Trafic de influenţă la Carei:Capelă mortuară contra voturi,episodul 2: „Capelă fac dacă cer consilierii PSD…”

• publicat la: 4 decembrie 2014
Trafic de influenţă la Carei:Capelă mortuară contra voturi,episodul 2: „Capelă fac dacă cer consilierii PSD…”

Satul Ianculeşti,un sat de moti aşezati în Câmpia Careiului încă din 1922, face parte din UAT Carei. Toţi cei care au avut ocazia să îl viziteze cu diferite ocazii,au fost plăcut surprinşi de frumuseţea locurilor dar mai ales de oamenii gospodari care au ştiut să îl îngrijească chiar dacă nu au fost sprijiniţi deloc de administraţia careieană de care aparţin.

Unul dintre  cei mai de seamă oaspeţi pe care i-a avut Ianculeştiul a fost  Principele Nicolae al României, care aflat in vizită prin judeţul Satu Mare, a poposit şi în comunitatea de moţi la invitaţia delegatului sătesc.

Alteţa Sa Regală a fost  impresionată  de primirea călduroasă de care a avut parte la Ianculeşti şi nu s-a sfiit să se închine la icoanele din biserica satului,spre marea bucurie a preotului şi a localnicilor care au perceput gestul ca semn de respect.

Dialogul Principelui Nicolae cu  bătrânii satului care îi povesteau întâmplări trăite în perioada refugiului forţat al lor din urma Dictatului de la Viena şi mulţumirile transmise regelui Mihai pentru ajutorul acordat în gara de la Oradea,a fost unul firesc, de parcă s-ar fi cunsocut de când lumea.

La evenimentul din 8 aprilie au participat si români din satele vecine,din Lucăceni şi Marna dar şi din Carei.Etnologul Răzvan Roşu,fiu al satului Marna a impresionat atunci prin momentele artistice tradiţionale, cântece şi doine ce nu pot fi întâlnite decât în vatra satului,la adunările săteşti puţin promovate în ziua de azi.

Ecoul vizitei regale  mai persistă şi azi în inimile sătenilor şi le mai alină  necazurile cotidiene pricinuite de prigoana la care sunt supuşi şi în anul de graţie 2014 de către o administraţie UDMR instalată vremelnic la conducerea municipiului Carei.

Un sat  neracordat la  reţeaua de apă şi canalizare,fără drumuri şi cu trotuare făcute de săteni, fără post de ajutor sanitar sau pentru cazuri de urgenţă, un sat  cu clădire de Cămin Cultural lăsată intenţionat în paragină la fel ca şi clădirea şcolii, fără acces la mijloc de transport către oraş şi fără acces gratuit la lacul satului preluat de administraţia oraşului, un sat  în care localnicii plătesc impozit pentru o păşune pe care s-a construit  o parcare  şi o fundaţie de clădire,un sat în care localnicii au plătit zeci de milioane lei vechi de familie pentru introducerea gazului deşi aceasta a fost finanţată de CJ,este terorizat de ambiţiile şi orgoliile nemăsurate ale unui primar preşedinte al UDMR Carei.

În campania electorală recent încheiată,acesta nu s-a dat în lături de a convoca Consiliul Parohial din Ianculeşti pentru a condiţiona construirea Capelei Mortuare aprobate în şedinţa de CL din data de 30 mai 2013( de la care a fugit pe uşa din dos când a văzut că peste 70 de ianculeşteni participă la şedinţă) de voturile pentru candidatul Ponta la alegerile prezidenţiale.

Ameninţările acestuia la adresa preotului,a  delegatului sătesc,a consilierilor din opoziţie şi a Buletin de Carei vor rămâne  încrustate în pereţii bisericii ca un  sacrilegiu comis de cel care ar trebui să fie un primar al întregii comunităţi, indiferent de etnie sau de simpatiile acestuia.

Interpelarea consilierului Ilie Ciută de la sedinţa CL de ieri,3 decembrie 2014,a încercat să ajungă la sufletul împietrit al primarului care a promis acordarea de sprijin pentru construirea capelei  în aschimbul voturilor către Ponta.

„A trecut mai mult de 1 an de când aţi aprobat construirea unei capele mortuare în Ianculeşti în varianta mai costitsitoare ce-i drept,numai pentru că nu venea de la mine dar aţi aprobat. Acum,că Ponta a obţinut mai multe voturi în Ianculeşti,dacă tot aţi spus că faceţi capelă daca el câştigă acolo,sper să vă ţineţi de cuvânt…”

Fără  să stea pe gânduri,primarul Kovacs a şi dat replica consilierului Ciută:

„Capelă fac dacă cer consilierii PSD!”

Neîmpăcat nici acum cu rezultatul alegerilor prezindeţiale, pentru care nu a precupeţit nici un efort şi nici banii dela bugetul local pentru susţinerea candidatului favorit, primarul Kovacs  persistă în ambiţile sale personale şi introduce politica în luarea deciziei de construirea unei CAPELE MORTUARE de strictă necesitate, capelă de care toate satele înconjurătoare beneficiază  datorită bunei gospodăriri asigurate de primarii acelor comunităţi.

