada unde primaria carei baga sume cu sase zerouri…pe ce sa fim invidiosi?
pe evazionistii mafioti din primaria careii???

de marcos la 23 decembrie 2014 - 23:17

si consilierii udemeristi si fedegisti la fel de coldusi ca si primaru…..au facut campanie pt pontacul mincinos si nu au bani nici pt felicitare de craciun si trmit la careieni felicitari pe banii lor…sa mori de ras ce perversi sunt consilierii udemristi si fedegisti….felicita careienii pe banii luati de la ei!!!!

de gizike la 23 decembrie 2014 - 23:20

cine a avut cofetarie in centru si acum suge buza????
cine a avut btutarie si acum sufla in faina de la cine a catigat la cartile????ghici ghicitoare la mine…cine a luat apartamente la satmar pt studentine???? e bune acum si centuristele ca altcineva nu vine la el

de Kender la 23 decembrie 2014 - 23:55

UDMR CAREI CE AR FI FARA BANII DE LA ORASUL CAREI ? NIMIK!!!
CE AR FI CONSILIERII FARA BANII DE LA PRIMARIE ? MERG LA CONSILIU DUPA BANI PENTRU CA EI NU AU ALTA SURSA DE VENIT CA NU SUNT IN STARE SA LUCRE CA SI CAREIENII NECAJITI CARE FAC NAVETA PENTRU UN LOC DE MUNCA.
TOTI PADUCHIOSII AU AJUNS CONSILIERI UDMR SI ISI FAC CASOAIE CU OAMENII D ELA PRIMARIE SI UTILAJE SI ALTE CELE DE LA PRIMARIE. SI APOIU SE DUC LA PONYVAS LA DISTRACTIE CU FETITELE SI NIMENEA NU SCRIE .
LORANT DE CE NU SCRIE CA SOFERUL LUI KZER A FOST PRINS DE POLITIA MAGHIARA SI DE LA MASINA FORD ACTELE SUNT LA POLITIA MAGHIARA????
PRIMARIA CAREI A DAT MASINA DE LA PRIMARIE LA SOFERTUL IANCSI CA SA FACE NAVETA LA UNGARIA CU MOTORINA DIN BANII DE LA CAREIENII SI ACOLO FACEA SI TRAFIC DE TIGARILE!!!

de Motul la 24 decembrie 2014 - 03:00

Sa nu va mai vad cu FDG. Voi nu intelegeti ca sunt consilieri UDMR? Atat sunt de udemeristi ca nici pe Iohannis nu l-au sustinut. Au in schimb un electorat atat de tembel „unii zic unit” ca cine e candidatul UDMR, va iesi primar. Lusi, Alan, sau Farago va candida, ala va fi primar. Daca ar candida un mot din Ianculesti din partea UDMR, ce credeti ar gastiga? Da sigur, oile sunt unite. Tembelismul nu conteaza. Sa nu va mai vad cu, „consilieri FDG”.

P.S. Iar Brem ce are cu FGD. Dar noi chiar suntem prosti?

de mitica la 24 decembrie 2014 - 11:35

in acest an iar au fost retrocedate cladiri la cine a VRUT KOVACS SI CU GASCA DE MAFIOTI !!!!!
SA FELICITE EL PRESA JUDETEANA CARE TACE PENTRU CATI BANI VARSA KOVACS IN CONTURILE LOR SI TOT UMBLA LUMEA DUPA FINUL CARE NU ISI PLATESTE DATORIILE
SA FELICITE SI POLITIA CARE TACE CAND FACE TRAFIC DE TIGARI SI NCASEAZA CIUBUCUL SI LA FEL SI JUDECATORIA CARE INTOARCE CAPUL LA PROCESELE CU RETROCEDARILE CAND ROMANII TREBUIE SA INTRE LA INSTANTA CA SA PRIMAESCA CE AU AVUT PARINTII SI BUNICII LOR!!!!

de frankfurtervirsli la 24 decembrie 2014 - 16:13

deja suntem satui de mincviunile si hotiile lui jeno koldus care a tradat electoratul magyar si a mers cu comunistii lui ponta!!!
om fara coloana si cu fundu in doua locuri care numai de buzunarul lui se intereseaza si face de rusine pe noi care am votat cu el!!!
\as vedea eu pe el ce ar face la germania daca ar trebui sa lucreze….dar el baga mana la banii d ela oras sin noi a trebuit sa mergem la germania sa lucra,m si daca am votat la el dar nu a dat loc de munca!!!!

