Mascaţii bat şi la uşa evazioniştilor sătmăreni din domeniul comerţului cu material lemnos

• publicat la: 3 decembrie 2014
Mascaţii bat şi la uşa evazioniştilor sătmăreni din domeniul comerţului cu material lemnos

Polițiști și procurori din Alba efectuează miercuri dimineață 37 de percheziții la domiciliile și sediile unor societăți comerciale aparținând mai multor persoane, suspectate de evaziune fiscală în domeniul comercializării de material lemnos.

Perchezițiile sunt efectuate la domiciliile și sediile unor societăți comerciale aparținând mai multor persoane cu domiciliul pe raza județelor Alba (12), Neamț (11), Suceava (8), Maramureș (5) și Satu Mare (1). De asemenea, sunt puse în executare 15 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, acestea urmând a fi conduse la sediul IPJ Alba pentru audieri.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciunea că, în perioada 2012 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Alba ar fi exploatat și achiziționat masă lemnoasă, fără forme legale, pentru care ar fi folosit documente fictive, provenite de la societăți comerciale de tip „fantomă”. Ulterior, marfa ar fi fost comercializată mai multor mari procesatori de material lemnos. Prin aceste operațiuni ilegale s-ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de peste 766.000 de lei.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu