400 de careieni solicită daune de la Electrica prin intermediul Primăriei. S-a prelungit termenul de depunere

• publicat la: 23 ianuarie 2015
400 de careieni solicită daune  de la Electrica prin intermediul Primăriei. S-a prelungit termenul de depunere

S-a prelungit termenul de depunere a solicitărilor pentru daune morale si materiale către SC Electrica Sa din partea locuitorilor afectati de pana prelungită de curent de la sfârsitul si începutul acestui an.

Formularele au fost trimise către cetăţenii afectaţi, în baza unei liste întocmită de Serviciul Tehnic din primăria Carei, societatea responsabilă cu furnizarea energiei electrice neoferind situaţia clară a străzilor afectate.

Potrivit celor declarate de reprezentanţi ai primăriei careiene, până la acestă dată, un număr de 400 de careieni au depus formulare completate pentru a se demara acţiuni de  chemare în instanţă a furnizorului de energie electrică.

Un alt grup de careieni au depus formulare de solicitare de daune  la cabinetele particulare de avocatură din oraş,astfel că numărul celor hotărâţi să  meargă în instanţă pentru recuperarea pagubelor în urma  coşmarului  trăit pe parcursul celor 3 zile de disconfort, sporeşte de la zi la zi.

În municipul Carei, după desele căderi de tensiune din ultimele zile ale anului 2014, în data de 31 decembrie 2014 a avut loc o pană masivă de curent care a afectat mai mult de jumătate dintre   localnici. După intervenţia echipelor de la societatea de furnizare a electricităţii care au solicitat ajutorul colegilor lor   din judeţele Bihor şi Maramureş, careienii au beneficiat de curent în seara zilei de 2 ianuarie 2015.

Marţi,6 ianuarie 2015, la initiativa consilierului liberal Ilie Ciută,primarul Kovacs a convocat prima şedinţă de consiliu din Noul An, pentru a discuta măsurile ce se impun pe viitor legate de modernizarea reţelei de curent electric şi mai ales modalităţile de a acţiona în instanţă  societatea Electrica   pentru recuperarea pagubelor,a daunelor produse  careienilor .

Cei care nu au primit nici până la acestă dată formularele tipizate, le pot solicita de la Primăria Carei, de la sediul aflat pe Calea 1 Decembrie 1918.

redacţia

 

comentarii

de attila la 23 ianuarie 2015 - 10:13

DACA MAERGI LA STRADA NOUA SA VORBESTI CU CEI DE LA ELECTRIKA ASA VORBESC CU TINE DE PARCA AR FI UN SCLAV SI NU UN OM CARE PLATESTE PENTRU CA EI SA AIBA UN SALAR

de strada tabacarilor la 23 ianuarie 2015 - 12:41

sa venit sa vedeti in ce conditii stam si mai si vine cineva sa ne spuna ca nu are rost sa depunem formularul la primarie ca si asa nu va fi nimica din el,..dar atunci daca nu se face primaria ca n ajuta noi de ce trebuie sa mai platim darile la oras ???!!!

de gheorghe la 24 ianuarie 2015 - 17:17

acuma imi pare bine ca nu au avut curent cei care nu au sange in vena sa depuna formular pentru despagubire sa mai aiba astfel de evenimente isi merita soarta

de diana la 25 ianuarie 2015 - 19:07

Daca primaria dadea autorizatie ptr spargerea soselei dupa multele intreruperi de curent din vara nu se intampla asa ceva de sarbatori …la fel si acum sunt strazi unde primaria nu da autorizatie de spargere a soselelor la toata interventia facuta pana acum a intervenit Bucurestiul Deci primarul e interesat de obiectivele turistice Maghiare a fost 25 octombrie ati vazut ceva din festivitate de ce nu se pot taia tuia la o inaltime de 1 m frumos ornamental sa se vada monumentul ,vin turisti si ma intreaba la PECO unde-i monumentul ostasilor de ce nu este permis nici un bust nicio statuie a unui intelept roman in Carei ?????

de tibi la 25 ianuarie 2015 - 22:49

pe kovac cine ilk penalizeaza daca nu are grija de locuitorii din oras si sa nu spuneti ca trebuie sa asteptam pana la alegerile.
tot ce a fost bani bagati pentru oras acum se sparge ca sa se baga curentul cu cablul nou!

