Festivalul-concurs “Muzica inimii mele” aduce un premiu pentru concurenta de la singurul Club al Elevilor din judeţ fără cerc de muzică uşoară

• publicat la: 2 decembrie 2014
Festivalul-concurs “Muzica inimii mele” aduce un  premiu  pentru concurenta de la singurul Club al Elevilor din judeţ fără cerc de muzică uşoară

Vineri,28 noiembrie 2014,la Filarmonica “Dinu Lipatti” s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului-concurs “Muzica inimii mele”,un eveniment organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Şcoala de Arte Satu Mare.

Editia din acest an a fost una  internaţională,la competiţie  participând  50 de concurenţi din patru ţări: Ungaria, Ucraina, Italia şi desigur,România. Concursul s-a desfăşurat pe trei categorii.La categoria  10-14 ani au fost 17 participanti,la categoria 15 – 18 ani au fost 20 de înscrişi iar la categoria 19-35 ani,un număr de 5.

Juriul a fost alcătuit din  Călin Ionce – compozitor, pianist şi profesor de muzică la Liceul de Artă Baia Mare – preşedintele juriului, Manuela Rogoz – reprezentant din partea CJ Satu Mare şi solistă de muzică uşoară, prof.Sorin Berindei de la Palatul Copiilor, finalistul X Factor 2012, Tudor Toduţ  si  Varga Miklos – profesor de muzică la Şcoala de Arte “II Rakoczi Ferenc” din Teglas, Ungaria.

Festivalul concurs s-a  adresat   cursanţilor Şcolilor de Arte din ţară şi din străinătate, precum şi tinerilor care frecventează alte instituţii şi organizaţii de cultură si a urmărit  identificarea talentelor în domeniul muzicii pop-rock, aprecierea prestaţiei muzicale a artiştilor amatori, dar şi cunoaşterea reciprocă a talentelor, a realizărilor şi rezultatelor deosebite ale beneficiarilor instituţiilor implicate.

In timpul deliberării juriului,au susţinut  recitaluri câştigătoarea locului I al ediţiei anterioare, Tincuţa Fernea,Tudor Toduţ ,Vlad Deac si  Lucia Bura, câştigătoarea trofeului din 2012.

Marele Premiu, în valoare de 600 lei şi trofeul concursului realizat de membrii Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) Satu Mare i-a revenit lui Giampaolo Picucci, din Italia, student la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca,care a interpretat piesa “Feeling good”, de Adam Lambert.

La categoria 10-14 ani, premiul I a fost obţinut de Andrei Petruş din Baia Mare, locul II i-a revenit lui Alessia Mândruţ din Satu Mare, iar pe locul III s-a clasat  Vanessa Bucişan din Baia Mare.

La categoria 15-18 ani, locul I a fost câştigat de David Attila Rozspapa din Satu Mare, pe locul II s-a clasat Andrada Spanci din Carei, iar locul III a revenit  lui  Bertici Beatrix din Satu Mare.

La categoria 19-35 ani, clasamentul  a fost următorul: locul I – Fazekas Kriszta, locul II – Liana Şuteu, ambele din Cluj, locul III – Diana Dragoş, Satu Mare.

Premii de originalitate au obţinut  Vanessa Chiorean, Lucia Erdos, Matei Dobrescu şi Hermina Hotca. Premiul de  popularitate a fost acordat pentru  Carla Văsuţ iar  premiul special al juriului a fost câştigat de   Lakatos Evelin şi Balogh Barbara de la Şcoala Hajdúhadház din Ungaria.

Careianca Andrada Spanci,a obţinut un merituos premiu II la categoria 15-18 ani dar a reuşit şi  performanţa de a fi obţinut un loc fruntaş la un Festival Concurs internaţional,pregătită  de profesorul absolvent de Conservator Gh.Dima , Mariana Vulcan de la Clubul Elevilor Carei,singurul club din judeţul Satu Mare unde Palatul Copiilor din subordinea Inspectoratului Judetean nu  aprobă de ani de zile un  cerc de muzică uşoară.  Profesorul Mariana Vulcan pregăteşte la Clubul Elevilor din Carei sute de copii talentaţi cu care obţine mereu performanţe la concursurile unde îşi permite ca să participe (raţiunile financiare fiind cauza principală de neparticipare constantă). Oficial,instruirea copiilor cu talent vocal se face  în cadrul unui cerc de …radioamatori.  Acest profesor talentat este mereu purtat pe drumuri pentru a cerşi câte o catedră de dragul vocilor careiene talentate,pentru simplul motiv că nu face parte din formaţiunea  care gestionează împărţirea posturilor,după cum afirma chiar unul dintre membrii formaţiunii. Trist, dar adevărat!

Despre prof. Mariana  Vulcan,câştigătoarea premiului II,Andrada Spanci afirmă:” Doresc să-i mulțumesc pe această  cale doamnei profesoare Mariana Vulcan, care mă îndruma din clasa a 2-a și fără de care nu aş fi ajuns la aceste performanţe. Acest festival a fost o experiență plăcută pentru mine.”

Nenumăratele premii ,diplome si cupe obţinute de-a lungul anilor de   cântăreţii   pregătiţi la Clubul Elevilor Carei  de prof.Mariana Vulcan ar fi trebuit să primeze la luarea deciziilor privind continuarea unei activităţi care aduce atâtea recunoasteri în ce priveşte potentialul talent al careienilor în acest domeniu. Dar Palatul Copiilor Satu Mare a preferat să joace alba-neagra cu cercul de muzică uşoară de la Carei,ignorând doleantele părinţilor careieni si sacrificând talentele în devenire.

Daniela Ciută

comentarii

de sebi la 1 decembrie 2014 - 09:31

cercul de muzica usoara a fost desfiintat de pe cand era keizer consilier si a tras sforile sa puna de director pe iancsi si asa a disparut muzica usoara dar cu sprijinul tradatorilor de la inspectorat care pt un ciubuc si/ar vinde si mama!
pe iancsi feigi si pe mariana vulcan au pus tunurile daca tot nu pot sa ajunga la nivelul lor.
directoarea de la palatul copiilor continua opera lui keizer de la carei si arunca elevii talentati la jozsi in curte numai ca sa scape de mariana vulcan-visul ei urat.
rusine satmarenilor sa va bateti joc de clubul elevilor carei!!!!!!!

de parinte la 2 decembrie 2014 - 12:56

doamna profesoara mariana vulcan este cea mai buna profesoara pe care am avut-o la carei si sa stiti ca se ocupa de copii nostri fara sa ne ia nici macar un leu chiar daca ea are mare nevoie de un salar!
mereu neasatulii pesedisti mana in mana cu udemereu nu stiu cum sa se scape de dumneaiei ca e prea buna si atunci se fac ei de ras cu oamenii lor.
doamna vulcan dirijeaza si corala preoteasca si stim cu totii ce de premii au luat pe unde au umblat.
sa aveti multa sanatate doamna profesoara si sa aveti putere sa mai invatati cat mai multe generatii de copii impreuna si cu iancsi feigi un alt om valoros pus la colt de conducerea orasului!

Lasati un comentariu