O nouă şedinţă extraordinară. Propunere pentru secţie maghiară de învăţământ superior

• publicat la: 15 decembrie 2014
O nouă şedinţă extraordinară. Propunere pentru secţie maghiară de învăţământ superior

O nouă  şedinţă  extraordinară  de Consiliu Local este convocată  pentru data de 16 decembrie 2014,de la ora 13,00,la sediul nou al primăriei Carei. In luna decembrie a acestui an,au avut loc săptămânal  întruniri ale aleşilor locali. Pe masa consilierilor se vor afla marti două  propuneri pentru rectificări  ale bugetului local,scutiri de taxe si impozite dar si amplasarea unei plăci comemorative şi înfiinţarea unei secţii maghiare la Carei  pentru funcţionarea unei filiale ale Universităţii din Nyiregyhaza,  Institutul tehnologic şi de agronomie.

Ordinea de Zi:

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificarii Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al  Municipiului  Carei  pe anul   2014

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea  rectificarii Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al  Municipiului  Carei  pe anul 2014   al Centrului Cultural al Municipiului Carei

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea scutirii de la plata impozitelor şi taxelor locale datorate pe anul 2015, pentru imobilul situat în Carei, str.Horea nr.2, proprietatea Fundaţiei DOWN Carei

4. Proiect de hotărâre privind asigurarea folosinţei gratuite a spaţiilor de studiu pentru funcţionarea unei filiale ale Universităţii din Nyiregyhaza,  Institutul tehnologic şi de agronomie – în Carei

5. Proiect de hotărâre privind  aprobarea încheierii unui act adiţional la contractul de vânzare-cumpărare nr. 21373/16.12.2008  încheiat între Consiliul Local al municipiului Carei şi  S.C. I & T IMOBILE S.R.L. Carei

6. Proiect de hotărâre privind  aprobarea amplasării a unei plăci comemorative la intrarea principală a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu de către FDG Carei

 Menţionăm că nici până la această data,solicitarea  Asociaţiei Refugiaţilor români pentru amplasarea unei plăci comemorative în memoria celor 300 de familii de români expulzate în 1941  nu a  fost introdusă pe ordinea de zi a vreunei şedinţe de CL.

comentarii

de heni la 15 decembrie 2014 - 17:04

daca sotia nu a facut mare branza la concurszul pentru director ecenomic la primaria la carei atunci face sotul o sectie maghiara de facultate ca si asa doamna emese preda si la scoala la sotul si este obisnuita

de istvan la 15 decembrie 2014 - 17:28

gindele mai bine daca se ocupa ca elevii sa ia bacul ca se stie ca la agro nimeni nu ia bacul de ani de zile!!!!
nici pt liceu nu sunt destui copii dar atunci pt ce se face aceasta scoala ???/ca sa aduca aici nyregyhaza logistica si oameni sa pregateasca partium???/
smeker esti imibacsi si mare haver cu jeno la care nu vrei sa platesti datoriile si lasi pe el sa se rade lumea de el ca este un primar cu salarul taiat din cauza de datoreiile!!!!!

de secuiul la 16 decembrie 2014 - 07:54

FDG CAREI NU A FACUT NICI O CAMPAN IE PENTRIU KLAUS IOHANIS SI NICI UN AFIS NU AU VUT CU IOHANIS LA SEDIU SI ACUM IES IN FATA CU FDG??
DE CE NU ARATA LA NOI CA AU SEMNAT ADEZIUNE LA UDMR CA SA AJUNGA CONSILIERII LA ORAS??DIN CATIVA SVABII CAREIANII UDMR A PUS 4 CONSILIERI VENITI DE LA FDG CARE AU VOTAT CU KELEMEN HUNOR

de Horia Mărieș la 16 decembrie 2014 - 16:33

Recunosc, am și eu ca tot omul, foarte multe hibe. Una din ele este că nu sunt fan România TV. Cel puțin din două motive: unu, fiindca postul este al dubiosului Sebi Ghiță, doi, fiindcă îmi este total antipatică Sorina Matei pe care o suspectez de foarte mult băsism, de neobrăzare, de incompetență și de prostie cât cuprinde.

Trecând totuși peste toate aceste inconveniente, nu pot să nu remarc faptul că Silviu Mărăcine, un tip acid și îndeobște bine documentat (dovadă fiind faptul că, după știința mea, nici unul din baronii locali vizați de el până acum n-a avut curaj să-l acuze de calomnie) a început să-și îndrepte atenția, a început să se apropie pas cu pas și de afacerile fetide practicate de baștanii locali în județul Satu Mare. Iată o primă mostră:

ANCHETĂ SILVIU MĂNĂSTIRE. MAFIA DIN JURUL LUI GOVOR – Investigatii Satu Mare

https://www.facebook.com/video.php?v=861157053936032

Eu zic că mișcarea asta este spre bine.

