Electrica Carei: „Dacă aveţi centrală termică, să vă cumpăraţi şi generator!”. Bucătării arse,mâncare aruncată

• publicat la: 2 ianuarie 2015
Electrica Carei: „Dacă aveţi centrală termică, să vă cumpăraţi şi generator!”. Bucătării arse,mâncare aruncată

Clipe de cosmar au trăit careienii  la trecerea dintre ani. Din păcate,clipele s-au transformat în zile si tocmai cei care  sunt vinovati pentru situatia creată îşi permit să repeadă  careienii care au solicitat….explicatii!  Oricui i se poate întâmpla să aibă parte de o asemenea avarie dar să îţi permiti să  abordezi un asemenea limbaj de la un telefon al unei instituţii care îşi trage profitul din plăţile facturilor de curent ale  acestor consumatori… parcă e prea de tot.  Recomandăm societăţii Electrica să îşi trimită periodic angajatii care vin in contact cu publicul,la cursuri de specializare dacă   nu au cei 7 ani de acasă. Uşor,uşor va trebui să învăţăm să ne respectăm unii pe alţii şi să ne adresăm respectuos unii altora pentru că trăim într-o comunitate totuşi!

Defecţiunile se repară rând pe rând, unele zone au început să fie reconectate la curent electric iar altele încă mai aşteaptă lumina becului.

În cursul zilei de astăzi am luat legătura cu managerul motelului Vraja Viilor, cel mai mare perdant în urma situaţiei dezastruoase apărute ca urmare a penei de curent prelungit.

La motel s-a aprins bucătăria. Mâncarea din 6 frigidere s-a stricat şi   trebuie    aruncată

La Motelul ,,Vraja Viilor’’din Carei  s-a aprins bucătăria în data de 30 decembrie, luni spre marţi, în urma unei întreruperi   de curent.  2 friteuze erau în funcţiune şi au ars, degajându-se un fum gros în toată bucătăria.Fiind în apropiere,doamna de la receptie  a reperat rapid  mirosul de fum,a intervenit prompt, şi a reusit  să împiedice astfel  o tragedie ce s-ar fi produs în urma exploziei. Au curăţat bucătăria, au şters, însă şi acum se mai văd urmele incidentului, după cum bine puteţi vedea în imagini.

Ca orice local care se respectă,motelul  ,,Vraja Viilor’’ a organizat şi în acest an petrecerea de Revelion. Doar că pana de curent le-a stricat toate socotelile.

În seara de Revelion, după ora 20.00, când s-a luat curentul, managerul localului  a străbătut tot oraşul să găsească un electrician de la Electrica , care  vină să rezolve situaţia.

,,Comunicare nimic, am umblat ca nebunul în tot oraşul să văd care e problema, cum se poate rezolva curentul. De la 20.30 până la ora 23.00 îm data de 31  decembrie am umblat să aflu ce se întâmplă, ce putem face, că eu aveam  170 de persoane la hotel care au venit la Revelion şi stăteau la lumina lumânării. Eu  trebuia să le dau nişte explicaţii . Toată mâncarea, preparatele s-au stricat, carnea la fel, în 6 frigidere mari care nu au rezistat variatiilor de curent de dinaintea penei generale. A  trebuit   să aruncăm toată mâncarea. Problema este că nu au comunicat cu noi deloc, totuşi suntem un motel mare, trebuie să ne spună ce se întâmplă şi cât  durează să rezolve problema. Suntem bătaia lor de joc! Din data  de 30 stăm în frig, sunt deja 3 zile, este de-a dreptul inadmisibil ce se întâmplă! Eu le plătesc la timp. Sunt la zi cu facturile. Trebuia să aibă respect faţă de noi, bine că de plătit trebuie, dar servicii nu.

Cele  170 de persoane care au venit la Revelion la noi  şi au trebuit să plece au fost  supărate  foc că s-a întâmplat ca sărbătoarea pentru care s-au pregătit a fost un fiasco nu din cauza mea  şi au plătit integral.Jumătate dintre persoane au cerut banii în seara de Anul Nou, iar  ceilalţi au ales  să vină să petreacă vineri şi sâmbătă,afirmă supărat  Vig Vasile, managerul hotelului.

Luni mă duc la Satu Mare şi le fac dosar penal. Problema asta este de mai demult, de luni de zile. S-a luat chiar şi o zi întreagă curentul, după câteva zile, iar s-a luat chiar şi o jumătate de zi. Apoi iarăşi n-a fost curent o zi, n-a fost încălzire. A venit şi s-a luat. Deci s-o ştiut că sunt probleme, dar nu i-a interesat să le rezolve de atâta vreme şi nu ne-au spus nimica. De aceea sunt cu atât mai vinovaţi!

Sunt de 30 de ani la acest motel şi nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva! Pe vremea lui Ceauşescu, ştiam măcar că de la ora  x la ora x nu avem curent. Ştiam o treabă. Da acuma nimic, absolut nimic! Acum am o mare pagubă! Pe cine interesează şi cum mi se vor plăti toate daunele?  continuă Vig Vasile.

