Alimentele de la UE pentru 24,5 % dintre careieni

• publicat la: 18 decembrie 2014
Alimentele de la UE pentru 24,5 % dintre careieni

Câteva sute de careieni s-au adunat în această dimineaţă la  sediul fostei case de copii, de pe strada Vasile Lucaciu, nr.15, punctul de distribuire a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Fiecare a plecat acasă cu câte un pachet de 13,5  kilograme. In municipiul Carei ,  5.816 de persoane figurează pe listele celor indreptăţiti să primească ajutoare,adică 24,5% din totalul populaţiei.      

De miercuri, 17 decembrie 2014 a început distribuirea produselor pentru familiile defavorizate, la sediul fostei case de copii, pe str.Vasile Lucaciu, nr.15.

Programul de distribuire este între orele: miercuri-joi 9-15, (încă nu  se ştie exact dacă vineri se vor distribui, deoarece se mai aşteaptă 1 tir cu produse- au trimis deocamdată doar 20% din produse). De săptămâna viitoare, persoanele îndreptăţite vor veni în zilele  de luni şi marţi, între orele 9 şi 15.

Datele  ne-au fost puse la dispoziţie de Monica Radu, şef Birou  Serviciu Asistenţă   socială din cadrul primăriei Carei, având sediul nou pe strada Progresului, în clădirea fostei cazarme.

Ca să primească ajutoarele, beneficiarii trebuie să prezinte cuponul primit si un act de identitate şi certificatul de naştere, în cazul minorilor. La acestea se adaugă şi cartea de identitate a celui care ridică alimentele.

Potrivit reglementărilor Uniunii Europene, o cutie cu ajutoare conţine 13,5 kilograme de alimente.

Între acestea se găsesc produse alimentare ca făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, conserve din carne de vită în suc propriu, conserve cu pateu de ficat. Livrarea acestora se va face în două cutii de carton cu conținut identic.

Câte două astfel de cutii sunt acordate celor care beneficiază de ajutor. Din categoria acestora fac parte familiile şi persoanele singure care primesc ajutor social, cei care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, dar şi şomerii, indiferent că sunt sau nu indemnizaţi sau nu.

Alimente mai primesc pensionarii care au venituri sub 400 lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii. invalizi, veterani şi văduve de război, persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961, cu modificările şi completările ulterioare, persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, persoanele persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, persoanele care primesc indemnizaţie pentru activitatea de liber-profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România, republicată, pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică. Toţi primesc cutiile cu alimente o singură dată pe an.

comentarii

de Horia Mărieș la 18 decembrie 2014 - 17:45

E extrem de lăidabilă acțiunea Uniunii Europene.

Singurul lucru foarte trist care răzbate și se poate deduce din treaba asta este că (cel puțin) 25% din cetățenii Careiului trăiesc din venituri ce-i situeaza sub așa numitul „prag de sărăcie”, dacă sunt indreptățiți (oficial) să primească ajutoare în alimente.

Dar oare ingrijorează acest aspect pe cineva? Cum mai rămâne cu bunăstarea sătmărenilor și careienilor atât de mult trâmbițată de politicienii locali? De exemplu, îi interesează cumva acest aspect pe vre-unul dintre baștanii postdecembriști născuți din neant cum ar fi Govor, Kovács Jenö, Silaghi, etc. si nevesticile lor? Parcă ăstia ne povestesc mereu că in județ este un adevarat boom economic, că afacerile meg strună, că șomajul a fost eradicat aproape complet (prin emigrare masivă), că umblă cãinii maidanezi numai cu covrigi în coadă, etc.

Așa o fi, o fi toate roze prin zona sătmarului, dar probabil doar pentru ei, pentru progeniturile și pentru neamurile lor.