Prea au profitat aleșii locali sătmăreni de faptul că se aflau departe (750-800 de km), ascunși de ochii lumii, departe de DNA, DiICOT, ANI și alte „organe” si prea și-au făcut de cap în ultimii 25 de ani. Doar că Silviu Mărăcine, DNA, ANI, DIICOT, etc. mai trebuie să facă un efort major.

Trebuie să ajungă neapărat și pe la UAT Primăria Municipiului Carei.

Le garantez eu că n-o să le pară rău fiindcă o să găsească o grămadă de mizerie pe acolo, ascunsă toată de ochii soacrei sub covor și sub govor.

de Horia Mărieș la 16 decembrie 2014 - 16:38

Mai sus eroarea a fost intenționată.

Dacă scriam corect Silviu Mănăstire, numele ar fi indicat poate un om blând, prietenos, inofensiv, așa cum este un călugăr dintr-o mănăstire.

În schimb, numele de Silviu „Mărăcine” sună mult mai dur, mai incisiv, mai periculos pentru baștanii sătmăreni.

de Horia Mărieș la 16 decembrie 2014 - 17:30

Mai este de aminitit un subiect destul de interesant pentru ziulica de azi:

” Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis marti 16 decembrie 2014 ca sunt constitutionale dispozitiile referitoare la incompatibilitatea alesilor locali cu functia de reprezentant in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local, anunta Agerpres. Dispozitiile atacate la Curte sunt cele in baza carora Agentia Nationala de Integritate i-a declarat incompatibili pe mai multi alesi locali.

CCR a respins cu majoritate de voturi exceptia ca neintemeiata.

In 9 decembrie, Curtea a amanat sa se pronunte in dosarele in care era ridicata aceasta exceptie, motivul fiind imposibilitatea constituirii completului de judecata.

In 4 noiembrie, CCR a decis repunerea pe rol, pentru 9 decembrie, a exceptiei ridicate de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, deoarece judecatorii au apreciat ca este nevoie de lamuriri suplimentare si de dosarul de la Curtea de Apel Constanta. Ulterior, Curtea a mai avut pe ordinea de zi dosare in care era ridicata aceeasi exceptie, acestea fiind amanate tot pentru aceeasi data.

Initial, exceptia ridicata de primarul comunei Tuzla a fost dezbatuta de CCR in 7 octombrie, insa a fost amanata pronuntarea pentru 4 noiembrie.

Exceptia ridicata se refera la neconstitutionalitatea art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.”

Știrea de mai sus trebuie citită în strânsă corelare cu:
…………………..
496/35/2013 Inaltă Curte de Casaţie și JustiţieSecţia de Contencios Administrativ şi FiscalRecurs 27.11.2014

Informații generale dosar.

Dată: 10.06.2014
Număr dosar: 496/35/2013
Instanță: Înalta Curte de Casaţie și Justiţie
Secţie: Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal
Stadiu: Recurs
Obiect: anulare act administrativ
Materie: Contencios administrativ și fiscal
Părți

Kovacs Eugen Recurent Reclamant
Agentia Nationala De Integritate Intimat Pârât

Informații generale

Dată:
10.06.2014
Număr dosar:
496/35/2013
Instanță:
Înalta Curte de Casaţie și Justiţie
Secţie:
Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal
Stadiu:
Recurs
Obiect:
anulare act administrativ
Materie:
Contencios administrativ și fiscal
Părți

Kovacs Eugen Recurent Reclamant
Agentia Nationala De Integritate Intimat Pârât

Căi atac

Dată declarare Parte declarantă Cale de atac
26.05.2014 Recurs

Flux dosar:
Număr dosar Instanță Stadiu Dată
496/35/2013 Înalta Curte de Casaţie și Justiţie Recurs 10.06.2014
496/35/2013 Curtea de Apel ORADEA Fond 30.12.2013

Legislaţie conexă
Codul de Procedură Civilă din 2010
Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004
Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001

Atenționare

Toate datele afișate sunt informații publice extrase din portalul instanțelor de judecată (portal.just.ro).
Întreaga răspundere pentru conținutul afișat aparține instanțelor de judecată care administrează datele și le fac publice prin intermediul Portalului.
…………
Corelând cele două chestii expuse mai sus. Dvs ce credeți?

Mai are primașul Eugen Kovacs Jeno vreo șansă să scape de incompatibilitatea de care este acuzat de ANI sau, așa cum a declarat într-un interviu, trebuie să-și bage picioarele în justiția romãnească și să se retragă definitiv la casa despre care se spune, se bãrfește prin urbe, că și-a construit-o în Debrecen? Nu de alta, dar acolo va putea cere și autonomie teritorială pentru familia lui și chiar are șanse mari să o și obțină.

de humoor la 17 decembrie 2014 - 11:28

Are umor…directoru asta…
Si cantina…..
Diplomele cum vor fi?veritable?adica adevarate?

Lasati un comentariu