Cod roşu la Carei – fără curent electric de Anul Nou

• publicat la: 1 ianuarie 2015
Cod roşu la Carei – fără curent electric de Anul Nou

UPDATE: 02.01.2015

Continua sa ramana fara curent locuintele din zona Petru Rares,Kogalniceanu,Hasdeu. Potrivit unor localnici aflati la fata locului,muncitorii de la Electrica au lucrat mai mult cu mainile goale pentru a ajunge la cablurile subterane si a remedia defectiunea,din lipsa de utilaje ajutatoare.

Pentru zonele ramase fara curent, s-a apelat la ajutorul bihorenilor care dispun de utilaje performante.

Daca la Prefectura au fost chemati angajatii pentru a alcatui un comitet de urgenta si a intocmi comunicate informative pentru populatie, la Primaria Carei a domnit o liniste totala, specifica unor sarbatori feerice!

Astazi,de la ora 12,00,la sediul Prefecturii Satu Mare a fost convocat un comandament de urgenta pentru situatia de la Carei.

Aseara au fost in oras echipe ale televiziunii Digi24 si ProTV.

UPDATE : h 21,00

Nici la aceasta oră nu este curent electric în mai mult de jumătate oraşul Carei. Pe strada Vasile Lucaciu nu este curent din 31 decembrie ora 19,00. La fel în spatele pietei,pe strada Dacia şi împrejurimi. Iluminatul stradal  nu funcţionează decât în centrul oraşului. Sub protectia întunericului,  spărgătorii de locuinţe  evoluează în voie!

Aseara, dupa o jumatate de ora de la parasirea locuintei pentru petrecerea de Revelion, un grup de 3 barbati a escaladat gardul  casei mele de pe strada Vasile Lucaciu dar au fost întorşi din drum de un vecin vigilent. Acestia au folosit căminul de gaz dinafara gardului pentru a  accede mai uşor în curte dar au fost observati la timp de vecini. Noroc cu vecinii, că  de echipajele  de patrulare locale  nu au treabă hoţii….

UPDATE:h 16,00

Indolenţă   sau incompetenţă?

Abia la  24 de ore de la pana de curent care a tinut in beznă şi frig jumătate de Carei de  Revelion, o echipă de la SC Electrica a inceput să spargă asfaltul din MVI pentru a încerca să remedieze situatia de coşmar. Pentru această situaţie disperată a careienilor, SC Electrica nu a reusit să mobilizeze mai multe echipe care să se ocupe concomitent de toate defecţiunile apărute în reţeaua de alimentare cu energie electrică, defecţiuni ce apar frecvent în Carei fără ca cineva să ia vreo măsură adecvată!

Nici până la această oră, pe adresa redactiei Buletin de Carei nu a  sosit nici un comunicat din partea societăţii   SC Electrica SA  pentru a oferi date despre avariile care au lăsat în frig şi beznă peste jumătate din populatia municipiului Carei,platnici fideli ai SC Electrica SA.

Nici primăria Carei nu a  considerat oportună informarea careienilor cu privire la faptul că din data de 31 decembrie ora 17,45  pana de curent nu a fost remediată. Scribii plătiţi de primărie or fi avut pana îngheţată.

Nu ne asteptam să ni se spună că în zona străzii Duzilor,actuala Petofi,cablul de alimentare curent electric datează din 1967 si nimeni din administratia locala nu a initiat demersuri pentru a înlocui acest cablu care dealtfel nu e singurul in aceasta situatie.

Dar careienii ar fi asteptat un comunicat din partea administratiei locale pentru  a li se oferi câteva detalii legate de încercarile de remediere a defectiunilor la fel cum se dau comunicate când vine vorba de a comunica data limită pentru plata impozitelor si taxelor locale!

Mulţi careieni au sunat la Buletin de Carei pentru a se interesa de modalităţile de a-şi recupera paguba produsă de defectarea aparatelor casnice (care a dus şi la decongelarea cărnii din congelatoare),a centralelor de apartament ,etc.

In lipsa unui vid in asigurarea unui dialog cu cetăţenii,cel care s-a implicat si a transmis comunicate de presă a fost Prefectul Eugeniu Avram.

Redăm in continuare comunicatul remis redactiei Buletin de Carei:

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a coordonat în noaptea de 31 decembrie 2014-1 ianuarie 2015 toate instituţiile abilitate să rezolve situaţia apărută în municipiul Carei, unde s-a produs o avarie la reţeaua de alimentare cu energie electrică care a afectat 29 de străzi (aproximativ 3.000 de consumatori). Echipele Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare lucrează fără oprire, de aseară pentru remedierea defecţiunilor tehnice apărute. Potrivit informaţiilor transmise de către reprezentanţii Electrica Satu Mare, în data de 30.12.2014 la orele 20.10 s-a produs o avarie în municipiul Carei la linia electrică subterană de 6 kv care alimentează  zona Piaţa 1 Mai, consumatorii de energie electrică rămânând nealimentaţi  până la orele 20.54, când toţi consumatorii afectaţi au fost realimentaţi. În data de 31.12.2014 în municipiul Carei s-a produs o a doua avarie la orele 16.57 în linia electrică subterană de 6 kv care alimentează  aproape jumătate din municipiul Carei, iar la orele 17.45 s-a reuşit realimentarea tuturor consumatorilor pe căi de rezervă.  La orele 20.12 s-a produs a treia avarie în linia electrică subterană de 6 kv ce alimenta aceeaşi zonă, rămânand consumatorii nealimentaţi. În zona avariată se lucrează cu trei echipe pentru lichidarea avariei. În data de 01.01.2015 orele 14,00 sunt încă nealimentaţi o mare parte din consumatorii municipiului Carei din cauza faptului că au fost identificate defecte multiple la linia electrică ce alimentează zona.

