Program de Crăciun la Carei

• publicat la: 17 decembrie 2014
Program de Crăciun la Carei
Miercuri, 17 decembrie 2014, începând cu ora 16, în centrul municipiului Carei a avut loc un eveniment inedit. Circa 300 de copiii au fost prezenți în amfiteatrul din fața magazinului Oțelul, unde elevii pregătiți de Raluca Păvăluc au prezentat câteva dansuri de Crăciun, în costume inedite.
Copii de la 3 la 15 ani au dansat în fața unui public numeros. După acest moment artistic au fost prezenți elevi de la Grupurile  Școlare Simion Bărnuțiu și Iuliu Maniu, pregătiți de prof. Valentin Șorian, care au prezentat un program specific Sărbătorilor de iarnă.
.
.
.
.
În jurul orei 17.30 a sosit și Moșul, care a fost primit cu entuziasm de copiii prezenți. Aceștia au recitat poezii, au colindat, fiind recompensați de Moșul cu dulciuri.
.
.
După toate acestea, cei prezenți s-au fotografiat cu moșul în fața ansamblului montat în cinstea Nașterii Domnului de către Direcția de Cultură Carei.
 Festivalul Magia Crăciunului, ediția a opta, continuă la Carei cu o serie de evenimente culturale pentru toate gusturile.

    

JOI, 18 decembrie 2014, ora 18.00, Centrul Cultural Carei, Sala Deák Endre
Crăciun de poveste” – Spectacol de muzică ușoară, dans și poezie organizat de Centrul Cultural și Direcția de Cultură Carei. Protagoniști: elevi ai cercurilor de muzică ușoară, dans și teatru amator. Coordonatori: Szűcs József, Raluca Păvăluc și Adrian Ștefănuți.
VINERI, 19 decembrie 2014, ora 18.00, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor
Concert de colinde românești – Ansamblul Ceatăra și invitații- conducător muzical: prof. Adrian Pașca

SÂMBĂTĂ, 20 decembrie 2014
ora 16.00, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor
Concert coral în limba maghiară susținut de corurile: corul de copii Gingalló, Harmónia, Pro Ecclesia al Bisericii Reformate și corul cameral Canticum Novum, conducători muzicali Fazakas Erika și Lőrincz Szilveszter

ora 18.00, Castelul Károlyi, Sala de Simpozioane
Festivitate de Crăciun organizată de Asociația Werdnig Hoffmann din Carei, în cadrul căreia se vor prezenta activitățile din timpul anului ale asociației, urmată de un recital de colinde
ora 18.00, Centrul Cultural Carei, Sala Deák Endre
„Song 4 X-Mas” – ediția a XI-a, Concert de muzică ușoară susținut de elevi ai cercului de muzică ușoară din cadrul Centrului Cultural. Conducător muzical: prof. Szűcs József

DUMINICĂ, 21 decembrie 2014
ora 16.00, Castelul Károlyi, Sala de Simpozioane
Festival de Datini și Obiceiuri de Craciun organizat de Asociațiunea culturală Astra, Despărțământul Carei, ediția I

ora 18.00, Centrul Cultural Carei, Sala Deák Endre
„Colind de Crăciun” piesă de teatru, adaptare după nuvela lui Charles Dickens, interpretată de cercul de teatru amator, secția maghiară, din cadrul Centrului Cultural. Regia și adaptarea: Szolomájer Tímea.
LUNI, 22 decembrie 2014, ora 18.00, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor
Concert coral susținut de corul Bunavestire al Catedralei Greco-Catolice Sf. Nicolae din Oradea

Lasati un comentariu