Concurs de poezie, desen si maraton de poezie la Carei

• publicat la: 7 ianuarie 2015
Concurs de poezie, desen si maraton de poezie la Carei

Direcțiade Cultură și Sport Carei organizează a noua ediţie a  concursului regional de recitări „Mihai Eminescu”.  Cea din acest an se desfăşoară în 29 ianuarie 2015, la Centrul  Cultural Carei, în  Sala „Deák Endre”, conform următorului program:

-ora16.00   ClaseleV-VIII,Limba română

-ora17.30 ClaseleIX-XII,Limba română

-ora18.15  Decernarea premiilor la concursul de desene și grafică cu tematica   creațiilor eminesciene

-ora18.30 ClaseleV-VIII, Eminescuîn altă limbă

-ora19.00 ClaseleIX-XII,Eminescu în altă limbă

Ediţia din acest an  se desfăşoară pe două categorii distincte: ciclul gimnazial şi  ciclul liceal. O şcoală poate înscrie maximum 5 elevi într-ocategorie.  Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe  care o pot şi citi.

Concurenții  se pot înscrie și pentru secțiunea Eminescu  în altă limbă(maghiară, germană sau engleză). Premiile, la fel ca înanii precedenţi, vor consta în diplome și cărţi. Concursul se adresează  oricărei instituții școlare, nu doar celor din municipiul Carei. Termenul limită de înscriere este 27 ianuarie 2015,ora15.00.

Înscrierea se face prin depunerea unui tabel dupa modelul de mai jos la Direcția de Cultură Carei din Castelul Karolyi de luni până vineri, între ora 10.00 şi ora 15.00 sau pe email la adresa:festivalcarei@yahoo.com. Informaţiisuplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-861-481.

.CONCURS  DE DESENE ȘI GRAFICĂ

Direcția  de Cultură și Sport Carei organizează prima  ediţie a concursului de desene și grafică având  ca temă: simboluri  și motive din creația eminesciană. Concursul  se desfășoară pe două categorii:clasele V-VIII șiclaseleIX-XII. Desenele  vor fi realizate pe foi A3 (bloc mare de desen), având trecute la subsol numele, instituția de învățământ, clasa, numele profesorului coordonator și titlul lucrării.Un  elev poate participa în concurs cu o lucrare. Concursul  se adresează oricărei instituții școlare, nu doar celor din  municipiul Carei. Lucrările  se vor depune la Castelul Károlyi(biroul 26),de luni până vineri  între orele 10-15, până în data de27ianuarie2015.

Desenele vor fi expuse în cadrul unei expoziții în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi în perioada 30ianuarie– 6februarie. Premierea  elevilor va avea loc,joi, 29ianuarie2015,de la ora 18.15,la  Centrul Cultural Carei,în  Sala „Deák Endre” în cadrul concursului regional de recitări„Mihai Eminescu”.

Premiilevor consta în cărți și diplome. Informaţii  suplimentare la numărul de telefon 0261-861-481 sau la adresa de  e-mail: festivalcarei@yahoo.com. Persoană de contact: AdrianȘtefănuți.

Maratonul poeziei  românești

Cu  ocazia Zilei Culturii Naționale și a aniversării a 165 ani de la  nașterea poetului național, Mihai Eminescu, Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei organizează cea de-a doua ediție a  Maratonului  poeziei românești. Acesta  are ca scop popularizarea autorilor români de poezie în rândul  tinerilor și conștientizarea importanței cunoașterii propriilor  valori culturale. Maratonul  poeziei românești  se va desfășura joi,15 ianuarie 2015, între orele 10-14,în Sala de simpozioane a Castelului Károlyi  și va consta într-un recital de poezie, susținut de elevi. Se  vor putea recita poezii scrise de autori români, indiferent de  curentul literar sau de genul de poezie abordat. Vă   invităm pe acestă cale să participați la Maratonul  poeziei românești. Vă  rugăm să confirmați prezența dumneavoastră la telefon0261.861.481 sau la e-mail: festivalcarei@yahoo.com. Persoană decontact: Adrian Ștefănuți.

Lasati un comentariu