4 premii pentru careieni la concursul județean ”Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu …”

• publicat la: 14 ianuarie 2015
4 premii pentru careieni la concursul județean ”Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu …”

 

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare  a organizat  a II-a ediție a Concursului județean de recitare și interpretare “Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu …”,miercuri, 14 ianuarie 2015, începând cu ora 14.00, la Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu Mare. Concursul s-a  adresat   elevilor de liceu care au trecut de preselectia organizata de ISJ Satu Mare.

Concursul a fost structurat pe două secţiuni, cea de “ipostaze lirice”  şi cea de   “ipostaze muzicale”, având loc şi momente artistice ale elevilor Liceului de Arte Aurel Popp.  În total au concurat 23 de elevi de la mai multe şcoli din judeţ.

Elevii Liceului Teoretic din Carei şi-au demonstrat şi de  această dată talentul şi sensibilitatea în abordarea creaţiei  eminesciene, reuşind să impresioneze juriul care i-a răsplătit cu  premii pe masura.

Marele  Premiu a fost adjudecat de careianul  Sergiu  Fogaş, clasa a XII-a, care a sensibilizat  audienţa prin  interpretarea poeziei „Renunţare”. Sergiu deţine şi premiul Recitatio de la un alt concurs judeţean unde careienii sunt detinători ai marelui premiu din 2010 încoace.

La secţiunea „Ipostaze lirice” Roxana Mihaly a obţinut  Premiul al III-lea pentru interpretarea poeziei „Doină”. Şi elevii participanţi la secţiunea
„Ipostaze muzicale” s-au evidenţiat prin prestaţia lor, juriul  acordând Premiul al II-lea Larisei Latiş, pentru interpretare melodiei  pe versurile poeziei „Atât de dulce”.

Premiul I  a revenit grupului format din  Putovits Abel, Vitez Iulia şi Nagy Anita, care au antrenat întreg  publicul prin ritmurile compuse pentru versurile din „Dorinţă”.

Juriul a fost alcatuit  din actorul Stelian Roşian, directorul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Lacrima Istrăuan, inspectorul şcolar pentru arte, Oltea Săveanu, inspectorul de limba română din Maramureş, Valentina Todoran.  Preşedinte a fost  conf. univ.dr. Mircea Fărcaş, de la Centrul universitar Nord Baia Mare.

An de an,elevii Liceului Teoretic revin de la concursurile de recitări cu premii  importante  care atestă valoarea cadrelor didactice ce se ocupă de instruirea lor si care  si-au adus contributia la clasarea pe loc fruntas a acestei institutii de invăţământ în clasamentul liceelor judetene.
Felicitări elevilor şi cadrelor didactice Alina Iacobuţ, Dana Pop,Rodica Pop, Vlad Paşca şi Liliana Sorian care s-au împlicat în  pregătirea lor !

redacţia

comentarii

de georgi la 15 ianuarie 2015 - 07:41

felicitari!!!!

Lasati un comentariu