Performanţă! Acţiuni abuzive în nici o lună de ministeriat

• publicat la: 17 decembrie 2014
Performanţă! Acţiuni abuzive în nici o lună de ministeriat

În nici o lună de exercitiu în funcţia de ministru al Culturii,Csilla Heghedus reuşeşte să bulverseze cultura mureşeană.

In data de 24 noiembrie,ministrul propus de UDMR la Cultura a depus jurământul în faţa presedintelui Traian Băsescu care afirma că fiind a doua nominalizare a UDMR trebuie să fie de acord..

„Cu propunerea pentru funcţia de ministru al Culturii nu pot avea obiecţii. Este a doua propunere, chiar dacă am văzut în spatiul public dezbateri cu privire la afacerea domniei sale, a familiei legată de bani europeni. Curtea Constituţională mă obligă să semnez decretul pentru a doua propunere pe care o face Guvernul. În această situaţie, responsabilitatea este integrală a celor care au făcut cea de a doua propunere, eu nu o pot respinge”, a spus atunci Traian Băsescu.

Potrivit Dan Tanasa,la data de 11 decembrie,fostul secretar de stat in Ministerul Culturii şi actual ministru,Csilla Hegedus,semnează un ordin aberant,prin care Nicolae Băciuț, direcorul Direcției de Cultură Mureș a fost detașat la Direcția de Cultură Olt în timp ce se afla în concediu medical.

Doamna ministru,pe timpul mandatului extreme de scurt, nu a fost interesată să se preocupe de starea precară a sitului de la Sarmisegetuza Regia- capitala Daciei preromane sau de   ” reparatiile”  deciziilor discriminatorii luate de predecesorul său,prin care  Literatura română a fost  nedreptăţită  sub conducerea UDMR la Ministerul Culturii prin neacordarea de  sprijin financiar unor proiecte de anvergură europeană şi naţională.

Doar face parte din aceiasi formaţiune etnică cu primarul Kovacs din municipiul Carei,cel care se opune amplasării de busturi ale personalităţilor româneşti pe raza oraşului si evită să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local solicitări ale Asociaţiei Refugiaţilor români din 1940.

Faţă  de preocuparile bine intentionate ale doamnei ministru,intelectualii mureşeni au luat atitudine si au întocmit un protest pe care l-au făcut public,conform Dan Tanasă.

Numai astfel de atitudini responsabile,care să semnaleze instantaneu toate derapajele de la democraţie ale liderilor formaţiunii etnice UDMR,pot readuce linişte şi viaţă socială lipsită de discriminări.

comentarii

de jijii la 18 decembrie 2014 - 21:24

si ce de banii a luat ptr firmele lui taticul din cluj si cum au semnal cu kkmenu toate fondurile catre ungurime din care ei luau partea leului!
csilluka le buktall

Lasati un comentariu