Ca de exemplu:

https://www.facebook.com/624847947566945/photos/a.627280057323734.1073741828.624847947566945/861877143864023/?type=1&comment_id=861921210526283&reply_comment_id=862201523831585&offset=0&total_comments=15&notif_t=photo_reply

de erna la 18 decembrie 2014 - 19:40

da de nutica nu iti mai place horica????
sau daca sunteti neamuri e tabuuuu….
ne uitam la altii in cur.te de parca la carai nu avem ale noastre….

de Horia Mărieș la 18 decembrie 2014 - 21:16

@Ernö, zis uneori, dupa schimbarea de sex și ‘erna’.

De care Nuțica vorbești? De Elena Udrea?
Ba îmi mai place, chiar dacă va face în curãnd pãrnaie împreună cu al ei Cocoș, fiindcă ce lui Băse îi place, tuturor le place.
Ce este bun pentru Băse, este bun pentru toată lumea.
E „bună, bună de tot”, așa suna lozinca ei electorală. Remember?

Alte neamuri Nuțici nu recunoasc. Poate fi doar o simplă coincidență de nume. Se mai întãmplă.
În fond, nici nu poti ști cãte sute de mii de nume Kovács, ca al celui ce te plăteștw pe matale, sunt în această lume?

Pe de altã parte, care ar fi treaba, care ar fi problema ta, istețule, dacă aș fi neam cu o Nuțică?
Este majoră, face ce vrea, se distrează cum și cu cine vrea.
Bre, nene, ăla cu IQ mai mic ca media, poate nu știai că: „Prietenii ți-i alegi, rudele ți le dă Dumnezeu.”
Iar dacă ți le-a dat, defilezi cu ele, nu te dezici de ele, ca doar nu ești lipsit de caracter. C’est la vie.

de erna la 18 decembrie 2014 - 21:21

bine stii sa le intorci miticule..
da nu tine ca stim ca protejata ta este nutica lui vicele….
ai inceput sa ai tacticile de la tulipani adica sa vorbesti mult pe langa subiect si sa nu dai raspunsul….

de Horia Mărieș la 18 decembrie 2014 - 21:54

@erna

Da bisexualule. Dânsa este proejata mea. Și cea a vicelui. E in regulă acum?
Mai ai si alte intrebări intelectuale, profesore don Tiberio?

de erna la 19 decembrie 2014 - 08:14

ce cotizeaza protejata ca sa pui numai poze cu altele si pe ea sa o faci uitata???
sau vicele te ameninta.. si nu e frumos sa nu asculti de el ca ramai si fara terenuri apoi….

de Horia Mărieș la 19 decembrie 2014 - 10:57

@erno

Fratele meu alb,

Chiar nu șțiu despre ce cotizații vorbești. Poți fi te rog ceva mai explicit, ceva mai clar?

Nu, vicele nu mă amenință așa cum de altfel nu mă amenință nimeni altcineva. Nici n-aș permite nimănui așa ceva. Sunt și mă simt un om liber. Cu vicele sau cu primașul nu ne-am văzut niciodată, nu ne-am privit niciodată ochi în ochi, așa că deocamdată n-avem absolut nimic de împărțit, nici terenuri și nimic altceva. Ei fac parte dimtr-o,cu totul altă echipă, dintr-o altă lume, nu din lumea mea. Nu ascult de nimeni, nu mă tem de nimeni așa cum nici nu mă tem că o să rămân fără terenurile de care pomenești și care mi se cuvin. E treaba justiției, nu a mea, a dumitale sau a altcuiva.
Nu crezi mătăluță că așa ar fi normal?

de erna la 19 decembrie 2014 - 12:21

da de nutika de ce nu postezi mataluta nimic????
si ea sta pe facebuk cu nurii la vedere….nu place la tine fatuca???sau nu e voie sa spui nimic despre ea????

de Horia Mărieș la 19 decembrie 2014 - 13:38

@Ernö sau Ernika,

Băi bulibașă,

Am postat o poză care a apărut pe un site numit Învestigații sătmărene sau cam așa ceva. De acest lucru puteai să-ți dai seama și matale, chiar dacă ai un coeficient IQ extrem de scăzut. Am postat o poză cu două fufe sătmărene, care mi-au făcut impresia că arată ca niște parașute. Am fost lămurit abia mai târziu cine sunt de fapt actritele. Îmi pare sincer rău că m-am înșelat și că le-am făcut parașute. Trebuia să le fac parapante, era mult mai potrivit și mult mai a academic dacă le spuneam așa.. Îmi cer mii de scuze că ți-am jignit sentimentele patriotice locale, îți doresc să le admiri de la distanță în continuare și chiar să-ți comanzi un poster cât peretele tău de la dormitor și să ai impresia că dormi cu ele. Succesuri! Te sărut pe suflet.