de alicia la 26 ianuarie 2015 - 10:42

liniste va rog ca nu ne putem concentra cum sa aducem in fata pe omul de paie a lui lajos so jeno de la reformatori…
vreti sa ramanem in somaj si fara banii de la voi prostii care platiti darile?
da voi nu stiti ca noi numa de la viana ne imbracam si costa permanentu de te usca???? mai usor cu dezvaluirile ca pierdem si toalele de pe noi

de Ghita la 26 ianuarie 2015 - 16:20

Domnul Ciuta sa fi avut initiativa de a inlocuii vechea retea electrica daca domnul Kovaci a omis intentionat ptr interese proprii UDMR, cand s-au inceput lucrarile de modernizare ca nici asa consilierii PNL nu prea fac nimic la sedintele consiliului local si se stia ca reteaua este veche ..vin cu propunerea si ramane in stadiu de asteptare si sa aiba grija de gaita de sotie care a monopolizat toate festivitatile romanesti ,ultimul circ facut de stimata doamna Daniela de ziua lui Eminescu ,iar d-nul Bontea din respect ptr copii sa fie atent ce posteaza pe facebook…..era o gresalala pe un pliant Metro si scria carne din pula de porc ptr gulas deci au omis un p pulpa iar fratele sau preotul Cosmin intreaba in comentariu cine doreste putin guiesel .Nu spune nimeni ca cablul de rezerva a fost strapuns la o interventie de cei de la apa serv si nu au anuntat pe nimeni au turnat beton si gata seful doar este PNL-ist si cand s-a facut schimbul de cablu in seara de 31 XII cablul de rezerva strapuns a bubuit .Firma care paveaza strazile cand va interveni la dalele iesite de la loc in cele doua cartiere domnule Ciuta ? Motelul are contract ca trebuia sa aiba generator de curent unde este domnu Ciuta ? Acuzatii si initiative proaste atat din partea dumneavoastra cat si a primarului …de ce ne trebuiau atatea fantani arteziene sa aiba tiganii unde se spala in parcul mic de langa biserica catolica nu ai loc de tigani de fapt de la birtul de langa 9 mai pana la coltul parcului mare e zona lor …la internatul fostului AGRO holera domnule Ciuta ,deci mare grija cum circulati seara in acea zona stiu pe propria piele au incercat sa ne agreseze venind din sch II la ora 22 cu doi colegi ,Acuzam electrica dar cate cheltuieli fara rost ati facut exemplu in fata hotelului ati turnat beton ati amenajat o terasa apoi s-a spart betonul si ati amenajat fantana !Are dreptate doamna Alicia suntem niste prosti care platim darile si dumeavoastra aprobati ajutoare ptr tiganii care l-au votat pe d-nul Eugen si daca nu primesc ajutoare rastoarna masa pe el .Acum de ce nu aveti initiativa sa verificati de ce maritul primar nu da autorizatie ptr saparea si schimbarea cabulrilor pe toate strazile unde e nevoie ,,,trebuie sa intervina iar cei de la capitala ??? Mari PNL-isti unde-i amplasat bustul lui Maniu !!!!!

de gergely la 26 ianuarie 2015 - 20:19

mare suparare pe jeno ca domnul ciuta se gandeste la careieni si ii ajuta sa isi recupereze pagubele.
domnule ciuta nu se mai poate asa ca dvs sa faceti numai pentru gospodaria dvs si pe noi sa ne lasati pe mana la cei doi tulipani hoti care aduc sa angajeze in primarie toate neamurile si fura de rup din banii nostri.
trebuie sa candidati de primar ca stim ca aveti tot ce va trebuie si nu aveti nevoie de banii de la altii si atunci vom avea si noi locurile de munca in oras si nu mai trebuie sa mergem la naveta!
un primar ca si jeno care are salaru taiat din 2008 pentru datoriile numai d erusine face orasul si noi nu mai vrem pe omul care nu are interes pentru careieni si numai pentru el intereseaza ca sa fure cat mai mult.
a adus pe ginerele la primarie cum a venit si apoi pe taote familie de la brem si zoli si lajos si csaba.
am saturat de ei si nujmai domnu ciuta poate sa faca schimbare pentru bine la noi!!!!

Lasati un comentariu