Pentru fapte similare, mai mulţi demnitari sunt anchetaţi de organele abilitate a veghea la respectarea legilor acestui stat de drept.

Dacă pe tot parcursul şedinţei de consiliu cei doi consilieri PSD au fost doar spectatori cuminţi, în problema capelei, consilierul Ionuţ Oneţ, preşedintele PSD Carei, care a participat la manifestările dedicate Zilei Naţionale fără  cocardă tricoloră, a devenit vocal şi agitat, proliferând asemenea primarului tot felul de invective la adresa consilierului Ciută, în mod curios însă, utilizând  expresii identice cu cele scrise negru pe alb de finul primarului în ziarul abonat la banii publici ai primăriei Carei.

Obiectivul CAPELĂ MORTUARĂ Ianculeşti a devenit la primăria Carei obiect de troc  pentru primarul Kovacs.

 redactia

 

comentarii

de Tiberiu Vanca la 4 decembrie 2014 - 14:16

Primarul Eugen Kovács a devenit imun la sugestii şi la dojana, prin presă. A dobândit conştiinţa că este invulnerabil în derapajele sale pe care le continuă cu cinism. Sfidează etnicii români. A devnit sadic. Nu deschide calea amplasării de monumente cu vocaţie istorică românească, Îi face o mare bucurie să-i vadă pe români plimbându-se cu statuile pe braţe. Induce prin actele sale de administraţie voia unor prepuşi ai etniei maghiare, străini de oraş, ne referim la pretinşii descendenţi ai familiei Karoly, pretinzând că în mandatul său trebuie să-i consulte şi să le urmeze voia. Cu alte cuvinte şi-a aliat la actele de decizie administrativă persoane cu rezidenţă fie în străinătate fie prin cine ştie ce colţuri ale României. De ultimă oră are o răfuială cu monumentul lui Simion Bărnuţiu pe care vrea să-l strămute din amplasamentul pe care-l are susținând că trebuie să opereze această mişcare întru aducerea la îndeplinire a voinței episcopului romano-catolic, iar acest fapt se produce după vandalizarea monumentului lui Avram Iancu. Se pare că a devenit un Csibi Barna acoperit de un mandat administrativ. Nu își asumă obligaţia purtării eșarfei tricolor.
I-a atacat pe Ianculeşteni în faţa lui Dumnezeu (în Biserică) promiţându-le că va pune în valoare hotărârea adoptată de către Consiliu cu un an în urmă, dacă comunitatea de acolo îl votează pe Ponta. Ianculeştenii au votat cum a condiţionat primarul. Acum uită ce a promis şi peste toate nu este dispus să i se amintească de promisiunea făcută numai dacă discuţia se avansează de un PSD-ist.
Oameni buni! Aţi fost în faţa televizoarelor şi aţi văzut în mod nemijlocit că un preşedinte de Consiliu Judeţean a fost arestat „şi pentru că” a condiţionat alocarea de fonduri de voturile direcţionate spre un anumit candidat. Dacă acela a fost arestat numai, pentru faptul imoral că a scos pe gură o astfel de condiţionare, la noi la Ianculeşti, comunitatea nu numai că a luat act de promisiune, ci chiar a votat. În cazul Ianculeşti nu este numai un abuz cât este şi o murdară înşelăciune. De ce există oare, Buni Careieni, justiţie? De ce nu uzaţi de instituțiile sale, că dacă aţi face-o lucrurile s-ar îndrepta tranşant. Cum am spus datul la ziar nu-l mai supără pe Jeno Bacsi! Iar cu privire la el nu aveți doar înșelăciunea şi abuzul de la Ianculeşti cât aveți materiale să umpleți nu una ci mai multe plângeri penale. Înterveniţi la Procuratura Judeţeană pentru că după cum am luat act cu alte ocazii, procuroriţa careiană nu prea are timp, că i se arde rântașul. Cam așa ceva spunea un careian care nu mai putea de câtă povară este pe biata fiinţă, procuror. Jeno este atât de cinic încât durează cu bucurie toate criticile prin presă. Nu-i mai daţi ocazia să fie fericit, treceți odată la măsuri tranşante!

de ianculestean la 4 decembrie 2014 - 16:05

si popa din ianculesti merita toti banii…
e mai vinovat decit primaru…asta la vista…

de motii la 4 decembrie 2014 - 16:43

mai lasane lorant neianculestean cu textele tale rasuflate ca si asa nu capeti de la noi de baut…..

de Marian la 4 decembrie 2014 - 21:01

Eu consider ca „ianculestean” este fiul satului pesedist. Destul de prost, destul de rautacios ca sa se lege de preotul satului. Dar stiti de ce. Va lumineaza Marian acuma… Astea sunt metodele pesedist-jegoase de al aduce pe fratesu’ din Cean. Na ala a mai fi un meci adevarat.

Lasati un comentariu