Primăria Carei a acordat 997 ajutoare de încălzire în luna noiembrie

• publicat la: 9 decembrie 2014
Primăria Carei a acordat 997 ajutoare de încălzire în luna noiembrie

Serviciul de asistenţă socială   continuă  distribuirea și preluarea cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, lemne şi energie electrică.

Pentru luna noiembrie au fost acordate  pentru 452 de persoane avize favorabile la incălzirea cu lemne,în valoare de 17.587 lei. Un număr de 516 persoane au  primit ajutoare pentru incălzirea cu gaze naturale  iar 29 de solicitări au fost aprobate pentru incălzirea cu energie electrică.

Datele  ne-au fost puse la dispozitie de Monica Radu,sef Birou  Serviciu Asistenţă   socială din cadrul primăriei Carei, avaâd sediul nou pe strada Progresului,in clădirea fostei cazarme.

Continuă  preluarea cererilor de la careieni,până la data de 20 ale fiecărei luni,pentru perioada rămasă până la sfârşitul lunii martie.

Toate cererile  trebuie să fie  însoţite de acte doveditoare în ce priveşte componenţa familiei, dovada veniturilor realizate în luna anterioară depunerii cererii şi o factură de gaz sau energie electrică în funcţie de tipul de ajutor solicitat. Subvenţia se acordă persoanelor si familiilor care realizează venituri nete/ membru de familie de până la 615 lei.

 

Potrivit celor declarate de Monica Radu,sef serviciu, nu pot primi ajutoare de încălzire persoanele care deţin clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu, sau terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă (teren intravilan), care depăşesc 1.000 metri pătraţi în zona urbană şi 2.000 metri pătraţi în zona rurală.

Vor fi de asemenea eliminate de pe lista beneficiarilor de ajutoare şi persoanele care deţin autoturism/autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile, dar şi beneficiarii care deţin utilaje agricole sau utilaje pentru prelucrarea lemnului.

În ce priveşte ajutoarele alimentare de la UE,acestea vor sosi abia după data de 15 decembrie 2014,fiind pentru prima dată când sosesc aşa de târziu. Listele după care vor fi distribuite vor fi puse la dispoziţie de către Prefectură. Pentru acest an,se preconizează un număr de peste 5.100 beneficiari careieni ai ajutoarelor alimentare.

Daniela Ciută

comentarii

de Eugen la 9 decembrie 2014 - 17:47

Daca s-ar publica lista,am avea o surpriza mare!!

de chira la 10 decembrie 2014 - 08:16

si cum ramane cu cupoanele de alimente date inainte de campanie???
bine ca nu le dau la biserica in seara de craciun

Lasati un comentariu