de prabusire la 25 decembrie 2014 - 13:20

Sunteti ca ANTENA 3 !

de mama mia la 25 decembrie 2014 - 14:43

si voi ca basescu …

de Motul la 25 decembrie 2014 - 16:11

Cine nu intelege, ori e prost ori e face pe prostu’. Dar va ajuta „motu’ „. Felicitarea asta e un ghiveci. Cei doi primari nu inteleg deoarece nu i-a inzestrat Dumnezeu cu ce trebuia. Primarul (primaria) e o institutie reprezentata de cei doi edili, primarul si viceprimarul. Consiliu local e o alta institutie deasupra, SE AUDE, deasupra celor doi, iar partidele politice sunt o alta institutie parte a sistemului democratic.
Deci, institutia primariei (institutia 1) ureaza inpreuna cu 2 partide politice (o parte din institutia 2) ureaza……….. .
Concluzie (doar celor cu nitel de carte), daca implici primaria, trebuia sa implici tot consiliul local iar daca implici doar o parte din consiliu local trebuia sa se fi trecut cu presedinte UDMR(Kovacs) si membru UDMR(Keizer).
Daca nu sa inteles, astept intrebari. Dar nu de la lepre, raspund doar intrebarilor corecte.

de vito la 25 decembrie 2014 - 17:48

Eu n-as spune antena 3 ci dede diredt OTV. Haideti ca este si mai jos!

de adysecurity la 25 decembrie 2014 - 18:51

tu vito asemenea posturi vizionezi ca le stii asa de bine? sau trebe sa justifici banii si favorurile primite????

de sandu la 26 decembrie 2014 - 09:35

nu poti sa ceri ceva de unde nu este asa ca nu cereti la un primar ca si jeno sa scrie romaneste daca el nu a fost in stare pana acum sa invete limnba tarii de unde este platit si de unde face averi pentru familia lui…pentru el numai banul conteaza si cum poate pacali oamenii si statul si nu este interesat sa se exprime ca un intelectual…are si omul limitele lui…clisa pe caine nu se poate

de Horia Mărieș la 26 decembrie 2014 - 16:16

Dacă așa e moda (vezi mai jos) primașul poate da în judecată pe cãrcotașii care-l critică pe aici pe la BdeC pentru „defăimare publică cu grave consecințe”. Nu trebuie să recurgă la postaci plătiți, ca unii dintre cei ce scriu mai sus.

Se poartă și la case mai mari, ca de exemplu la B-Pesta. Are primașul ce învăța și ce tupeu împrumuta de la Viktor Orban.

http://www.dcnews.ro/mobile/ungaria-a-infuriat-sua-victoria-nuland-telefon-urgent-la-budapesta_463027.html?

de ovidiu la 26 decembrie 2014 - 19:14

ar putea sa dea primarul in judecata si procuratura care nu se sesizeaza in cazul soferului din primarie care facea naveta la casa lui din ungaria cu masina primariei platita de careieni si mai si facea trafic de tigari impreuna cu nevasta cea noua….si ar putea da in judecata si angajatii care au acceptat sa faca parte din comisia de examen de la prefectura desi nu aveau pregatirea necesara in domeniul cerut….si pe angajatii din primarie care au scos la concurs postul de administrator la cafeneaua culturala desi procedurile nu erau cele legale…

de costel la 29 decembrie 2014 - 13:41

eu nu sunt de acord ca din impozitele platite de mine sa isi faca felicitare de sarbatori cei doi primari si gasca lor de sovini!
primaria colecteaza impozite si de la romani si nu e corect ca cei cativa incompetenti si cersetori sa se foloseasca si de banii nostri. sa va fie rusine celor care ati semnat si faceti parte din gasca de lenesi si capuse si care nu sunteti in stare sa traiti decat din banii altora!

de miki la 29 decembrie 2014 - 21:56

nici pentru o felicitare nu sunt in stare sa dea un leu udmr si fdg si vreti sa spuneti ca sunt interesati pentru oras? astia is interesul numai cat sa baga pentru ei in buzunar!!!

