Poliţia ne informează…

• publicat la: 16 decembrie 2014
Poliţia ne informează…

În dimineața zilei de 15.12.2014, polițiștii  Biroului Rutier Carei,  l-au depistat în trafic pe numitul E.STEFAN de 63 ani, din. Târgu Mureș, care conducea pe Bulevardul 25 Octombrie din Carei un autoturism, având o concentrație acoolică de 0,51 mg/l in aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză fac cercetări sub aspectul  conducerii pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana care are in sânge o imbibatie alcoolica peste limita legala.

Tot la data de 15.12.2014, în jurul orei 1100, am fost sesizați prin Serviciul Apeluri de Urgență 112,  de către numitul M.Cristian de 41 ani din Apa, despre faptul că în timp ce se găsea la domiciliul numitului C.Vasile de 64 ani din Bixad, în calitate de îngrijitor la animale, pe fondul unor  neânțelegeri a fost lovit de mai multe ori de acesta.  Victima a fost transportată la Spitalul orașului Negrești Oaș fiind diagnosticat cu contuzie umăr drept . În cauză s-a întocmit dosar penal.

În dosarul privind tăierile ilegale de arbori de pe raza comunei Certeze, în cursul zilei de ieri  în urma judecării recursului declarat de către procurorul de caz, la Tribunalul Satu Mare, s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile, pana la 13.01.2015 pentru: C. Vasile-senior, C. Ana,  ambii din Certeze,  si H. Mircea Aurel din Negresti Oas, iar în sarcina celorlalți doi, respectiv C. Vasile – junior și M.Ioan  s-a menținut măsura arestului la domiciliu dispusa de prima instanță la data 09.12.2014.

La data de 15.12 2014, in jurul orei 1300, M.Zamfir  din Sărăuad în timp ce conducea autoturismul în Tășnad, nu a acordat prioritate de trecere, unei femei de 80 de ani din localitatea Tășnad, care în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată, acroșând-o cu oglinda din partea dreapta a autoturismului. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoar a acesteia, fiind transportată  la Spitalul orasenesc Tășnad.

Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată i-au fost recoltate si probe biologice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpa.

În cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 143 sancţiuni contravenţionale în valoare  de 13.950  lei.

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat  27  sancţiuni contravenţionale în valoare totală  de 8.400  lei.

Lasati un comentariu