Un nou șef al Statului Major, numit de Iohannis

• publicat la: 29 decembrie 2014
Un nou șef al Statului Major, numit de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a numit, luni, noul şef al Statului Major General.

Iohannis a semnat luni decretul privind numirea generalului-locotenent cu trei stele Ciucă Nicolae-Ionel în funcția de șef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială. Ciucă era din luna octombrie locţiitorul şefului Statului Major General. Anterior, acesta a deținut funcția de şef al Statului Major al Forţelor Terestre.

Nicolae-Ionel Ciucă face parte din grupul generalilor „deșertului”. El a fost comandantul primului batalion dislocat în Afganistan, în vara anului 2002, Batalionul Scorpionii Roșii.

Numirea a fost făcută de Klaus Iohannis în contextul în care mandatul de patru ani al actualului şef al Statului Major, generalul Ştefan Dănilă, se încheie pe data de 1 ianuarie. Ceremonialul de predare-primire a funcţiei de şef al SMG va avea loc în data de 5 ianuarie.

Potrivit legii, şeful Statului Major General este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din Armată și este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an.

În funcţia de şef al Statului Major General poate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Domnule Presedinte al tuturor romanilor,Iohannis Klaus, venirea dumneavoastra la conducerea tarii,este o lucratura divina,deci daca aveti frica de Dumnezeu,fie-va mila de toti batranii defavorizati,necajiti,bolnavi,abandonati la 29 decembrie 2014 - 13:23

Nu avem cuvinte de a multumi Bunului Dumnezeu ca NE-A TRIMIS PE OMUL CU CEA MAI MARE VIBRATIE SUFLETEASCA,INALTA CALITATE UMANA,DEOSEBITA EDUCATIE,CIVILIZATIE,CULTURA,arta,muzica si profesionalist rar intalnit,ferice de mama care l-a purtat in burta si de parintii care l-au crescut -domnul IOHANNIS KLAUS – aceasta inalta functie in fruntea ROMANILOr, este o lucrare duhovniceasca,divina.Daca muream imi parea foarte rau,nu degeaba am asteptat 77 de ani traiti in – razboi,foamete,seceta,tifos,cote – impozite,trai auster de la nastere si pana la inscaunarea dumneavoastra ca Presedinte al tuturor romanilor.Bine ca am nadajduit spre ceva mnai frumos,ca nu mi-a murit speranta.Domnule presedinte,am doi baieti,aunul in America,dar bolnav,al doilea are d7 de ani,este profesor de fizica,calculatoare,chitarist,are cursuri de un an de bucatar,in prezent este la munca de jos in Regatul Unit – Europa,rugamintea mea de mama, aduceti profesorii de fizica in tara,este umilit.Cand a dat admiterea la Fizica cuantica-zi-Iasi au fost l5 pe un loc,a reusit printre primii,a termin at cu 9,2o,in timpul domnului Basescu,a fost nevoit sa emigreze din cauza ca fizica a ramas de ras,batjocura,ocara.DVS santeti al doilea EINSTEIN ALBERT(FIIZICIAN GERMAN }-TEORIA RELATIIVITATII-MISCAREA CORPURILOR {e = mc|2.Cer,va rog in ghenunchi, dati Cezarului ce-i na Cezarului.Sant vaduva de 3o de ani,sotul meu a fost cu doua fgacultati,pe fiul meu cu greu l-am purtat la trei facultati,iar in prezent lucreaza in Danemarca si da si doctoratul inFizica.Ajutati-l sa aiba un servici dupa pregatirea lui.Rog iertare daca sant indrazneata.Am o pensie de mizerie dupa 38 ani munca zi-lumina.Faceti dreptate in aceasta Sfanta Tara.Dumnezeu sa va deie Putere de Munca.La multi ani,feriiciti cu deplina sanatate. V I O

Lasati un comentariu