Persoane cazate la motel au stat 3 zile în frig

La motelul ,,Vraja Viilor’’ sunt persoane cazate care au venit  din alte părţi ale ţării pentru perioada de deszăpezire. Recepţionera hotelului  afirmă-

,,cu oamenii care au venit la petrecere asta a fost situaţia, s-au certat cu noi, a trebui să le dăm banii şi au plecat spre casele lor, dar ce facem că noi suntem o întreprindere şi cu cazare. Avem persoane care sunt cazate în camere, sunt din Botoşani, de la firma  de  deszăpezire, ei au stat în frig, fără lumină, fără încălzire, au îngheţat de frig în camere.. De când ni s-a ars  bucătăria, stăm cu frica, nu dormim, dacă se întâmplă iarăşi ceva şi se aprinde tot?

A trebui să purtăm apă din oraş, de la fântâna din vii, ca să spălăm toată bucătăria şi să curăţăm mizeria. Atâta respect să ai, răspundere. Sunt oameni care au rezervare, trebuie să le comunicăm, nu putem face mişto de oameni’’ , a spus doamna Ritl Ana, recepţionera motelului.

,,Să ne spună ce să facem.Să vină  să ne anunţe, să ştim ce să facem.Acuma s-a dat curent, este 14.30, da să ştim, peste 2 ore, sau peste 3, 6 ore mai avem, sau se ia din nou?Sau, ca şi dimineaţa , când a venit la ora 10.30 şi la 11.15 s-a luat iarăşi?

Ieri, în 1 ianuarie, s-a dat o oră şi apoi până astăzi, 2 ianuarie, la ora 10.00 nimic. De la 11.00 iarăşi nimic’’.

Impertinenţă maximă  -Să vă cumpăraţi şi generator dacă aveţi centrală!-

Doamna Maghiar Daniela lucrează la motel şi locuieşte pe strada Petre Ispirescu. Ea nu are curent de 3 zile şi a sunat la Electrica, unde i s-a spus să-şi ia generator, dacă tot are şi centrală ,,Am sunat la Electrica şi am anunţat la  deranjamente, unde  mi-a spus, dacă aveţi centrală termică, să vă cumpăraţi şi generator! Păi, daţi-mi bani şi-mi iau,le-am zis. Da’ cum pot fi atât de obraznici şi tupeişti?’’Cine îmi plăteşte, pentru toată instalaţia dacă îngheaţă? Am plătit 100 de milioane  lei vechi pentru ea. Cine îmi plăteşte paguba, bine că de plătit putem plăti, iar dacă întârziem plătim penalizări şi acum de la 1 ianuarie iarăşi s-a scumpit curentul.

Aparatură arsă la restaurant Lona

La restaurantul Lona, de lângă piaţă, în seara de Revelion s-a ars cafetiera în local când au luat curentul la ora 20.00. S-a ars şi  cuptorul cu două zile în urmă, când au avut din nou probleme, pentru că se tot lua curentul şi  se dădea înapoi.

Şi domnul Heinrich, proprietarul restaurantului Lona spune că ,era destul de previzibil că se va întâmpla aşa ceva: ,,de multe luni de zile aveam probleme, se tot lua curentul, se cunoştea problema şi nu s-a făcut nimic, iar acum a cedat sistemul. Ar trebui să anunţe ce se va întâmpla în orele următoare, să umble cu o maşină cu difuzor  prin oraş să anunţe toţi oamenii ce va fi în continuare!

 redacţia

comentarii

de gheorghe la 2 ianuarie 2015 - 22:12

ma mira faptul ca o unitate ca motelu sa nu aiba un generator avand in vedere ca au un profit urias de pe urma nuntilor sunt curios cati au primit o factura de la motel cand au platit contravaloarea nunti cei care au facut nunta acolo stiu la ce ma refer eu precis nu plang de mila lor

de one citizen la 3 ianuarie 2015 - 00:58

domnu’ gheorghe,hai sa fim seriosi :)) cate firme din romania lucreaza legal? eu cred ca sub 10%,pana si la medic particular cand am fost se facea ca nu mai functioneaza casa de marcat :)) ma intreba daca imi trebuie neaparat bonul,asa ca ce sa mai vorbim de firme mai mari,toata lumea lucreaza la „negru” pt. castig financiar maxim si isi platesc angajatii cu salariul minim.de fapt pot spune ca-i exploateaza la maxim pt salariul minim…

de giovani la 3 ianuarie 2015 - 07:50

oare cum a pierdut asemenea stire finul primarului mare gazetar govorist.
ca sa vezi ce nu fac ei pentru banii careienilor-semneaza si un contract de deszapezire si mai si platesc cand nu ninge. curat murdar mon cher ca DNA o fi pus batista pe tambal….

Lasati un comentariu