Lovitură de teatru: Se solicită la ANFP anularea concursului pentru postul de secretar şi director economic la Primăria Carei

• publicat la: 2 decembrie 2014
Lovitură de teatru: Se solicită la ANFP anularea concursului pentru postul de secretar şi director economic la Primăria Carei

Luni,24 noiembrie,2014,a avut loc la sediul Prefecturii Satu Mare,concursul organizat de ANFP pentru postul de secretar al Primăriei Carei şi pentru cel de director economic tot din cadrul Primăriei Carei. Iniţiatorul concursului este Primăria Carei.

Pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a apărut din data de 24 octombrie 2014 anunţul si condiţiiile de desfăşurare a acestor concursuri.aici

Pentru postul de director economic s-au înscris la concurs Ţurcaş Carmen Ioana Laura,Potra Dorel şi Gindele Emese. Niciunul dintre candidaţi nu a întrunit baremul stabilit dar a fost depusă o contestaţie.

Pentru postul de secretar al UAT Carei  au concurat 5 persoane: Macovei Gori,Opriţoiu Adela Crina,Svet Cristian Ioan,Anca Demian şi Grigoraş Maria. La această secţiune,punctajele au fost superioare celor de la secţiunea economic,candidaţii find mult mai bine pregătiţi dar,surpriză,niciunul dintre candidaţi nu  a fost notat la proba scrisă cu 70 de puncte,punctajul minim pentru a fi declarat admis.

Din comisia de examinare au făcut parte 3  persoane din cadrul Prefecturii Satu Mare iar din partea  Primăriei Carei,ing.Dorel Oprea şi geolog  Kiss Istvan,şef Serviciu Resurse Umane.

In urma depunerii de contestaţii la 24 de ore de la afisarea rezultatului,de către candidaţii nemulţumiţi de rezultat,potrivit regulamentului de concurs al ANFP,comisia de examinare se dizolvă şi se constituie o nouă comisie ,de recorectare,reeexaminare a lucrărilor scrise ale candidaţilor.

Pentru această nouă comisie au fost cooptaţi Ramona Antonescu-şef comisie,Adina Tomşa,Monica Sopoian,Doina Iaz  din cadrul Prefecturii Satu Mare şi Lorincz Gyongyi Tunde  de la compartimentul Audit,Rakovski Francisc( şef birou achiziţii),de la primăria Carei.

Potrivit celor aflate de la Servicul pentru organizarea concursului  din cadrul Prefecturii,deorece Comisia de reevaluare a lucrărilor  nu s-a întrunit în termenul legal,unul din membrii săi fiind plecat din localitate,concursul a fost suspendat.

In acest sens a fost trimisă o adresă la ANFP, prin care comisia nou constituită de rezolvare a contestaţiilor a solicitat anularea concursului din data de 24 noiembrie 2014.

Menţionăm că există doar o singură comisie  de recorectare a lucrărilor,aceiaşi şi pentru postul de secretar al  primăriei Carei şi pentru postul de director economic al aceleiaşi primării.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 2 decembrie 2014 - 17:58

Bag samă că și membri comisiei de examinare șunt niște foarte mari „specialiști”.
Sau mă înșel?

de Zsolti la 2 decembrie 2014 - 23:56

D-le expert Horia Maries din comentariu trebuia scris cu 2 i, dar ce sa zic?, eu etnic maghiar, cetatean roman, cunosc gramatica limbii romane mai bine decat dumneavostra,

de Zsolti la 2 decembrie 2014 - 23:57

membrii in comentariu se scrie cu 2 i

de Horia Mărieș la 3 decembrie 2014 - 02:16

@ZSOLTI

Ce să ma zici și tu, deșteptule? Nu mai zice nimic, că te faci de fecale. Adică de rahat.
Habar n-ai de nimic. Ești la fel de incult, la fel de lipsit de clasele primare ca și primașul.
Tu, “ca etnic maghiar, cetățean român”, cunoști gramatica limbii române citită din plopul Smarandei.
Du-te sürgösen si scrie la nagykaroly de pe ro sau la ziarul lui Boros Ernő dacá te lasá, nu pe aici la BdeC.
Acolo-i de tine. Aici ești total afon. Poluezi.

PS. Apropo, gramaticarule ZSOLTI cel fără cele patru clase primare, cum se scrie oare la plural cuvântul “penis”?
Sunt sigur că tu o să susții că se scrie “penișii”!vDar pluralul de la cuvântul “teniși”?

MÉMBRU, -Ă, membri, -e, s. n., s. m., s. f. 1. S. n. (Adesea la pl.) Fiecare dintre părțile exterioare, articulate ale trupului omului sau animalului, care au rol important în îndeplinirea unor funcții de relație; mădular. ◊ Membru-fantomă = senzație anormală de prezență a unui membru sau segment de membru care au fost amputate. Membru superior = mână. Membru inferior = piciorul omului. ♦ Penis. 2. S. m. și f. Persoană care face parte dintr-o colectivitate (organizată); fiecare dintre persoanele sau unitățile care fac parte dintr-o grupare sau o organizație socială, politică etc., considerată în raport cu acestea; mădular. 3. S. m. Fiecare dintre cele două părți ale unei expresii matematice; fiecare dintre părțile celor două rapoarte ale unei proporții. 4. S. n. Fiecare dintre părțile unei propoziții, fraze sau perioade. – Din lat. membrum, fr. membre.
Sursa: DEX ’09 (2009)

MÉMBRU, -Ă, membri, -e, subst. 1. S. n. (Adesea la pl.) Fiecare dintre părțile exterioare, articulate ale trupului omului sau animalului, care au rol important în îndeplinirea unor funcții de relație; mădular. ◊ Membru-fantomă = senzație anormală de prezență a unui membru sau segment de membru care au fost amputate. Membru superior = mână. Membru inferior = piciorul omului. ♦ Penis. 2. S. m. și f. Persoană care face parte dintr-o colectivitate (organizată); fiecare dintre persoanele sau unitățile care fac parte dintr-o grupare sau o organizație socială, politică etc., considerată în raport cu acestea; mădular. 3. S. m. Fiecare dintre cele două părți ale unei expresii matematice; fiecare dintre părțile celor două rapoarte ale unei proporții. 4. S. n. Fiecare dintre părțile unei propoziții, fraze sau perioade. – Din lat. membrum, fr. membre.
Sursa: DEX ’98 (1998) |

https://diacritica.wordpress.com/2009/07/16/membru-membri-membrii-ministru-ministri-ministrii/

Membru, membri, membrii. Ministru, miniştri, miniştrii
Încerc – pe bune, mă străduiesc – să-nţeleg ce anume e atât de greu, pentru un ziarist, în declinarea lui membru sau a lui ministru. Pân’acu’ n-am reuşit să pricep. I mean, un ziarist ar trebui să facă diferenţa între -i desinenţă de plural şi -i articol hotărât. Sau, dacă nu se ştie la metalimbaj de genul ăsta, ar trebui să facă diferenţa, semantic vorbind, între cei 100 de membri ai comisiei şi membrii comisiei.

09-07-16 membru membri membrii

Logica lui membru-membri-membrii (ca şi cea a lui ministru-miniştri-miniştrii sau negru-negri-negrii) e identică cu cea a lui mândru-mândri-mândrii, pe care am explicat-o aici.

Pot să-nţeleg că omu’ de pe stradă are dubii, pot să-nţeleg şi că ziaristul are dubii, dar ce nu pot să-nţeleg în ruptul capului e cum de ziaristul ajunge să publice aşa ceva.

Deci, domnişoara Nicoleta Ene, membrii are sens atunci când poate fi înlocuit în context cu membrele (pluralul de la membră, evident).

Comisia are doi membri. / Comisia are două membre. – plural simplu, nearticulat.

Cei doi membri ai comisiei. / Cele două membre ale comisiei. – plural simplu, nearticulat.

Membrii comisiei. / Membrele comisiei. – plural articulat.

Nu spunem (şi nu scriem) cei doi membrii ai comisiei, după cum nu spunem cele două membrele ale comisiei.