La solicitarea directorului Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare, ing. Mircea Tămaş, la Carei a ajuns în această dimineaţă şi o echipă de defectoscopie din judeţul Maramureş, care ajută echipele locale Electrica, lucrând în paralel pentru rezolvarea avariilor. Activitatea Spitalului Municipal din Carei nu a fost afectată datorită faptului că a fost pus în funcţiune de îndată un grup electrogen.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut legătura în permanenţă, telefonic cu primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen pentru găsirea soluţiilor optime pentru rezolvarea  problemelor din punct de vedere administrativ, respectiv cu directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş pe linie tehnică pentru identificarea modalităţii de soluţionare a avariilor. De altfel, atât subprefectul Altfatter Tamas cât şi directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş s-au deplasat la Carei pentru a gestiona situaţia la faţa locului. Potrivit estimărilor tehnice, o parte dintre consumatorii afectaţi vor avea curent până la ora 15.00, iar o altă parte până la ora 17.00.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram îi asigură pe cetăţenii din municipiul Carei că instituţiilor implicate depun toate eforturile pentru a remedia în totalitate defecţiunile identificate.

 

 

comentarii

de emil la 3 ianuarie 2015 - 16:00

zi, taxa 1 ian 22:28

Faptele te contrazic: încă de dinainte de 2000, orașul Carei are majoritate ungurească în consiliul local și primar etnic ungur. Adică de dinainte de Buletin de Carei. Primarul Poosz, fie iertat, a fost un om corect și nu a făcut discriminări etnice. Primarul Beko a fost relativ atent la sensibilitățile etniilor din oraș și nu a arătat dispreț vădit față de etnicii români. ba chiar și actualul primar, în primul său mandat (de la noua democrație) nu a avut în mod manifest atitudini șovine. În mandatele aceluiași ca primar reprezentând udmr situația s-a schimbat diametral, nimic din ceea ce este românesc nemaiavând loc în centrul orașului, rezervat doar pentru personalități ungurești. Împărțirea orașului pe zone cu monumente românești și ungurești nu are cum să îndemne la conviețuire, ci discriminează și înveninează.
oricum, pentru zi,taxa adevărul nu contează. Altfel cum se explică epitetele adresate familiei Ciută și nici „vina” de a fi venit de lângă Carpați a unuia din membrii ei, în timp ce originea careiană, de pe strada Asuaj, a primarului este ocultată, iar discriminările etnice pe care le comite acesta sunt negate indirect, cauza tensiunilor interetnice din oraș fiind …..Buletinul de Carei. Adică, tu îmi spui că românii n-au ce căuta în parcul castelului, fiindcă este dorința fostului proprietar (groful), deși actualul proprietar este statul român, iar dacă eu îți spun că nu e corect ce pretinzi, tu vii și spui că oamenii din Carei nu mai știu în cine să aibă încredere fiindcă eu incit la ură interetnică. Ce mai, logică de oțel! (ruginit) Poate că or fi și vreunii pe care nu-i duce mintea prea mult și ar crede inepția asta. Sau poate doresc să o creadă, pentru a scuza propriul șovinism.

de Vorbe la 3 ianuarie 2015 - 16:20

Concret, se pot recupera banii pentru daunele aparute in urma penei de curent ?
Angajeaza Ciuta sau primarul un avocat care sa reprezinte interesele careienilor in aceasta speta? Sau doar se amuza ca de obicei bagandu-si ‘strambe’ unul altuia.

de fapte la 3 ianuarie 2015 - 16:38

va rog sa remarcati ca in orasul CAREi domnul CIUTA este un reper si un etalon!
domnul CIUTA a demonstrat prin tot ce a facut pana acum ,seriozitate si consecventa in principii.pe cand primarul este unul dintre datornicii inregistrati la fisc si are retinere pe salar.
nici nu incape vorba de ceva comparatie/
in timp ce domnul Ciuta sta in casa lui si circula cu masina lui pentru care plateste taxe si im[pozite,primarul sta in gazda si se plimba cu masina fundatiei locale de promovare a turismului si se amuza cheltuind banii careienilor pe articole ode elogii scrise de finul de la gazeta govorista.
sunt convions ca domnul Ciuta va ajuta pe oricine ii va cere ajutorul asa cum face de ani si ani de zile! el nu se ascunde de oameni asa cum face kovacs care fuge de dezbateri publice ca necuratul de tamaie. kovacs a facut circuite de curent cu electrica pt casa lui dar la careieni nu se gandeste..

de Careianul la 3 ianuarie 2015 - 22:02

Sedintele consiliului local a Municipiului Carei sint publice.Daca nu sintem multumiti de activitatea primarului si avem ceva laude,multumiri,nemultumiri sugestii ,reclamatii ori de reprosat dansului si a consilierilor locali,poate ar fi mai bine sa o facem personal fata in fata cu acesti alesi .Dragi Careieni haideti sa incercam fara teama .Iar in cazul in care se ascunde primarul de noi, oamenii atuncea inseamna ca este un las si incompetent nu merita sa ne reprezine pe noi Careieni si trebuie sa ne cautam un alt gospodar ,primar mai serios si mai iubitor de oras si cetateni .

de de gigi ! la 4 ianuarie 2015 - 19:05

A avut dreptate Govor…udmr joaca la mai multe capete.La chefuri cu FDG la cascaval cu PSD…

Lasati un comentariu