Avocatul Poporului sustine audienţe la Satu Mare

• publicat la: 20 ianuarie 2015
Avocatul Poporului  sustine audienţe la Satu Mare

Biroul Teritorial Oradea al instituţiei Avocatul Poporului, va susţine miercuri, 21 ianuarie 2015, de la ora 10,30 audienţe la Satu Mare.

Acestea se vor desfăşura în sala XXI a Palatului Administrativ. Se poate adresa instituţiei Avocatul Poporului orice persoana fizică care se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cu excepţia autorităţii judecătoreşti.

Petiţia trebuie să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu); drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzâierii sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona cererea, menţiunea obligatorie dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti sau dacă a format obiectul unei judecăţi, precizarea autorităţilor publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere se anexeaza actele doveditoare (în copie).

comentarii

de Horia Mărieș la 20 ianuarie 2015 - 20:24

Tot respectul pentru această instituție numită Avocatul Poporului. Ca instituție.

Dar, în fond și la urma urmei, ce a făcut ea pentru Popor, asta mai ales de când în fruntea ei a fost numit fostul prim-ministru Victor Ciorbea? Răspuns: mai nimic.

V. Ciorbea s-a ascuns în biroul lui, era mult mai vizibil (in media, pe la diverse posturi TV) când nu avea această funcție.
Nu că mi-ar fi dor să-l văd pe sticlă. Dimpotrivă.

S-a fofilat atunci cãnd i s-a solicitat să intervină in legea educatiei, s-a fofilat atunci cãnd i s-a solicitat să intervina în cazul ordonanței de urgență privind migrația aleșilor din perioada alegerilor prezidențiale, etc. Activitate egală cu zero.
Doar o sinecură pentru el.

Azi citim că CCR a luat poziție clară față de OUG 55/2014: consilierii locali şi consilierii judeţeni care şi-au schimbat culoarea politică în urma OUG 55/2014 îşi pierd mandatul.

Iar domnul Avocat al Poporului Victor Ciorbea o bălmăjea, exact ca în documentul de mai jos.
Adică o dădea cotită, se fofila, avea o poziție neutră, ambiguă, ca nu cumva să-i supere pe Dragnea și pe Ponta, adică pe cei care l-au pus în funcție.

http://www.avp.ro/comunicate-de-presa/comunicat_18octombrie2014.pdf

Eu unul zic că de un astfel de Avocat al Poporului, care nu face nimic, chiar n-am nevoie.
Să se ducă învãrtindu-se nea Ciorbea in barou, în avocatura privată, poate că acolo se pricepe.
Dar ca lider sindical, ca primar al Bucurestiului, ca prim-ministru, ca președinte PNȚCD, ca parlamentar, ca avocat al poporului, etc., a cam dat-o (cu toate) în bară. Bref: a venit timpul ca și domnul Victor Ciorbea să ne lase orfani. Să nu-l mai vedem in public.

de Horia Mărieș la 23 ianuarie 2015 - 19:15

Oare primașul Kovács de ce nu s-a adresat doamnei din fotografie, știut fiind faptul că „Avocatul Poporului preia nemulţumirile celor ale căror drepturi nu se respectă de autorităţile publice”?

Îl pune însă pe finul Lorand să facă gazeto-justiție și să scrie (evident pro bono, adică fără să-i ceară prin”nașului” nici un ban. Doar că finu’ habar n-are că și dacă s-ar modifica legislația privind incompatibilitătile, această nouă lege nu s-ar putea aplica retroactiv în cazul nașului. Deci Kovacs îsi face iluzii deșarte. Va putea vedea sentința ICCJ in luna martie. Una irevocabilă. Dacă va câștiga recursul vs ANI noi toți îl vom declara un sfânt „neprihănit”. Dacă va pierde, va trebui să plece urgent din Szarvas Fogado, cu coada între picioare. Cu Szasz Lorand cu tot. Vor putea să-și pună pe roate o fermă de struți ca Tony cel Greblă. Apoi vor putea să stea cu capul înfipt mereu în nisip, împreună cu struții lor.

„Primarul Kovacs cere modificarea legislaţiei privind incompatibilităţile”
Respingerea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a recursului formulat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în dosarul de incompatibilitate a preşedintelui Klaus Iohannis, după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu şi a dispus anularea deciziei ANI, va fi de folos primarilor acuzaţi de incompatibilitate pe aceeaşi speţă, afirmă primarul Careiului, Eugen Kovacs. Edilul şef solicită Parlamentului să modifice legislaţia în domeniu.
“Această hotărâre probabil că va fi de folos primarilor care au fost declaraţi incompatibili în cazurile în care au fost membri în Adunările Generale ale Acţionarilor ale societăţilor regionale (judeţene) de interes public cum este, de exemplu, societatea Apaserv SA Satu Mare. Aştept motivarea Curţii, dar aştept şi mai mult de la Parlamentul României ca, pe baza acestei hotărâri, să modifice legea. Nu se poate ca primarii să nu fie membri ai AGA neremuneraţi în societăţile care furnizează utilităţi publice”, susţine primarul Eugen Kovacs. Edilul şef careian a adăugat că, în cadrul aceluiaşi demers legislativ, Parlamentul ar trebui să reglementeze şi statutul societăţilor comerciale de interes regional.
Primarul Eugen Kovacs este de părere că ANI ar trebui să se ocupe de cazurile reale de incompatibilitate. “Din informaţiile de care dispun, 90% din primarii declaraţi incompatibili de ANI se află în această situaţie, de a fi membri în adunările generale ale acţionarilor ale unor societăţi de interes public. Nu am nimic cu ANI, dar această instituţie ar trebui să identifice incompatibilităţi şi conflicte de interese reale, însă nu doar la primari, ci şi în cazul funcţionarilor publici, respectiv a parlamentarilor”, a adăugat Kovacs.
Mai mult de o treime din primarii din judeţul Satu Mare, printre care şi primarul Eugen Kovacs, au fost declaraţi incompatibili de către ANI în decembrie 2013 întrucât au reprezentat localităţile în care au fost aleşi în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a operatorului regional de apă SC Apaserv SA. Câţiva dintre primarii vizaţi au făcut parte şi din structurile de conducere ale altor societăţi comerciale de interes local. Primarii au atacat în instanţă rapoartele ANI, însă contestaţiile lor au fost respinse, cu excepţia primarului din Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca. Procesele primarilor sătmăreni se află în prezent pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

Lasati un comentariu