La fel pentru ministru. Punem cazul c-ar avea limba română feminin pentru ministru – să-i zicem ministră. Sau doamnă, mă rog.

Miniştrii se scrie miniştrii numa’ dacă ar putea fi înlocuit, la o adică, cu ministrele sau, să zicem, cu doamnele.

Guvernul are ţî miniştri. / Guvernul are ţî ministre. – plural simplu, nearticulat.

Cei ţî miniştri din guvern. / Cele ţî ministre din guvern. – plural simplu, nearticulat.

Miniştrii din guvernul X. / Ministrele (doamnele) din guvernul X. – plural articulat.

Bonus:

Ambii miniştri / Ambele ministre

Limpede, domnişoara ziaristă?

PS:

La fel şi pentru:

– maestru, maeştri, maeştrii

– celebru, celebri, celebrii

– arbitru, abitri, arbitrii

– socru, socri, socrii

– metru, metri, metrii

– kilmetru, kilometri, kilometrii

– centimetru, centimetri, centimentrii

– litru, litri, litrii

de pentru joltica copy paste la 3 decembrie 2014 - 07:43

sa nu uitam totusi esenta!
avem un primar cu salarul taiat pentru datorii si care nu a fost in stare pentru el pana la varsta aceasta sa aiba si el o casa a lui.
avem un primar care cumpara din banii orasului masina personala si care face concurs pentru secretar si pune in comisie ingineri si geologi sa corecteze lucrari din domeniul juridic.
avem un primar care infiinteaza posturi si societati in primarie ca sa poata sa isi achite obligatiile de campanie.
sa nu uitam ca primarul nu vine la evenim ente romanesti dar participa la cele maghiare unde spune ca romnaniii din carei sunt colonizati,deparca ar cunoaste el istoria careiului…
una peste alra va ramane in istorie ca singurul primar cu retinere pe salar pentru datorii,ca un coldus ce este.

de Horia Mărieș la 3 decembrie 2014 - 10:03

@pentru joltica copy paste la 3 December 2014 – 07:43

Esența este baza lucrurilor. Mai ales esența de rom.

Apropo de esență și de primașul dator și koldus.

Ce ar fi să scoateți la iveală, pe post de esență de bilavér, dar cu date concrete, ba chiar cu poze fácute la fața locului, fiindcă se pare că sunt destui careieni care au lucrat de-a moaca pe acolo, chestiunile legate de casele făcute de baștanii UDMR-iști locali pe la Debrecen și pe la Mateszalka sau pe unde or fi ele? Altfel, pe aici vorbim doar esența discuțiilor și ei ne râd în nas!

Nu de alta, dar în declarațiile lor de avere tot n-o să apară niciodată. Madam Horn, consilierul judetean ales pe listele UDMR în Carei (deja de vreo 13 ani), indiferent de câte păcate are, inclusiv intenția dovedită de a pune mâna pe vremuri pe Castelul grofilor Karolyi, lucru confirmat fără putință de tăgadă de o persoană din Carei foarte bine informată și foarte apropiată de dânsa, măcar a avut atâta sânge în instalație și a scris în declarația de avere despre apartamentul cumpărat in Budapesta, asta pe lângă alte câteva imobile ale dânsei, dobândite cinstit, cu sudoarea frunții (de ex. despre casa de pe str. V. Lucaciu in care a locuit Ady Endre pe vremea anilor de școală făcuți la Carei), dar baștanii-baroni careieni n-au nici măcar atâta sânge in instalație ca și femeia de care vorbeam.

de csibi la 9 decembrie 2014 - 21:28

ce se mai aude cu concursul de la prefectura pentru postul de secretar si director economic de la primaria careiului????

de Horia Mărieș la 10 decembrie 2014 - 19:07

@ csibi la 9 December 2014 – 21:28

Nu știu ce se aude cu concursul, dar in ziua de 8 (opt) decembrie 2014, adresele oficiale ale UAT Primariei Municipiului Carei erau semnate, pe lângă Primar și de Secretar cons. jr. Anca Demian.
Probabil că „Alea iacta est” deja cu „concursul”.

Lasati un comentariu