de sebi la 3 ianuarie 2015 - 08:20

nu a fost de folos felicitarea otravita a consilierilor si primarilor udemeristi care nu au fost in stare sa scoata din buzunar 2 lei pt o felicitare si o trimit din banii primariei carei.
uite ca va vine si voua sorocu da baju e ca sufera careienii sub diktatura udmrista! sugative de bani publici=udmr carei

de mirabela la 4 ianuarie 2015 - 21:59

felicitari primarilor pentru cum ati lasat careienii de izbeliste la greu…pe kkaizer nici macar la geamu primariei nu l-am vasut..o fi inghetat obrazul la el

de csabi la 10 ianuarie 2015 - 11:35

au uitat sa trimita o felicitare si pentru ca am ramas fara curent 3 zile tocmai de revelion!
dar primaria nu a uitat sa aiba grija de soferul primariei care a fost prins cu trafic de tigari de politia maghiara si acum lucra la prtimarie bine mersi ca e bai daca deschide gura si spune tot ce stie si ce a facut pentru cei 2 primari.
soferul a facut naveta ani de zile in ungaria la locuinta sa cu masina primariei carei din banii publici si tot nu a ajuns cat trebuia sa cotizeze si atunci a facut si trafic cu tigari si depozitul era la vallaj la locuinta sa cu noua nevaSta.
felicitari primaria carei ca dati bani pentru traficanti!

de Horia Mărieș la 10 ianuarie 2015 - 14:22

Fiindcă tot este vorba pe aici de felicitări, ne simțim obligați să-l felicităm și noi pe primașul Eugen Kovács Jenö fiindcă a fost niminalizat de prietenul lui Dumitru Păcuraru de la IZSM pe lista celor 10 oameni „cei mai puternici și mai influenți ai județului” și a primit și o diplomă de excelență. Cum s-a măsurat „puterea”, „influența” și chiar și inteligența celor 10, ni ni se explică, dar îl credem pe dl. D. Păcuraru pe cuvânt fiindcă știm că a fost mânat de cele mai bune și mai nevinovate intenții, a fost total imparțial și nici nu a putut fi influențat de către ăla numit Lorand decât prin CEL MAi puternic ospătar, adică prin Govor.

Redăm în cele ce urmează lista celor care au fost premiați:

– Cei mai puternici oameni din județul Satu Mare: Mircea Govor, Adrian Ştef, Kereskenyi Gabor, Ovidiu Silaghi, Dorel Coica, Eugen Kovacs, Octavian Petric, Andreea Paul, Pataki Csaba, Romeo Nicoară
– Cei mai buni primari: Aurelia Fedorca, Ovidiu Duma, Gheorghe David, Mihai Ghetina, Florinel Andreica, Silviu Zetea, Ioan Ciupac, Dumitru Dorel Pop, Nagy Iosif, Piricsi Arthur
– Activitate culturală: Szocs Peter, Bogdan Georgescu, Nicolae Mureşan, Mircea Deac, Rudolf Fatyol, Ioan Corneanu, Robert Laszlo, Maria Tripon, Petrică Mureşan, Pop Ovidiu.

În prima listă, a celor influenți (sau mai bine zis a celor care fac merei un evident și ilegal trafic de influență) constatăm cam o densitate de cca 50% a celor cu atributul de „penali” sau a celor ce au afoarte mari șanse de a deveni curând penali.

Oare a fost o greșeală faptul că Eugen Kovács, deși nominalizat pe lista celor 10 cei mai puternici, nu a fost nominalizat (este drept că nici nu ar fi meritat de nici o culoare acest lucru) pe lista celor 10 cei mai buni primari.

În ce privește însă nominalizarea domnului Bogdan Georgescu la cultură, ea este, după umila mea părere, una pe deplin meritată.

de laura la 10 ianuarie 2015 - 15:52

pai cum sa nu fie nominalizat covaciu de cei care beneficiaza de pe urma salilor de la castel si mai ales datorita tablourilor si mobilei vandute catre primaria carei la preturi astronomice.
servicu contra serviciu:noi te nominalizam si tu ne platesti
ca si asa nu din banii lui da covaci mai ales ca are retinere pe salar din 2008 pentru datorii la stat,deci unul din cei mai puternici oameni ai judetului este plin de datorii si are retinere pe salar si sta in gazda si nu are nimic pe nume..oare cum or fi atunci ceilalti din judet?

Lasati un comentariu