Condamnări definitive pentru TRĂDARE în dosarul privatizărilor strategice

• publicat la: 27 ianuarie 2015
Condamnări definitive pentru TRĂDARE în dosarul privatizărilor strategice

Procesul “privatizărilor strategice” a început în 20 aprilie 2007 doar cu acuzaţii Stamen Stanchev, Mihai Dorinel Mucea şi Mihai Radu Donciu. Aceştia au fost trimişi în judecată, în 18 aprilie 2007, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi spionaj, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete. În acelaşi timp, s-a dispus judecarea separată a părţii din dosar referitoare la Vadim Benyatov Don.

Vadim Benyatov Don a fost trimis în judecată în 13 septembrie 2007 de către procurorii DIICOT, fiind acuzat că ar fi luat măsuri în vederea obţinerii de informaţii secrete din domeniul energetic, al economiei naţionale a României, informaţii care ar fi fost de natură să pericliteze securitatea statului.

În 30 martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată şi pe Codruţ Şereş, Zsolt Nagy, Gabor Kerekes, Mircea Călin Flore, Michal Susak şi Mustafa Oral.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 30 mai 2005 – 21 noiembrie 2006, aceştia au constituit sau aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, din care au făcut parte şi Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea şi Mihai Radu Donciu, în scopul comiterii unor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

Cei şase trimişi în judecată în martie 2009 sunt acuzaţi de activităţi ilicite cu caracter penal derulate în legătură cu privatizarea SC Electrica Muntenia Sud, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucureşti şi SC Avioane SA Craiova, aflate în portofoliul MEC-OPSPI, consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii, adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română din portofoliul MCTI, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la SC Romtelecom SA din portofoliul MCTI.

Astăzi Nagy Zsolt (UDMR) şi Codruţ Şereş au primit câte 4 ani de închisoare cu executare în acest dosar, sentinţa fiind definitivă.

sursa napocanews.ro

comentarii

de dimitriu radu mihai la 28 ianuarie 2015 - 06:40

stimata redactie vad ca atunci cand apar lucruri noi de la alte partide imediat le publicati si le criticati .Dar cand apar lucruri mai noi cu NOUL PNL vad ca faceti ureche suta si tot pe cae de la putere ii gasiti.Cu tot respectul pentru eforturile pe care le faceti pentru a informa populatia dain Carei va rog sa va aplecati si asupra lucrurilor mai putin placute din Noul PNL,stiu ca aceste lucruri nu sunt facute de vechiul PNL dar daca tot ati hotarat sa va uniti cu ei suportati consecintele.Va multumesc pentru timpul acortat.

de Constantin la 28 ianuarie 2015 - 08:38

bacs dimitriu ia ceva lecitina inainte de a te face de ras pe la comentarii!
apoi codrut seres e liberal sadea din fostul guvern liberal condus de tariceanu si vii aici cu povesti pentru retardati sau pentru cei tonti care nu stiu ce se intampla in tara asta?????
in Romania exista un singur partid lliberal inregistrat de acum 140 de ani.
mosulica te contrazici singur si isi rad covacii de tine ca ai pus botu la galustile pe care ti le/au servit.
de ce nu intrebi primaru de ce a retinut politia maghiara masina oficiala a primariei carei si de ce facea soferu primariei trafic cu tigari in ungaria si de ce facea naveta in ungaria cu masina oficiala a primariei carei?
sa nu zici ca nu tiau spus si de astea fotbalistii…

de angi la 28 ianuarie 2015 - 08:58

Senatorul Tudor Chiuariu de la PNL a fost exclus din partid pentru fapte de coruptie.
Care alt partid mai are asemenea principii?
la Carei presedintele UDMR are retinere pe salar pentru datoriile de miliarde la bugetul de stat. Cum or fi atunci ceilalti membri daca cel ales are asemenea situatie?

Lasati un comentariu