De alte postări cu doamne nu mă ocup pe aici la comentariile de la BdeC, indiferent cine ar fi ele. Dumneata poți însă posta poze cu orice cadâne vrei, de pe oriunde vrei, poți admira orice nuri vrei. Trăim într-o free country, ai dreptul deplin, garantat de constituție să admiri exact ce nuri dorești matale. Csak vigyáz, ne csömöljél meg tölük.

Pe de altă parte, mai știi ceva? Acest dialog tinde să se transforme intr-unul al surzilor și al orbilor. Nu este nimic interesant în el, atât timp cât încerci mereu să má ataci, sá te legi de mine, să aduci vorba despre mine. Eu n-am prwctic cui să răspund, fiindcă dialoghez cu un anonim lăș care se ascunde în spatele unui alias și are curaj să facă doar arunci pe deșteptul.

În consecință, eu „o să cedez nervos” acum și o să te las să dialoghezi de unul singur. Persoana mea nu este de loc interesantă în peisajul careian și nu merită a fi pomenită. Nu sunt o vedetă locală avută în atenția ANI, DNA, DIICOT, Parchet și Poliție așa cum este prietenul, finanțatorul și protectorul matale, primașul. Ăla da personaj local important și de care merită să vorbești!

Pe această temă, a primașului și ale matrapazlãcurilor sale, putem sta oricãnd la o palavră pe cinste.

Îti stau oricând la dispoziție. Atât timp pãnă când respectivul va dispărea total din peisaj, pãnă când nu va mai infecta aerul pe care-l respiri matale și ceilalți careieni. Tetszik érteni? Na sziá és a viszont nem halásra.

de erna la 19 decembrie 2014 - 14:19

..Persoana mea nu este de loc interesantă în peisajul careian’ spui …adica matalute lucrezi numai cu fufe din satmarul de elita si nu bagi in seama domnitele ca nuti ca aveti acelasi nume de familie…si ceva interese????

de Horia Mărieș la 19 decembrie 2014 - 14:27

@erna

Ba pe-a măti!

de emil la 19 decembrie 2014 - 16:06

Care e dictatura aia instaurată la 6 martie 1945? O fi dictatura regelui Mihai? Inepția asta cu dictatura din 1945 o mai poate repara cineva, chiar de ar fi să schimbe niște texte de lege? Cei care susțin aberația dictaturii din 1945 au niște interese: să recupereze bunurile organizației hitleriste „Grupul Etnic German” și să anuleze modificările cărților funciare din Ardealul ocupat de unguri pe care le-a dispus Petru Groza în martie 1945, imediat după reintroducerea administrației românești. Altfel spus, ceea ce a făcut guvernul Groza, adică revenirea la situația proprietăților de dinainte de dictatul de la Viena, ar trebui anulat, iar în cărțile funciare din Ardealul ocupat de unguri în 1940, să redevină proprietari funciari grofii reîmproprietăriți de horthy după septembrie 1940. Bravos legiuitori români, uite așa desființați reforma agrară din 1921! Atunci de ce nu restituiți Ungariei teritoriul unit cu România în 1918, ca să știm o treabă!

de erna la 19 decembrie 2014 - 20:53

deci bine am nimerit cu nutica horicule….

de Horia Mărieș la 19 decembrie 2014 - 21:41

@erna

La fix. Felicitări. Ai mai mult creier decãt o râmă. Ai dovedit-o din plin.

Lasati un comentariu