Klaus Iohannis a demisionat de la Primăria Sibiu

• publicat la: 2 decembrie 2014
Klaus Iohannis a demisionat de la Primăria Sibiu

Klaus Iohannis a demisionat, marti, de la Primaria Sibiu, in asteptarea preluarii mandatului de presedinte al Romaniei. El le-a multumit fostilor colegi si jurnalistilor si a anuntat ca va pleca pentru cateva zile intr-o vizita privata in SUA.

„Le multumesc sibienilor care de patru ori mi-au acordat increderea lor. In acesti 14 ani si jumatate am reusit impreuna sa transformam orasul dintr-un oras provincial usor prafuit, mai intai in capitala culturala europeana, apoi in unul din orasele cele mai cunoscute si admirate din Romania. Le multumesc sibienilor ca au facut aceste lucruri posibile”, a declarat Klaus Iohannis in ultima sa conferinta de presa la Sibiu.

Presedintele ales a mai declarat ca a fost „o onoare si o placere” sa fie primar al acestui oras si le-a multumit colegilor sai, precizand ca va reveni in vizita ori de cate ori va putea, dupa preluarea mandatului de presedinte.

„Cand spun acasa spun Sibiu”, a subliniat Iohannis.

Intrebat de jurnalisti, el a precizat ca isi va lua din cabinet lucrurile personale, iar o parte dintre ele vor ajunge la Cotroceni. In context, Iohannis a dezvaluit ca ceasul bunicului, care aparea in reclama electorala, nu era la primarie si nu va fi la Cotroceni.

„O sa fie un ceas si acolo, de undeva trebuie data ora exacta in Romania”, a afirmat el.

Intrebat daca isi va lua cateva zile de concediu, Klaus Iohannis a raspuns: „Voi pleca cateva zile intr-o vizita privata in SUA”.

De asemenea, el a precizat ca isi va anunta echipa de consilieri prezidentiali „la momentul potrivit”.

La ora 14:00, Consiliul Local Sibiu se va reuni in sedinta pentru a lua act de demisia lui Klaus Iohannis si a desemna un primar interimar.

 sursa ziare.comn

Lasati un comentariu