Moţii au colindat bătrânii singuri din Carei

• publicat la: 19 decembrie 2014
Moţii au colindat bătrânii singuri din Carei

În fiecare an, conform tradiţiei creştineşti, se umblă cu colindul ca să ducem vestea bună că ni S-a născut un Domn, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

În drumul lor lung, un grup  de colindători din Marna Nouă, împreună cu liceeni de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu au poposit astăzi la Căminul de bătrâni, unde au colindat şi au împărtăşit din bucuria lor  si celor  de la instituţia careiană.

Copii, tineri şi persoane mai înaintate în vârstă deopotrivă, pregătiţi fiind de prof. Zota Lavinia, Viorica Tomai şi Amalia Rus, au dat glas colindelor  ,, Noi umblăm şi colindăm’’, ,,O, brad frumos’’, ,,Florile dalbe’’, ,,Deschide usa creştine!’’.

Cuprinşi de emoţii nu în ultimul rând au fost şi cei cu plete ninse de la casa de bătrâni. care au  aplaudat fervent  şi  au colindat, printre lacrimi, laolaltă cu ei.

Flăcăii au pregătit  tradiţionala scenetă ,,La steaua’’ cu care au smuls ropotele de aplauze din partea asistenţei.

Pătrunşi de spiritul sărbătorilor de Crăciun, în care oamenii îşi fac daruri unii celorlalţi, colindătorii au împărţit apoi pacheţele cu fructe şi dulciuri.

Au fost prezenti si  tineri colindători de la Centrul de îngrijire şi asistenţă ,, Sfânta Ana’’ din Carei. Cu multă emoţie în glasuri au recitat poezii de iarnă şi au cântat plin de voioşie colindele ,,Am plecat să colindăm’’, ,,O, ce veste minunată’’, ,,Cerul şi pământul’’, vestind naşterea lui Iisus Hristos.

Echipa care a participat cu programul de colinde a fost pregătită de Boloş Casian, Pop Lia, Tudor Elisabeta, Matei Anca şi Toth Claudia.

AnaMaria Roman

comentarii

de Horia Mărieș la 20 decembrie 2014 - 00:25

Foarte frumos gest.
Tot respectul pentru colindătorii din Marna Nouă, liceenii de la Colegiul Tehnic Iuliu și tinerii colindători de la Centrul „Sfânta Ana” din Carei.

Lasati un comentariu